27 Haftadır beklediğimiz galibiyeti hafta sonu Menemenspor karşısında da alamadık. Aslında buna çok ama çok yaklaşmıştık ki yine haftalardır yaşadığımız 'galibiyeti koruyamama sendromu' yine kendini gösterdi.

Maça değinmeye gerek yok. Bizim en başından beri söylediğimiz teknik direktör sorunumuz var diyoruz. Bu hala devam ediyor. Oysa Menemenspor şu ana kadar Eskişehir'e gelip en kötü futbol oynayan takımdı. Hiç bir takımı defans da bu kadar boş yakalayamamış ve orta sahadan bu kadar hızlı geçememiştik. Rakibin bu zaafını çözemedi. Demek ki yapılan idmanlar ve hafta içi çalışmalar bir türlü meyvesini vermiyor. Üstelik kapı gibi son dakika sendromumuz artarak devam ediyor.

**** **** **** ****

Maçtan önce Başkanımız Mustafa Akgören basın toplantısı yaptı. Yaklaşık 1,5 saat konuştu. Sorunlarla boğuşan ve bunaldığı her halinden belli olan başkan bir anlamda içini döktü. Gereksiz agresifliğe büründü. Sosyal medya da yapılan eleştirilerden ve fake hesaplarda edilen küfürlerden bahsetti. Kesinlikle bizde fake hesaplardan edilen küfürleri onaylamıyoruz. Onlara buradan dost tavsiyesi olarak kimliğini gizleyerek, yaşayamadığı ergenliğini böyle tatmin ederek küfürler savuran insanları dikkate almayın. Hata yaptırır. Bunlara takılı kalmak veya ciddiye almak vaktinizi böyle boş ve gereksiz insanların yazdıklarını okuyarak geçiriyorsunuz demektir. Şöyle düşünün 27 haftadır galip gelemiyoruz, sportif başarımız yok, bu eleştiriler gayet normaldir. Olaya buradan bakın ve unutmayın ki sadece yapıcı eleştirileri dikkate alın.

Yine formalar konusunda yapılan iki açıklama, en başında yapılan açıklamalar ile örtüşmediği için çelişki yarattı. Fenerium'da formamızın satışı konusunda karar almakta acele edildiği ve camia da nabız yoklanmadığını gösterdi. Buğra Çağlayan'ın forma değişimi konusunda ise maçtan hemen sonra Teknik sorumlunun söyledikleri ile basın toplantısında söylenenler tam tersi şeyler. Bu olayın bu kadar gündemde kalması bu çelişkilerin neticesidir. Bir bardak suda fırtınalar koparıldı. Çok zor değildi 'maddi zorluklar yaşıyoruz biz de Rizespor'lu futbolcuyu kırmak istemezdik ama durum maalesef böyle' deseydiniz hem futbolcumuza sahip çıkmış olur, hem de mağdur duruma düşer belki bugün malzeme yardımları alıyor olurduk.

Diğer bir başka konu ise tesislerin girişindeki benzin istasyonun süresi dolduğundan Büyükşehir Belediyesinin tahliye edilmesi kararını tesisler olarak söylemeniz ciddi anlamda kaos yarattı. Gelen yazıda ada paftası mutlaka bellidir. Kulüpte olan sözleşmede de ada paftası mutlaka yazıyordur. Basına demeç verirken doğru bilgi vermek gerekir. 48 saat Yılmaz Büyükerşen'e sövdürdünüz. Ama yanıldınız ve Büyükerşen'i siyasi rakiplerine karşı bir kere daha haklı çıkarttınız. Bunlar ince ve hassas konulardır. İyi düşünülmesi gerekir.

Yapıcı eleştirilere ihtiyacımız var diyorsunuz. Bunu ciddi anlamda eleştirerek söylüyorum. Alt yapı tesislerini yıkarak kulübe gelir getirecek projeniz olduğunu söylediniz. İki tane 30x50 kapalı olmak üzere iki adet halı saha, Kafe ve saunalardan oluşan sosyal tesislerden bahsettiniz. İki tane halı saha 1.500 m2'den toplam 3.000 m2 alan yapıyor. Buna birde kafe ve sosyal tesisleri ilave edersek yaklaşık 5.000 m2 alana ihtiyaç var. Oysa oranın ada ve pafta numarasına göre mevcut alan 2.750 m2 gözüküyor. Bu alana bu tesisleri çizen mimar bu projeyi nasıl sığdıracak merak ediyorum. Fakat bunu Google Earth'dan bakarak söylüyorum. Belki orada parsel numarasını bilmediğimiz başka arazimiz var ya da birileri yanılıyor. Buranın da camiaya ayrıntılı anlatılması gerekiyor.

Yazımı bitirirken camia sizlerin hangi zorluklarla mücadele ettiğinizi biliyor. İyi niyetinizden, gayretinizden şüphemiz yok. Her insan hata yapar. Hata yapmaktan da korkmayın. 'Devlet terbiyesinde şöyle bir söz vardır: Yapılan yanlışı, yanlışla düzeltmeye çalışmayın, çünkü doğruyu yapmak daha kolaydır' diyerek sükunet de kalmanızda hayır vardır diyorum.