Sevgili okurlar,
Kaç haftalardır hep virüsten bahsediyoruz. Bir bakıma da tüm insanların gerçek yüzünü ortaya çıkarması bakımından bizlere büyük dersler vermiştir. Yüce Türk milleti bir hastasını vatanına getirmek için tüm devlet imkanlarını seferber ederken dünyanın jandarması olduğunu iddia eden ABD 100000 kişi ölecek ama ekonomimiz bozulmasın diye çok fazla tedbir almadan hemen çalışmalara başlanması için tedbir falan düşünmeden balıklama piyasaya atmışlardır ve halen 75000 kişi öldüğü halde olanların hiçbiri umurunda değil.
Devlet görevlileri ise şu anda hangi zayıf ülkeyi işgal eder oradan ve menfaat elde ederiz diye onun hesabını yapıyorlar. Türkiye'ye tepeden bakanlar netice olarak Türkiye'den yardım istemek zorunda kaldılar. Buradan İslamiyet'in insanlara bakış açısı ile yabancı olanların ve İslamiyet ve şerefler Memiş kimselerin arasında ne kadar fark olduğunu göstermesi bakımından bizlere ibret vermesi gerekmiyor mu? Üzülerek söyleyeyim ki Petro dolarlarını sadece zevkleri için saraylara yatıranlar ve insanları hiç düşünmeyen sözde Müslüman devletler bu dünya felaketi karşısında da ancak memleketlerinden kaçarak paraları sayesinde ülkelere sığınarak canlarını kurtarma derdine düşmüşlerdir.
Dünyanın en zengin ülkelerinden sayılan Suudi Arabistan'ın ve petrol zengini diğer sözde Müslümanların ülkelerinin insanlığa katkısını ben duymadım. Bu bırakın Müslümanlığı, insanım diyen bir yaratığın kabul edeceği konu değildir. Oysaki Türkiye ulus gözetmeksizin nerede ihtiyar varsa, ihtiyaç varsa oraya imkanları nispetinde el uzatmaya gayret etmiştir. İşte İslamiyet'in farkı da burada. Müslümanlar ebedi hayata inandığı için Allah'ın yarattığı okullara yardım etmek, ebedi hayatta karşılarına fazlasıyla çıkacağına inandığından bu yardımı yapmaktadırlar. Ama diğerleri sadece dünya hayatına inandığı için bu dünyada rahat yaşamayı ve kimse için külfete girmeyi kendilerine adet edilmişlerdir.
Burada tam ABD'ye uygun olarak şu fıkrayı da anlatıp bitirelim; 2 patron ABD'li oturup yanında çalıştırdığı işçinin parayı ne kadar sevdiğini anlamak için yanlarına çağırarak sormuşlar. 'Salamon gel buraya', İşçi gelmiş 'Buyur patron bir diyeceğin mi var?' patron da 'Cehennemde iş var gider misin?' diye sormuş. Hemen işçi 'Yevmiye kaç para patron ondan haber ver, tabii ki giderim' demiş. İşte İslamiyet'le Müslüman olmayanların aradaki fark budur.