Yeni yönetimin Haziran ayında görevi devralması ile heyecanla beklenen bekleyiş yerini yavaş yavaş endişeye bırakmaya başladı. Çünkü göreve başlar başlamaz (-6) puan silme cezası ile karşılaştık. Geçen yıl kümede kalmayı garantilediğimizde puan farkını alttaki takımlar ile en az (7) puana çıkarın (-6) puan cezası canımızı sıkabilir demiştik. Oysa ligde son oynadığımız ve sıfır puan çektiğimiz 3 maçtan 1 puan alsaydık yemiş olduğumuz cezayı geçen sezon çekebilir ve yeni sezona puan silme cezası olmadan başlama imkanımız olurdu. Aynı yöntemi Balıkesirspor uyguladı ve bizimle beraber yedikleri cezayı geçen sene temizlemiş oldular. Yeni gelen yönetimler, hep suçu eski yönetimlere atarlar. Ama burada da mazeretleri yok. Çünkü eski yönetimin ağır toplarından en az 6-7 kişi yeni yönetimde var. Bizler yönetmeliği az çok biliyoruz veya araştırıyoruz ama kulübün içindeki evrak akışı nedir? Hangi tarihlerde tebliğatlar yapılmış, cezaların müeyyidesi nedir bilgi sahibi olamadığımız için maalesef cezayı yedikten sonra neden böyle yapıldı diye sormaktan edemiyoruz. Öncesinde hatırlatma ve uyarı yapınca, ya dikkate almıyorlar ya da yönetmeliklerde bilgi eksiklikleri var. Bu kulübün çok acil spor yönetmeliğini bilen profesyonel bir yöneticiye ihtiyacı var. Mevcut kulüp çalışanları ve görev alanların bilgi yetersizliği, her alanda açığa çıkmaya başladı. Bundan sonraki ceza-i yaptırım küme düşmedir. Parasızlık başka şey, yönetmelikteki eksiklik başka şeylerdir. Bu işin şakası kalmamış en ufak bir atlamada bundan sonra telafisi mümkün olmayan bedeller öderiz.
****
Yeni yönetim göreve başlar başlamaz yaptığı alt yapı hareketi hepimizi mutlu etti. Serdal Eroy gibi daha önceden bildiğimiz ve yıldız olmuş birçok futbolcuyu yetiştiren teknik adamı da altyapının başına getirdiler. Onun da ilk hamlesi teknik adamlarda değişiklikler yapması ve bana göre bu sene en çok faydasını göreceğimiz Ergin Işık'la beraber çalışmaya başlaması umutlarımızı daha da arttı. İkisine de başarılar diliyorum. İkinci icraatları ise Eskişehir'de açılan İstanbul takımlarının futbol okullarına savaş açmasıydı. Çok da yerinde bir hareket oldu. Eskişehir'de yaşayan ve Eskişehir çocuğuna kucak açılması, açıkçası gelecek adına atılmış en güzel hareketlerdi. Akabinde hemen seçmeler yapıldı. Yaşı 12 ila 17 arası birçok futbolcular deneniyor ve taranıyor. Fakat burada naçizane görüşüm seçmelerin bazı yaş gruplarını izledim öyle aman aman yıldız adayı olabilecek futbolcu da pek göremedim. Fakat bu şartlardan sonra A takıma göz kırpan futbolcular olursa, bu teknik adamların alınlarından öpmek gerekir. Kısa sürede iyi hazırlamak herkesin yapabileceği işler değildir. Umarım hayal bile edemeyeceğimiz, başarılar alt yapının olur.
****
Polonya kampını tamamlayarak bir kaç gün izne çıkan takım Perşembe günü Afyon kampına başlayacak fırsat olur gidip seyretme şansımız olursa değerlendirme yaparız. Fakat geçen yıl gerek takım kadrosunda olan İsmail Oykun'un, kiralık gönderilen Serdar Yazıcı'nın, U21 takımında forma giyen Miran Avcı'nın neden gönderildiklerini anlayamadık. Belki direk 11 oyuncusu olmayabilirlerdi ama transfer yasağımızın olduğu bir senede kendi içimizdeki çocuklarımızı göndermek pek akıl karı durmuyor. Umarım takımın teknik kadrosu bazı şeyleri de hesap ederek karar vermiştir.