Tarihi başarılarla dolu, Anadolu futbolunun devrimcisi mazisi ile dillere destan olan Eskişehirspor bir kere daha alt liglere düşerek geçmişinden hiç ders almadığını yine gösterdi.

Bizleri düşüren bu yıl yapılan hatalar değil, geçmiş yönetimlerin yapmış olduğu hatalar düşürmüştür. Her şeyden önce bu kulübün profesyonel Menajerlik sisteminde eksiklikler var. Bir yönetim düşünün görev yaptığı 2.5 yıl zarfında 63 tane transfer yapsın ama bir tane futbolcusundan para kazanamadan, toplamda 111 futbolcu ve teknik adama borcu olsun. Tüm bunlar olurken fesihler ve ilişik kesmelerin hepsinde kulübün başı ağrısın. Dünyanın hiç bir kulübünde bu kadar beceriksizliklerle dolu bir transfer politikası olamaz. Sonra diyorsunuz ki para yok. Kusura bakmayın ama harcarken düşüneceksiniz.

Herkes 'geçmişi konuşmanın hiç kimseye faydası olmaz' diye diye bugünlere geldik. Geçmişinden ders almayan, geleceğine ışık tutamaz. Bu dosyalar açılmadan da hiç kimsenin yüzünün kızaracağı falan da yok. Bu kulübün yaşayan kurucu üyelerinden tutunda, taraftarına kadar herkes kendini sorgulaması gerekiyor. Soruyorum daha önce 12 yıl alt liglerde neden süründüğümüzü bilmeyenler ve sorgulamayanlar mı geleceğimizi inşa edecek.

**** ***** **** ****

27.06 2020 Altay maçının bitiş düdüğü itibari ile kesin olarak düştük. -15 puanın altından kalkmak bu şartlarda mümkün değildi. Fakat maalesef rakiplerimizde bunu biliyor olmalılar ki Eskişehirspor'dan 3 puanı cebimize koyup diğer maçlara bakalım istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var Eskişehirspor forması giyen her futbolcunun armaya olan saygısını ve onurlu duruşunu göz ardı ediyorlar. Sahada 16 yaşında futbolcusu ile olan ve yaş ortalaması 20'yi geçmeyen futbolcuları yenemeyen, futbol ahlakından yoksun, hiç bir camia da sezon sonunu görememiş, kariyerinde başarısı olmayan ve kendini teknik direktör olarak gören Yalçın Koşukavak tüm Türkiye'nin gözü önünde çalıştığı camianın büyüklüğüne ters davranışlarda bulundu. Türk futbol tarihinin çınarlarından olan İzmir temsilcisi Altay kulübünü temsil edemeyecek karakter de birisi 'kimden nemalandınız ' diye ithamda bulunması Türk futbolunun neden ilerleyemediğinin en büyük özetidir.

Bizim duyumlarımıza göre futbol kariyerini genç futbolcular üzerinde çalışmalar yaparak devam ettirmek düşüncesinde olan Altayspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak yeni sezonda Fenerbahçe spor kulübünde genç futbolcuların gelişimiyle ilgili raporlar hazırlayıp A takıma sunacağı ifade ediliyor. Acaba Yalçın Koşukavak, Fenerbahçe'nin genç futbolcularına 'nema' konusunda nasıl bir rapor ve takktik verecek.

Kendine göre profesyonel olduğunu düşünen ve dişe dokunur da başarısı olmamasına rağmen hala kariyer planlarını gençler üzerinden yapma derdinde olan bu teknik direktörün Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna ne gibi bir katkısı olacağını, Fenerbahçe kulübü Başkanı sayın Ali Koç futbol kamuoyuna nasıl açıklayabilir. Bizler bu zihniyette olan teknik direktörlerle nereye kadar gidebiliriz, yüce kamuoyunun takdirine sunuyorum.