Lig lideri Altınordu ile yaptığımız maçın ardından Eskişehirspor galip gelememe serisini 24.haftaya taşımış oldu. Yardımcı ordusu ile gelen teknik sorumlumuz İlhan VAR görev aldığı 8 haftada henüz galibiyet yüzü göremedi.
Eski yazılarımda belirttiğim gibi hoca değişikliği bir kaç hafta sahaya olumlu yansır, ilk 11'de forma giyenler formayı kaptırmamak, yedek bekleyenler formayı almak, küskün varsa da yeni heyecan ile yeni bir sayfa açmak için ekstra performans sergilerler. İlerleyen haftalarda ise hocanın deneyimi, bilgisi, formayı dağıtmaktaki adil tutumu, futbolcuya yaklaşımı, sevecen ve babacan tavırları devreye girer ve ortaya güzel bir sistem ve oyun çıkmaya başlar. Sabretmek deyimleri de bunlar için kullanılır. 8 Hafta milli aralarla birlikte 2 ayı aşkın bir zamandır takımla beraber olan teknik sorumlumuz ne bir sistem oturtabildi, ne de futbolcu kazanabildi. Kısacası süre aldığı zaman resmen çöpe gitmiş oldu.
Maça değinilecek bir şey bulamıyoruz. Koskoca 90 dakika da bir tek gol pozisyonumuz yok. İlk şutumuzu 56.dakika da attık. Yere bir kez dahi yatmadan maçı tamamlayan rakip kaleci Erhan Erentürk korkarım maçtan sonra soğuk algınlığına yakalanmıştır. O derece rezalet ve skandal bir futbol oynadık. Mehmet Özcan, Furgan Polat, Berkay Tanır gibi fiziksel yapıları zayıf olan, ligin en kısa boy ortalamasına sahip bir takım kurgusu ile rakibe orta sahada üstünlük kurmak neredeyse imkansızdır. Hele maçtan sonraki açıklamasında 'bütün istatistikler bizden yanaydı' demesiyle çok daha büyük skandala imza atmış oldu. Altınordu buraya gelirken lig lideri idi, biz ise lig sonuncusuyduk. Bunu düşünürken sanırım hafta içi çalışmalarında lig sıralamasına tersten baktı diye düşünüyorum. Çünkü bunu söylemenin başka izahı olamaz.
Sonuçta yönetim yapmış olduğu teknik direktör tercihlerinde isabet sağlayamadı. Bu başarısızlığın yanına bir de hafta içinde formalarımızın Fenerium mağazalarında satışa çıkması taraftarı son derece rahatsız etti. Sosyal medya da oldukça şiddetli tepkiler vardı. Yönetimden nasıl bir açıklama gelecek açıkçası bende merakla bekliyorum.
Kısacası Eskişehirspor tepeden tırnağa yokları oynamaya devam ediyor. Bunun içinde ne yönetimden, ne taraftardan, ne de şehirden heyecan getirecek hiç bir gelişme olmuyor. Söylemeye dilim varmıyor ama sanırım bize yeni bir taze kan ve heyecan gerekiyor.