Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sınavda başarılı olan öğrenciler tercih için beklemede. 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu bu hafta içinde yayımlanacak. Tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlayacak. Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.
Sınavı kazanan öğrenciler tercih ettikleri üniversitelerin bölümlerine kayıt yaptırmak için 27 Temmuz'u beklerken Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak,'Tercihim Eskişehir' platformu adı altında bir araya geldi. Bu yıl üçüncü kez toplanan Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde toplananüç üniversitenin rektörü Eskişehir'in her alanda fark yaratan bir şehir olduğunu dile getirerek, tüm öğrencileri Eskişehir'e davet ettiler.
'Bölümünüz ne olursa olsun
tercihiniz Eskişehir olsun'
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal Türkiye'nin öğrencisiyle en mutlu kentin Eskişehir olduğunu kaydederek, istedikleri bölümlerin Eskişehir'de de olduğuna dikkat çekerek, 'Öğrencilerimiz tercih zamanında kaliteli eğitim alacakları okulların yanı sıra kaliteli bir yaşam sürecekleri şehirlere de önem veriyorlar. Bu bağlamda ülkemizin en önemli üç önemli üniversitesi ile başlattığımız 'Tercihim Eskişehir' platformu ile bütün aday öğrencilere okumak istedikleri bölümlerin Eskişehir'de olduğunu, Eskişehir'in öğrencilik hayatı için en uygun şehirlerden biri olduğunu duyurmak istiyoruz. Bölümünüz ne olursa olsun tercihiniz Eskişehir olsun' diyerek öğrencileri Eskişehir'deki üniversitelere davet etti.
GERÇEK BİR ÜNİVERSİTE ŞEHRİ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir'in öğrenci dostu bir üniversite şehri olduğu artık herkesin malumu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
'Eskişehir, yükseköğretime yarım asırdan uzun tecrübesi ile gençlerimize iyi bir üniversite eğitimi ve iyi bir geleceği garanti etmektedir. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkanları ile Eskişehir fark yaratmaktadır. Öğrencilerin üniversiteli olduklarını hissettiren pek az şehir vardır ve Eskişehir bu konuda farkını ortaya koyuyor. Eskişehir gerçek bir üniversite şehridir. Bu nedenle iyi yetişmiş bir mezun ve meslek sahibi bir profesyonel olmanın yanı sıra dolu dolu bir üniversite hayatı yaşamak isteyen tüm üniversite adaylarımızı Eskişehir'e davet ediyorum'.
HER 10 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu da Eskişehir'de her 10 kişiden birisinin üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çekti.
Prof. Dr. Döğeroğlu, 'Eskişehir her yönüyle öğrencilere fırsatlar sunan ve yaşanabilirlik düzeyi yüksek bir şehirdir. Huzurlu, güvenli, ulaşım ve barınma olan hakları açısından tercih edilebilirliği yüksek bir şehirdir. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebileceği bir şehirdir. Birbirinden değerli üç Devlet Üniversitesi'nin şehrimizde bulunması da bizler açısından büyük bir şanstır. Zira bir üniversite öğrencisinin okumak isteyebileceği tüm alanlarda her üç üniversitemizdeki program çeşitliliği önemli fırsatlar sunmaktadır. Öğrencilerin geleceklerini şekillendirmek üzere hem kendileri, aileleri ve hem de ülkemiz için en doğru tercihleri yapacaklarından eminim. Tüm üniversite adayı öğrencilerimize Eskişehir'e bekliyoruz' dedi.
TÜRKİYE'NİN ÖĞRENCİ BAŞKENTİ ESKİŞEHİR
Eskişehir'deki üç devlet üniversitesinin rektörlerinin 'Tercihim Eskişehir' platformu adı altında toplanarak üniversite yerleştirme sınavlarında başarılı olan öğrencileri Eskişehir'e davet ettikleri gün, 'ÜNİAR'ın Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında Türkiye'nin öğrenci başkenti bu yıl da Eskişehir seçildi' haberi gelmesi Eskişehir adına sevindirici.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'ın,'bütün aday öğrencilere okumak istedikleri bölümlerin Eskişehir'deki üniversitelerimizde mevcut. Eskişehir öğrencilik hayatı için en uygun şehirlerden biri. Bölümünüz ne olursa olsun tercihiniz Eskişehir olsun. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebileceği bir şehirdir' çağrısını destekleyen bir haber oldu.
