Sezon bitti, transfer dönemi başladı ama bizde her 6 ayda bir olduğu gibi sıkıntılar gene nüksediyor. Yönetimler değişiyor ama sıkıntılar bir türlü bitmiyor.
Yazıya isterseniz kongre gününden başlayarak devam edelim. Yönetime adaylığını açıklayan Osman Taş ve kaynak arayışı içinde bulunan Mustafa Topkaya'nın bir araya gelmesi ile tek liste oluşunca, herkes rahat bir nefes aldı. Dar ve zamansız kongre kararlarının kimlere yaradığını az çok biliyoruz. Bu kongrede beni en çok etkileyen şey Başkan Kaan Ay'ın konuşmasında helallik istemesi idi. Keşke herkes helallik alarak ve alkışlarla görevini bırakabilsediye o an içimden geçirdim.
***
Yine kongrede gördüğümüz iyi niyet, dilek, eleştiri, öneriler ve temennilerin sona bırakılması bazı şeylerin eksik kalmasına yol açıyor. Her kongrede farklı divan maalesef bu tür hataları beraberinde getiriyor. Sonuçta tek liste ile seçilen Osman Taş'ı büyük bir sorumluluk ve ağır bir yük bekliyordu. Sanırım bu ağır yük bugünlerde kendini iyice hissettirmeye başladı.
***
Bayram tatilinden sonra önümüzde bekleyen sorunlardan birisi sözleşme uzatmayan üç futbolcumuzdu. Fıratcan Üzüm serbest kalma hakkını kullanarak Trabzonspor ile sözleşme uzattı. Sadece yetiştirme bedeli aldığımız Dorukhan Toköz'den sonra serbest kalan ikinci futbolcumuz oldu. Ben burada futbolculara kızmıyorum. Bu kulübün resmi bir menajeri yok. Gencecik futbolcuları yönlendirecek, karşımıza çıkacak bu tür olasılıklara karşı kulübümüzü koruyacak, sadece bu kulübe hizmet edecek bir menajerimiz olsaydı bu tür kaçışlar olmazdı. Dünyanın pek çok kulübünde sadece kendi futbolcularının menajerliğini yapan birimler oluşturuluyor. Futbolcu hem özel menajerine, hem de kulüp menajerine bağlı oluyor. Böylece bu tip menajerlerfutbolcuları kendi çıkarları doğrultusunda aklını çelerek, yanlış yönlendirmelere yol açıyor. Bu durumlarda tek yetki futbolcunun veya simsarların elinde kalıyor. Kulüpleri koruyacak bir sistem maalesef yok ve Eskişehirspor bu yolla iki yılda, iki futbolcusunu kaybetti.
***
Transfere gelince bizde yasak olunca hiç bir heyecan yaşayamadık. Mutlaka alınması gereken futbolcular var ama bu maalesef mümkün değil. Şunu unutmayalım bizim transfer tahtamız kapalı ve kaybedebilecek bir tane oyuncumuz yok. O nedenle yönetimin almış oldukları kararları eleştirmeyelim. Sezon bu futbolcu topluluğumuz ile devam edecek. Sosyal medyadaki söylemlerimize lütfen bundan sonra biraz daha dikkat edelim.
***
Son olarak görkemli 54.yıl kutlamalarında açıklanan kombine fiyatları ile artık taraftarın üzerine düşen şey gene kombinesi alarak tribünlerde yerini almaktır. Buradan yönetime naçizane önerim şu olabilir. Eskişehirspor kulübünün VİP ve loca satışlarını bir kez daha gözden geçirmelidir. Halil Ünal ve Mesut Hoşcan yönetimlerinden beri süregelen kültür hala devam ediyor ve bir arpa boyu yol alınmıyor.
***
Teknik konulara ise bir sonraki yazımızla devam ederiz diyerek gelişmelere göre analizler yapar ve sezon başı değerlendirmelerimize başlamış oluruz. Bu sezonun geçmiş sezondan çok daha zorlu geçeceğini bilerek, geçmiş yıllardan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu da lütfen unutmayalım.