TFF 2.Lig Beyaz grupta yer alan Eskişehirspor ilk yarının son maçında kendi sahasında berabere kalarak devreyi tamamlamış oldu.
Puan tablosuna baktığımızda aradaki puan farkının rakiplerimizin birer maçı eksik olduğu için 8 puan olarak gözüküyor. Onların birer maçları daha var. Diğer rakiplerimizin bu hafta oynayacakları rakiplere göre sürpriz sonuç çıkmazsa, bu puan farkının korunacağını düşünüyorum. Transfer açılırsa kapanmayacak bir fark kesinlikle değil. 2.yarıya başlarken lige en önemli rakiplerimiz ile evimizde gireceğimiz için, o nedenle hiç kimse karamsar olmasın.
Maça gelecek olursak, son 3 maçımızı berabere tamamladık. Oysa beraberlikler bizi kurtarmıyordu. İki maçta öne geçmiştik ama koruyamadık. Kaçan 4 puanımız var. Bir maçı da gol atamadığımız için berabere tamamladık. Bu maçlardan 6 puan daha alabilirdik. Ama almış olsaydık, inanıyorum ki yönetimimiz zaten zor olan transfer tahtasını açma gayretine girmeyebilirdi. En büyük yanlışı da burada yapardık. Bu beraberliklerin bana göre hayırlı olduğunu düşünüyorum. Elimizdeki puanları harcayınca, maçtan sonra sosyal medyada bir anlık öfke ile teknik ekibe eleştiriler geldi. Yapıcı eleştiriler insanlara yol gösterir, zaten amacı da budur. Ama sosyal medya da bazı taraftarlarımızın eleştirileri hakikaten seviyesizce ve futbol bilgisinden çok uzak, anlık duygu ve düşünce patlamalarından kaynaklanıyor.
Bizlerde zamanla eleştiriler yapıyoruz, ama bu eleştiriyi yaparken fotoğrafın tamamına bakarak yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken bize alınanlar, hatta selamı sabahı kesenler oluyor. Fakat bazı gerçeklerden kaçmak mümkün olmuyor. Herkes herkesle aynı fikirleri paylaşmak zorunda değil, ama saygı duymak zorundadır. Bir de eleştirdiğiniz insanın cephesinden bakmak gerekir. Bunun içinde süreci ve zamanı iyi belirlemek lazım. Bende Suat Kaya'yı Buğra Çağlıyan nedeni ile eleştirdim. Ama bu eleştirimi yaparken bir maç üzerinden yapmıyorum. Hakkı Tığlı'yı oyuna soktuktan 15 dakika sonra, maçın bitimine bir dakika kala neden tekrar çıkarıldığına dair eleştiriler var. Bende eleştiriyorum ama oyundan çıkardığı için değil, saha da ne yaptığını bilmeyen, pozisyon hatası yapan oyuncuyu aldı diye eleştiriyorum. Oyundan almasına gelince buna bir şey diyemeyiz. Belki hocası olarak bir ders vermek istiyordu. Belki saha da bizlerin bilmediği bir diyalogları geçti. O nedenle eleştirirken bazı şeyleri de hesap ederek eleştirin. Bizim ayrılık ve bölünmeye değil, kenetlenip birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.
Son olarak, bir devreyi daha tamamladık. Gelecekten umutsuz değiliz, ama transfer tahtalı açılmazsa, bu ligde de zor tutunuruz. Yönetimsel olarak takdir edilecek, güzel işler ve çabalar var. Bunların meyvesini almak istiyorsak transferden, yeni kombine ve bilet fiyatlarına kadar, neler yapılması gerekiyorsa, elinizden geleni yapacağınıza şüphemiz yok. Ama bu takım küme düşerse bu sizin hanenize yazar. Ben eleştirimi baştan yapayım da, bu hakkımı kullanmış olarak bu kulübü umutsuz ve çaresiz bırakmayın. Ama bu mesajımı sadece size değil, kış uykusuna giren şehre de yapıyorum. İlk yarı değerlendirmesini ise haftaya maçlar tamamlanınca yaparız.