Eskişehir'de Öğrenci Olmak İçin 5 Neden
Eskişehir içinden geçen Porsuk Çayı ve heykelleriyle Avrupa kentlerini aratmıyor.Sanat ve bilim merkezleriyle Eskişehir,öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehirlerden biri, öğrenci şehri denildiğinde ilk akla gelen şehir.
1-Köklü eğitim kurumları olmalarının yanı sıra, yurtdışı eğitim olanakları ve oldukça aktif öğrenci kulüpleri de bu üniversitelerin en büyük avantajlarından bazıları. Üniversite kampüslerinin şehir merkezinde olması ve kampüs çevresindeki yoğun konaklama imkanı da büyük avantaj.
2. Eskişehir'e öğrenci olarak gelip, burada kalan kişi sayısı oldukça fazla. Çünkü bir şehirde olması gereken en önemli şey huzur. Eskişehir'de yaşayan insanlar mutlu ve huzurlular. Hafta sonları kafalarını dinleyebilecekleri Kanlı Kavak Parkı, deniz kıyısında hissedecekleri Kent Park, içerisinde Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay evi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası görülmeye değer merkezlerden birisi olan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı. Canlımüziğe doyacakları eğlence merkezleri ve şehrin her yerinde bulunan bisiklet yolları ile spor yapabilecekleri birçok alan mevcut.
3. Ulaşım sorunu olmaması. Üç üniversiteye de ulaşım kolaylığı. Tramvayla veya belediye otobüsleri ile çok kısa sürede şehrin dört bir yanına ulaşabilir olması.
4. Bir öğrenci için en önemli konulardan bir tanesi, elbette para. Şehir dışında üniversite okumak isteyenler ise, eğitim masraflarının yanı sıra, yaşamsal ihtiyaçlara yönelik bir bütçe planlaması da yapmak zorunda kalıyor. Eskişehir'de öğrenci olmak, bu açıdan da oldukça avantajlı.
5. Eskişehir'de öğrenci olmak, artılarının çok fazla olması demek. Porsuk çayının kenarındaki Adalar bölgesinde sokak müziğini yaşayabilir, gondol turu bile yapabilirsiniz. Odunpazarı evlerinin rengarenk sokaklarında turlayabilir, Odunpazarındakibaşta Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi ile Modern Müze yine Büyükşehir ile Odunpazarı Belediyelerinin diğer müzelerini gezebilirsiniz.
6. Eskişehir hem konumu itibariyle hem de ulaşım yönünden belki de en avantajlı şehir. Hızlı Tren ile bir saatte Ankara'ya, iki buçuk saatte İstanbul'a gidebilirsiniz.
* * *
Üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olan öğrenciler Eskişehir'deki Anadolu, Osmangazi ve Teknik Üniversitesi kapılarını açtı sizleri kucaklamayı bekliyorlar.
* * *

ES ES HOCASINI BULDU
Bu sezon TFF 3. Liginde mücadele edecek Eskişehirspor Kulübünün yöneticileri yaptıkları teknik direktör arayışlarının ardından, bir süredir görüşme yaptıkları Cüneyt Biçer ile anlaştılar.
Önceki gün Eskişehir'e gelerek 1 yıllık imzayı atan Cüneyt Biçer, ikinci ve üçüncü ligde tecrübeli bir hoca.
Altay'ın alt yapısından yetişen Biçer, 2005-06'da Ercan Ertemçöz'ün yardımcısı olarak Pazarspor'da antrenörlüğe başladı. Aksaray Belediyespor, Karşıyaka, Şanlıurfaspor, İnegölspor, Turgutluspor, Düzcespor, Çorum Belediyespor, Altay, Nazilli Belediyespor ile Azerbaycan ekibi FC Bakü'de teknik direktör olarak görev yaptı.
ÇOK BÜYÜK CAMİAYA GELDİM
Siyah-Kırmızılı Kulüple sözleşme imzaladıktan sonra konuşan Teknik Direktör Cünet Biçer,' Çok büyük ve çok önemli bir camiaya geldik. Daha önce çalıştığım camialarda da şunu söyledim; bu kulüplerin ligi olmaz. Eskişehirspor Süper Lig takımıdır. Bu camialar aşağı çok kolay iner ama aynı şekilde yukarıya da çok kolay çıkabilecek güce sahiptirler. Eskişehirspor da bu güce sahip. İnşallah bu gücü birlikte buluruz ve zaman içerisinde istenilen yere gelmek için hamleyi yukarıya doğru yaparız.
