Maçtan önce yönetimsiz kalan bu şartlarda Eskişehirspor maçtan galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı.
Bizler için sahada oynayan oyuncuların ve oynanan oyunun hiç bir hükmünün olmadığı, her maça puan parolası ile çıktığımız maçlar oynuyoruz. O nedenle maçın yorumunu yapmak son derece anlamsız olur. Belki sahamızda ilk defa bu kadar kötü oynadık, ama kazanma hırsımız vardı. 3 Puan her şeye rağmen çok güzel. Belki de bu galibiyet, ligde yeniden var olmanın, umutlu ışığı yakmanın ve şehre daha bu iş bitmedi demenin habercisidir. Kısacası galibiyetten çok daha öte bir sonuçtur.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi bizim ihtiyacımız olan sportif başarıdır. Çünkü mali olarak dip noktadayız. Bir türlü çözemiyoruz. Saha da galibiyet gelmeyince karamsarlığa kapılıyoruz. Saha içinde başarıyı yakalayamayınca, bu saha dışına da yansımıyor. Ufacık bir kıvılcımın neler yapabileceğini biliyoruz. İşte bu nedenle de galibiyet ilaç gibi geldi.
Aslına bakarsanız futbolcuların kafası bu maça çıkarken rahattı. Çünkü beklentiler bitti. Bir yönetim olunca futbolcuların kafasında prim beklentisi oluşuyor. Şimdi öyle bir beklentileri kalmadı. O nedenle maça onurları kırılmış, morallerini bozulmuş, vaatler verilmiş, ya da verilen vaatlerin yerine getirilmediği bir durumda ortadan kalkmış oldu. Dolayısı ile bu beklentiler yeni yönetime kadar askıya alınmış. O nedenle kafalar rahat, sadece galibiyete odaklanmış şekilde sahaya çıkılınca galibiyette geldi. Demek ki dürüst olmak, samimi olmak ya da mevcut şartları insanlara bire bir gösterebilmek, kandırmaktan çok daha faziletli bir davranışmış. O nedenle gelecek yönetimin dürüst ve samimi olması oldukça önemlidir. Hiç kimse yapamayacağı sözleri vermesin. Hepimiz verilen sözlerin yerine getirilmediğinde neler olacağını, altı boş sözlerle bu işin olmayacağını da görmüş oldu. Çünkü Eskişehirspor'a yapılan en büyük kötülük, güven duygusunun yitirilmiş olmasıdır.
Sonuç olarak bunları yaşamamız camiaya çok daha iyi kazanımlar ve dersler vermiştir. Şimdi ne yapmamızdan ziyade, neler yapılmaması gerektiğini çok iyi öğrendik. Oluşturulacak yönetimlerin ilk yapması gerekenleri veya yapmaması gerekenleri tüm çıplaklığı ile gördük. Hiç kimse neden liste yaptınız, neden listeye isimlerinizi yazdırdınız diye kimseyi suçlamasın. Gerektiğinde bu insanların da camianın önünü tıkamamak için istifa edebileceklerini de görmüş olduk. Gereksiz yere liste yapılmaması gerektiğini de tecrübe ettik. Ama lütfen liste oluşturmak için kulis yapanların artık gerçek niyetlerini de ortaya koymalarını bu şehrin görmesi gerekiyor.
Hiç kimsenin hamlelerini beklemeyin. Çünkü santranç oynamıyoruz. Eskişehirspor'u kurtarmaya çalışıyoruz. Gün artık birilerini suçlama değil, kenetlenme zamanıdır. Listeyi de oluşturmak için en az 15, en çok da 3 haftalık süremiz var. Bu süre de hepimize yeter.