İl Milli Eğitim Müdürlüğü önümüzdeki yıl Anadolu Liselerinde ikili eğitim tehlikesine karşı gerekli önlemleri aldı.

MUTTALİP'TA YAPILDI
Mevcut Anadolu Liselerinin kontenjanları arttırılırken, TOKİ'nin Huzur Mahallesi'nde inşaa ettiği 24 derslikli Anadolu Lisesi gelecek eğitim yılına yetiştirilecek. Muttalip'ta da 200 kişilik pansiyonu da olan yeni bir Fen Lisesi inşaatı tamamlandı. Bu okulda önümüzdeki yıla yetişecek.
Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin bahçesine de TOBB tarafından yeni bir Anadolu Lisesi yapılacak. İnşaat alanının zemin etütleri yapıldı.
Okulun yapılmasına Mart ayında başlanılacağı ve yeni eğitim yılına yetiştirilmeye çalışılacağı öğrenildi.

KARACAN İSTEMİŞTİ
8 Aralık 2012'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ETO'nun düzenlediği Vergi Ödül Törenine katılmak için Eskişehir'e gelmişti. Dönemin ETO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan törende yaptığı konuşmada, Hisarcıklıoğlu'ndan Eskişehir'e TOBB'un adını taşıyan bir Fen lisesi veya dengi bir lise yaptırması talebinde bulunmuştu. Hisarcıklıoğlu da bu talebe olumlu yanıt vererek, 'Eskişehir'in bizden istediği yeni bir eğitim yuvasını kente kazandırmaktan dolayı da büyük memnuniyet duyacağız' demişti. Okulun tamamlanmasıyla Hisarcıklıoğlu'nun yedi yıl önce verdiği lise sözü yerine getirilmiş olacak. Bu yeni bina kentimizdeki Anadolu Lisesi ihtiyacına ilaç olacak...
----------------------------------------------
KENDİNİZ HAKKINDA BAŞKALARI KARAR VERMEMELİ

'Değerli adayımız Bale Akademisi'ne başvurduğunuz için teşekkür ederiz. Ne yazık ki kabul edilmediniz. Sağ ayağınız, aşil tendonunuz, ayaklarınızın dışa dönüklüğü, gövdenizin boyu, göğüs ölçünüz yetersiz, vücudunuz baleye uygun değil. Ve 13 yaşındasınız dikkate alınmak için fazla büyüksünüz.'
Bu yazıyla Misty Copeland'ı 'vücudunun baleye uygun olmadığı' gerekçesiyle Bale Akademisi'ne alınmadı. Buna rağmen Misty Copeland balerin olmaktan asla vazgeçmedi. Çok çalıştı. Amerika'nın en iyi balerini oldu. Şu anda 36 yaşında olan Copeland Amerikan Bale Tiyatrosu'nun Baş Balerini. Çalışması ve azmiyle TİME dergisine kapak oldu.
Copeland'ın bu başarı öyküsü tüm engellere rağmen hayallerin gerçekleşebileceğini bizlere gösteriyor. Copeland, 'Bu işin uzmanları vücudum baleye uygun olmadığını söylüyor. Ben de bale yerine başka bir spor yapayım' demedi. Kendisi hakkında başkalarının karar vermesini kabul etmedi. Bu kararlılığı sayesinde bugün Dünyanın en iyi balerinlerinin başında yer aldı…
------------------------------------------------------
NOSTALJİ
EMEK OTELDE DAYANIŞMA YEMEĞİ

1994 yılına ait tarihi fotoğraf Emek Otel'de çekildi. 27 Mart 1994 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde DYP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Arat partililere dayanışma yemeği veriyor.
Geceye eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlı, DYP Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Okur'da katıldı. Fotoğrafta; dönemin DYP İl Başkanı Necati Okuroğlu, Adnan Tufan, İbrahim Kökdere, Halil İbrahim Artvinli, Ömer Aksözek, Kara Ahmet, Hasan Sert, Çelebi Karaca, Kazım Ayvazcık, Sadi Seda, Kemal Kurtkapan, Atilla Erciyes, Ahmet Kuruoğlu yer alıyor.
27 Mart 1994'de yapılan yerel seçimleri kazanan Aydın Arat, Eskişehir'in ilk büyükşehir belediye başkanı oldu.
18 Eylül 1997'de sonra safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Arat, 22 Eylül'de nöroloji servisine alındı. 4 Ekim 1997 tarihinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saat 15.30'da vefat etti.
55 yaşında yaşamını yitiren Arat'ın Eskişehir'e çok değerli hizmetleri oldu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...
-------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Donald, Türkiye'ye ne zaman geleceksin?
ABD Başkanı Donald Trump: Aslında Rusya'dan S-400 füzeleri aldığın için hiç gelmeyi düşünmüyordum. Sonra duydum ki; Türkiye'deki plazamda kiralarını ödemeyenler varmış. Onların ifadesini almak için mutlaka geleceğim.
----------------------------------------------------------
FIKRA
AL İŞTE SENİN OĞLUN

Adam yalan makinesi almış evine... Salonda köşeye koymuş.. 'Kim yalan söylerse ötecek' demiş.. Akşam yemeğe oturmuşlar.. Oğluna 'Bugün nerdeydin' demiş, adam.. Oğlan 'Okuldaydım, tabii' deyince makine ötmüş. Oğlan da itiraf etmiş, seksi bir filme gidip okulu astığını.. Babası fena halde kızmış, oğluna.. 'Ben senin yaşındayken seks nedir bilmezdim' deyince makine gene ötmüş. Anne gülmüş, bu defa.. 'Al işte!.. Senin oğlun!..' 'Düüüütttt' demiş, makine!..