Sevgili okurlar;

Birkaç gündür Eskişehir'den dışarıda gün geçirmek üzere ayrıldık ve cennet vatanımızın cennet köşelerinden Armutlu'da Eskişehirli arkadaşlarımızın işlettiği ve sahipleri de olan kaplıca ve denizi ile de çok güzel bir yerde bizi misafir ettiler. Elhamdülillah Müslüman memleketi olması hasebiyle gelir gelmez camisi ile de ilgilenmek durumunda kaldık. Geldiğimiz ortamda camiye devam eden cemaatte bayağı çoğunlukta idi. Camide turistik belde olduğu için ezan çok mühim idi akşam ezanını dinledik pek bir şey anlaşılmadı ama iş yatsı ezanına gelince her şey anlaşıldı. Maalesef merkezi olarak okunan ezan tam bir fecaatti. Oraya gelen cemaat bana Bahri bey sırf bu ezan yüzünden camiye gidemez olduk. Bir zahmet yetkililerle görüşüp edası sedası daha düzgün bir görevli verseler iyi olmaz mı diye rica ettiler.

Bende ertesi günü ilçenin müftüsünü arayıp durumu kendisine anlattım. Müftü efendi yıllık izinde imiş. Yerine vekalet eden vaiz efendiye durumu anlattım ve cemaatin isteğini kendisine söyledim. Sağ olsun bana aynen şunları söyledi. Evet bize de çok şikayetler geliyor özellikle bu konuda ama elimizde bulunan bu; daha iyisini bulana kadar böyle gidecek. Ertesi günü bir arkadaş vermişler cemaat artık camiye gidebiliriz dediler. Kalabalık camiye gittik ama hemen ertesi günü yine aynı görevli okumaya başlayınca haydi camiye dedim pek gelen olmadı. Ben de sizlerle şunu paylaşmak istedim. Ankara'da Kocatepe camii müezzini merhum İsmail Caşar o semte yakın oturan bir yabancı konsolosun kızı ezanlardan etkilenerek Müslüman olmuştu. Kaç defa o Müslüman olan bayanla birlikte TV Programına çıkarak ve ağlayarak bu olayı beraberce anlatmışlardı. Hayatında hiç camiye girmemiş bir pilot ezan dinlemesi sonucu şu anda şehrimizde camiye iki çocuğunu alıp cemaate devam ediyor.

Ezanın gücünü Avrupa'da görev yapmış arkadaşlarımız daha iyi bilirler. Bu nedenle özellikle sayın müftülerimizden halkımızın isteği en azından merkezi ve turistik yerlerde görevlendireceği kişileri sadece görevi yerine getirmek için değil de önce Allah'ın rızasını daha sonra da halkın isteğini yerine getirmek olmalıdır. Yoksa bu falancanın adamı alamayız, yerine hatırsız birini veremeyiz zihniyeti devam ettiği sürece daha çok Allah'ın mabedinden soğumalar devam eder. Ondan sonra da ellerimizi ovuşturarak cemaat bekleriz. Üzüldüğüm nokta buranın nüfusu 5 bin iken camimiz dolardı nüfus 3 kat arttı camide pek fazla yapılmadı cemaat hala diğer zamanların yarısı bile değil. Allah sonumuzu hayır eylesin.