'ÇOK GENÇ OYUNCU VAR'
Türkiye'nin en değişken ligleri 2. ve 3. Lig. Birbirine çok yakın gibi gözüküyor ama birbirinden çok farklı. 3. Lig tamamen mücadeleye bağlı, 2-3 takım dışında mücadelenin sana bir şeyler kattığı bir lig. Eskişehirspor'un geçen seneki oyunlarının sonuçlara bakıldığında Play-Off finali oynamış takımı mağlup etmiş bir oyuncu grubumuz var. En büyük eksiklik takım olarak oynayamamaları. Bu da çok doğal çünkü çok genç oyuncu var.
'BU İNİŞİ DURDURMAMIZ GEREK'
Gerçekçi konuşmak gerekirse 2 senede 3 defa düşme yaşamış bir durumdayız. Bizim bu inişi durdurmamız gerek. Ben size hiçbir zaman şunu söylemem; ben çıkıp şampiyon olacağım. Şampiyonluğun sözü verilemez. Şampiyon olunur. Şampiyonluk herkesin mücadele içinde elini taşın altına soktuğu yerde olur. Çünkü bu kulübün genlerinde yukarıda olmak var. Oyuncu yetiştirmek, Süper Lig'de oynamak, yukarıda olmak var. Ama bu bir süreç.'
BAŞARILI OLMASI EN BÜYÜK TEMEMNİMİZ
Ben bu sezon takımın başında Eskişehirli bir hocanın olmasını destekleyenlerdenim. Eskişehirspor yönetimi tercihini dışardan bir hoca getirerek yaptı. Saygı duyarım. Bu saatten sonra en büyük temennim Cüneyt Hoca ve ekibinin başarılı olması ve takımı ligde tutması…
Bunun içinde şehirde herkes Cüneyt Hoca ile ekibine destek, genç futbolculara da moral vermeli.
Siyah-Kırmızılı Kulüp bu sezon yıllar sonra tekrar oynayacağı 3. Ligde tutunabilir ve orta sıralarda sezonu kapatırsa 2022-2023 sezonu öncesinde transfer tahtası açılır ve şampiyonlukta gelir inancındayım.
Eskişehirspor yine birinci çıktı
Dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu Socios.com tarafından Türkiye taraftarlık raporu açıklandı. Anket sonucuna göre Galatasaray taraftar sayısında 60 ilde birinci olurken, Eskişehir'de Eskişehirspor ilk sırada yer aldı.
Türkiye'deki futbolseverlerin sosyo-kültürel alışkanlıkları,taraftarlık tercihleri ve dijital eğilimlerini öğrenmek üzere geçtiğimiz futbol sezonunda yaptığı geniş kapsamlı araştırma sonuçlandı. 50 bine yakın futbolseverin soruları yanıtladığı anket, bugüne kadar yapılan futbol araştırmaları arasında en geniş katılımlı bilimsel araştırma yöntemi oldu.
Yüzde 87,7 rekor oran ile Trabzon ilinde birinci olan Trabzonspor, Türkiye'de en yüksek oranda kendi şehrinde desteklenen takım oldu.
Trabzon'dan sonra şehrin futbol takımını yüzde 36,03 oranla destekleyen
Eskişehirsporlular Eskişehir de birinci oldu.
Eskişehirspor taraftarlarının, 'Eskişehir'de Eskişehirspor varken Türkiye genelinde bir başka takım desteklenmez' sözü bir kez daha doğrulanmış oldu.
* * *

Fıkra:
Vatikan'da Hırsız

İtalya'da Vatikan yakınlarında bir eve gece hırsız girmiş. Hırsız evin içinde karanlıkta ilerlerken arkasından bir ses gelmiş:
-'Seni ben görüyorum. İsa da görüyor... '
Hırsız panik içinde bir köşeye sinip ve fark edilmemeyi ümit ederken ses tekrar yükselmiş:
- 'Seni ben görüyorum. İsa da görüyor... '
Hırsız sesin kendine seslendiğine emin olunca el fenerini açıp, sesin sahibini aramaya başlamış ve bakmış bir Papağan! Şaşkınlıkla söylemiş:
-'Konuşan sen miydin?'.
Papağan tekrar konuşmuş:'Evet'.
Bunun üzerine Hırsız:
- 'Ama sen Papağansın!'.
Papağan cevap vermiş:
'Evet, ben Papağanım... İsa da Doberman'.
* * *