Yazımın başlığını okuyunca şaşırdınız değil mi? Nasıl olur da Eskişehir AK Parti teşkilatı İmamoğlu'na dolaylı veya dolaysız şekilde bağış yapar? Biliyorsunuz. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 23 Haziran'da yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için partiler Hazine'den yardım almayacak. Bunun üzerine CHP, Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlatmıştı. Tarafsız Haber Ajansı geçtiğimiz günlerde sevilen şarkıcı Murat Boz'un kampanya kapsamında CHP'ye 100 bin TL'lik bağış yaptığını iddia etmişti. Bu iddia CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından doğrulandı. Boz İmamoğlu için 100 bin lira yatırmıştı. Yasalar gereği, bir kişi bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Bundan dolayı yatırılan para Boz'a iade edildi. Boz 54 bin 556 TL'yi tekrar yatırdı. Geri kalan kısmını da annesi adına yatırdı. Aynı Murat Boz 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 24 Mart Pazar günü (56 gün önce) AK Parti tarafından Eskişehir'de düzenlenen konserde sahne almıştı. Boz'a konser için 400 bin lira ödendiği iddia ediliyor. AK Parti İl Başkanlığı kamuoyunda haftalardır süren 400 bin lira verildiği iddialarını yalanlamadı. Boz gerçekten bu parayı almışsa; Eskişehir AK Parti'den kazandığı 400 bin liranın 100 bin lirasını İmamoğlu'na bağışlamış oluyor. Bu durumda Eskişehir AK Parti teşkilatı dolaylı da olsa İmamoğlu'nu destek olmuş olmuyor mu? Boz'a verilen para sayesinde Eskişehir AK Parti teşkilatının da İmamoğlu'nun 'İstanbul çalışmalarındaki çorbada tuzu' oldu.
-----------------------------------------------
O İSİM DE KONUŞTU

Görünüm'de 14 Mayıs'ta kaleme aldığım 'Sosyete'nin İddiaları Yenilir Yutulur Değil' başlıklı yazımda kentte 'Sosyete Gökhan' olarak tanınan AK Parti Odunpazarı eski yöneticisi Gökhan Yıldırım'ın bazı AK Partili yöneticilerine gönderdiği iddia edilen whatsApp mesajını yayınlamıştım.

YILDIRIM ÇİÇEK'İ SUÇLAMIŞTI
Gökhan Yıldırım beni telefonla arayarak, söz konusu metni kendisi tarafından yazılmadığını ifade etmişti. Yıldırım; 'Bu mesajı bana whatsap'tan Aydın Çiçek attı. Daha sonra bana attığı mesajı kaydırarak, sanki bu paylaşımı o değil de ben yapmışım gibi göstermiş. Scan yapıp, partililere göndermiş. Bundan dolayı üç gündür çok yoruldum. Parti içerisinde birileri 'benim üzerimden operasyon' yapmak istiyor. İl Başkanımız Zihni Çalışkan ile parti yöneticileriyle ilgili olumsuz bir düşüncem yok. Dediğim gibi bu iddilarla ilgili bir alamak yok' demişti. Ben de kendisine bu metni atan Aydın Çiçek'in kim olduğunu sordum. Parti içerisinde 'bu tür paylaşım yapmayı alışkanlık haline getiren' bir kişi olduğunu söylemişti. Yıldırım; 'Bundan dolayı geçmişte bazı parti yöneticileriyle mahkemelik de oldu. Sağlıklı bir kişiliği yok. Kendisi bu paylaşımı yapabilecek donanımında birisi de değildi. Parti içerisinde bazı küskünler onu kullanmış olabilir. Birileri parti yönetimini yıpratmak için ona bilgi sızdırmış olabilir. Benim onunla işim olmaz. Ben bu işi sevdayla ve Allah rızası için yaptım' diye konuşmuştu.

YEMİN EDİYORUM
SOSYETE YAZDI
Bu whatsApp paylaşımın odağında olduğu iddia edilen isim olan Aydın Çiçek beni telefonla aradı. AK Parti'de geçmiş dönemlerde yöneticilik yaptığını ifade eden Çiçek, o metni kendisinin yazmadığını belirtti. Hatta bana yaptığı açıklamayı daha sonra kendi sosyal paylaşım hesabından da paylaştı. Yanıt hakkını kullanan Çicek, 'Sosyete Gökhan AK Parti'yi istifaya davet ediyor' adı altındaki whatsApp paylasım yazısının tamamen gerçek olduğunu iddia ederek; 'Bu yazıyı yemin ederim ki Sosyete Gökhan whatsApp'ta Alpacinooo grubu kurup, o metni kendi yazıp, paylaşmıştır. Bu whatsApp' taki Alpacinoo grubu hala durmaktadır... Benim bu olaylarda bir gram suçum asla ve asla yoktur.. Gökhan Yıldırım beni arayıp 'özel olarak yazıhaneme gel konuşalıp' diye çağırdı. Bende konuyu merak ederek onun ofisine gittim. Bana Zihni Çalışkan, Yılmaz Şahin ve Nuri Kahya ile ilgili elinde belgelerinin olduğunu söyledi. Bunuları yazıp, düzenleyerek, bana atacağını söyledi. Bana yeni telefon alacağını belirterek, sende bunları paylaşacaksın dedi. Hatta bunu yapmam için para teklif etti. Ben kabul etmedim. Ben şu anda parti de görev alan biri değilim. Partiye ne kadar para gelir, kimin ne ihalesi vardır bilmem. Bundan dolayı benim o yazıyı yazmama imkan yok' Çiçek, Gökhan Yıldırım ile ilgili bazı yeni iddialarda da bulundu. Ancak bunları doğru olup,olmadığı ispat edilmeden yazımda yer vermem mümkün değildi. Bundan dolayı o iddialar bugün Görünüm'de yer almadı. Bu olayla ilgili Gökhan Yıldırım konuştu. O'nun suçladığı Aydın Çiçek konuştu. İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Odunpazarı İlçe Başkanı Nuri Kahya'da sosyal medyara paylaşılan bu iddialarla ilgili açıklama yapmalıdır...

