Ligin haftaları ilerledikçe, sancılı günlerde başlıyor. Karagümrük karşısında aldığımız yenilgi hem puan açısından hem de, moral ve motivasyon olarak oldukça sıkıntıya düşürecektir. Bu mağlubiyet bana göre Kongreyi de etkileyecektir. Umarım hem camianın, hem de şehrin kabul göreceği bir başkana kavuşur ve adım adım zor günleri aşmaya başlarız.
Biz gelelim maçın içerisine;
Kabul etmek gerekirse Karagümrük kulübü kaliteli bir kadro kurmuşlar. Erkan Zengin zaten bildiğimiz eski futbolcumuz. Ona karşı önlem almazsanız, sonucuna katlanmış olursunuz. İki gol ve asistle, bizde oynarken maç seçtiğini bildiğimiz bu eski futbolcumuz, sanırım Eskişehirspor maçını vitrin maçı olarak gördü ki, tek başına maçı aldı götürdü. Allahtan taraftarımız ıslıkladı da, daha fazla eski kulübünü demoralize etmemek için kendisini biraz frenledi. Yoksa daha büyük hezimet yaşatabilirdi.
Ben buradan çeşitli fikirlerle birbirine düşen taraftarımız için bir şeyler söylemek istiyorum. Erkan Zengin profesyonel bir futbolcudur. Elbette ekmek yediği için takım için mücadele edecektir. Gol atması kadar normal bir şey olamaz. Attırdığı 3.golden sonra ıslıklanması, can çekişen taraftarın gösterdiği bir reaksiyondur. Alkışlaması da şoktan çıkmasıdır. Çokta kafaya takılacak şeyler değil. Futbolcu olarak bir daha yollarınızın kesişmeyeceği bir adam için bölünmeye değmez.
Bizim takıma gelecek olursak;
Dilimize pelesenk olan şeyler hala geçerliliğini devam ettiriyor. Bizimle gönül bağları maddiyat olan kişilerden mücadele ve hırs beklemek fazla hayalcilik oluyor. Özellikle Marko Milinkoviç ve İbrahim Sissokko çıktıktan sonra takımımız mücadele etmeye başladı. Geçmiş maçlarda fizik gücü zayıf olan Furgan Polat ve iki yabancı oyuncumuzun performansları maalesef sahaya, mücadele olarak yansımıyor. Maçları 8 kişi oynuyoruz. Maça ağırlığını koyan oyuncu sayısı azaldıkça, mağlubiyetler almamız hiç kimseyi şaşırtmasın. Sadece Jesse ve Cemali bir şeyler yapmaya çalıştılar. Ama sadece ikisi yetmiyor.
Gelecek haftalarda neler olur derseniz;
Kongrede camiaya ve kulübe güven vermeyecek birileri gelirse, küme kalmamız mucizelere kalır. Gerçi bu oyuncu kadrosu ile kalmakta çok zor ama, kalitelerinden şüphe etmediğim bu usta ayaklar, azıcık vicdan yapıp oynadıkları formanın ağırlığını hissedelerse işin şekli değişir. Bunun için mali akışı sağlamak moralleri üst seviyede tutarak yönetim, futbolcular ve taraftarın bütünleşmesi gerekir. Bunu sağlamakta 13 Ekim'de yapılacak kongrenin sonucuna bağlıdır.