Ligin en uzak deplasmanın da, pozisyon dahi vermediğimiz rakibe 81.dk. da yapılan bir anlık hata ile maalesef hak ettiğimiz puanı Rize'de bırakmış olduk.
Maç için anlatılacak çok bir şey yok.Eskişehirsporzor pozisyon verdiği gibi, çok zor da pozisyon buluyor. Teknik direktörümüz Suat Kaya geldiğinden beri savunma anlayışımızda ciddi gelişme kaydettik. Fakat hücum bölgesinde bir gram ilerleme kaydedemiyoruz. Nedeni ise elimizde kreatif oyuncu yok. Sezon başından neredeyse 40'a yakın futbolcumuz kadroya girdi ve çıktı. İlerleme kaydeden oyuncu sayımız 5 kişiyi bulmuyor. Kalecimiz Alp Cengiz, Bartu Göçmen, Eray Ertorun ve Onur Arı harici üstüne koyan futbolcumuz yok. Olmadığı gibi geçen seneyi mumla aratanlar var. İyi futbolcu olmak kolay değil, herkesten daha fazla çalışacaksınız. Oyuna yön verecek ve skoru değiştirecek oyuncu sayımız az olunca, maça etki edecek pozisyonları yaşayamıyoruz. Onur Arı'ya katkı verecek futbolcu olmayınca bizim kazanmamız da tesadüflere kalıyor. Alt yapıdan gelen futbolcularımız maalesef şu ana kadar yeterli verimi gösteremediler. Geçen yıl transferi kapanan Bursaspor geçen yıl alt yapıdan çıkan futbolcuların neredeyse hepsi Avrupa dahil olmak üzere, süper lige transfer oldular.
**** **** **** ***
Uzun vade yola çıkacaksanız kaptanınız iyi olacak derken bunu kastediyorduk. Bu sonuç staj yapmaya gelen teknik adamların eseridir. Asıl suçlu daha Porsuk'ta kayık yüzdürmemiş adamlara, koskoca geminin dümenini teslim edenlerin suçudur. Hiç kimse şehrin siyasilerine ve seçilmişlerine laf söylemesin artık. Ne zaman Eskişehirspor'u yönetenleri eleştirirsiniz, işte o zaman doğruyu bulursunuz.
Şimdi Süper Ligden örnek verirsek,Hatayspor'da, Belediye ile iktidar farklı ama sonuç ortada, İzmir'de belediyeler ile iktidar uzun zamandır farklı ama iki tane İzmir takımı süper ligde, Adana'da belediye ile iktidar farklı ama Adana Demirspor yönetimininbaşarısı ortada. Buna rağmenKasımpaşa'da,Malatya'da, Rize'de bütün şartlar örtüşüyor ama düşme mücadelesi veriyorlar.Trabzonspor her türlü iktidar desteği alıyor diye onlara kızıyoruzama Eskişehir'in bütün seçilmişlerine neden destek vermiyorlar diye eleştiriyoruz. Sizce çelişkiyok mu?Yardımı alan da, almayan da kulüp yönetimleri değil mi? Daha Eskişehirspor yönetimi bu yardımı neden alamıyor diye bir kişi sormadı. Hep siyasiler ve seçilmişler suçlu oluyor. Ama gerçek suçluyu nedense aramıyoruz. Artık bazı şeyleri kabul etmek zorundayız.
**** **** **** ****
Sonuç olarak bana göre Eskişehirspor dünkü sonuçla küme düşmesi neredeyse kesinleşmiştir. Bu saatten sonra transfer tahtası açılsa da bir şeyin değişebileceğini sanmıyorum. Bizi ancak mucizeler kurtarır. Artık şöyle bir öz eleştiri yapalım. Sorun Eskişehir'i kimlerin yönettiği değil, Eskişehirspor'u kimlerin yönettiğidir. Bu gerçeği göremediğimiz sürece 2008 yılından beri girdiğimiz sarmaldan asla kurtulamayacağız. Trabzonspor'a ödenemeyen borç için şehrin ileri gelenlerine sayıp söverken, bu borcu yapanlara tek laf edilmemesi de ayrıca çelişkidir.
Komşumuz Bursaspor'daki gelişmeleri okumuşsunuzdur. Seni yönetenler beceriksiz ve art niyetli olursa şehrin siyasileri ve seçilmişleri ne yapsın?
Kimse yanlış anlamasın lafım son yönetime değildir. Geçmişte yapılan yanlışların bedelini ödüyorlar. Şehrin onlardan uzak durmasının sebebi kendileri değil, geçmişin yönetimsel yanlışlarıdır. Bu girdaptan da kurtulamadılar.Onlar gerçeği Suat Kaya'yı getirerek görmüşlerdir. Altyapı hamlesine de başladılar ama yapılacak bir kaç hamleleri daha var. Onlara tek tavsiyem, artık yapayalnız olduklarını kabul etsinler. Şehrin desteğine gelince de diyorum ki;'Geçti Bor'un pazarı sürün eşeğinizi Niğde'ye'. Geçmiş olsun.