----------------------------------------------------
AK PARTİ ODUNPAZARI'NDA
BAŞKAN ÇAPAR MI OLACAK?

Görünüm'de 16 Mayıs'ta kaleme aldığım 'AK Parti'de Odunpazarı Depremi' başlıklı yazımda. İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın isteği doğrultusunda Odunpazarı İlçe Başkanı Nuri Kahya ve yönetim kurulunun toplu olarak görevden alınacağı iddialarına yer vermiştim. Bu kapsamda Genel Merkezden Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı başkanlığındaki bir heyet 15 Mayıs Çarşamba günü Odunpazarı İlçe Başkanını belirlemek için Eskişehir'e geldi. Heyet önce teşkilatların fikrini sorduktan sonra ilçe başkanlığı için adı geçenlerle mülakat yaptı. Mülakatta Odunpazarı İlçe Başkanlığı için Günyüzülüler Dernek Başkanı Avukat Engin Çapar'ın isminin çıktığı iddia ediliyor.
------------------------------------------------------
NOSTALJİ
SELVİ'DEN URGANLI EYLEM

53 yıl önce. Tarih: Haziran 1966. Dönemin Eskişehir Tekniker Okulu Talebe Cemiyeti Başkanı Cevdet Selvi ile Cemiyet Sekreteri Ersen Yeniceli haksızlıklara karış idam urganı ile birlikte eylem yapıyor. Selvi liderliğinden Eskişehir'de başlatılan bu eylem tüm Türkiye'ye yayılıyor. 26 kentte aylarca sürdü. Yaklaşık 40 bin teknikerin yaptığı boykot eylemleri sonuç verdi. Teknikerler mühendislik okuma haklarını kazandı. 53 yıl önce tüm Türkiye'de bu eylemi başlatan Selvi sendikacılık yaşamında büyük başarı elde etti. Yıllarca Petrol-İş Sendikası Genel Başkanlığı yaptı. TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına aday oldu. Selvi 1987-1991 ve 20002-2007 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yaptı. Yıllarca SHP ve CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.22 Nisan-23 Mayıs 1999 ve 11 Mayıs-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında iki defa CHP Genel Başkanlığına da vekalet etti. (Her ikisinde de Deniz Baykal'dan koltuğu devraldı.) 53 yıl öncesinin genç eylemcisi Ersen Yeniceli, ilimizde yıllardır CHP'de politika yapıyor. CHP İl Başkanlığı ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Her zaman ilkeli ve dürüst kişiliğiyle hep takdir edildi...
--------------------------------------
FIKRA
Çakal Tercüman

Mafya babası haraçlarını toplaması için yeni bir tetikçi buldu. Seçtiği adam sağır ve dilsizdi. Çünkü baba, bu tetikçi yakalanırsa polise fazla bir şey anlatması mümkün olamaz diye düşünüyordu. Baba, bir gün ödemelerin geciktiğini fark etti ve tetikçiyi odasına aldırttı, bir de işaret dilini bilen tercüman buldular. Tercüman işaretle sordu:
'Para nerede?' Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:
'Ne parası? Benim paradan maradan haberim yok. Neden bahsettiğinizi anlamıyorum.'
Tercüman tercüme etti:
'Neden bahsettiğinizi anlamıyormuş.'
Baba 38'liği koltuk altından çekip sağır dilsizin beynine dayadı:
'Şimdi sor bakalım, para nerede.'
Tercüman işaretle sordu:
'Para nerede?'
Sağır-dilsiz kan ter içinde, işaretle yanıt verdi:
'Şehir merkezindeki parkta, büyük heykelin olduğu kapıdan girince soldan 3. ağacın kovuğunda iki yüz bin dolar var.'
'Ne söyledi?' dedi baba.
Tercüman yanıtladı:
'Dedi ki, hala neden bahsettiğinizi anlamıyormuş, ayrıca o tetiği çekmek de biraz g.t istermiş.'