Sevgili okurlar, son zamanlarda maalesef güzel yurdumuzda felaketler peş peşe geliyor. Çoğu insan bu felaketlerden insanları hatta bazı insanları sorumlu tutarak sorumlusu falanca kişi ile filanca kişi diyerek onlar hakkında, sanki kendi daha dünyada iken cennetle müjdelenmiş gibi davranıyor. Bu kendi günahlarını görmeyerek bir takım insanların çok günahkar olduğunu düşünerek yanlış düşünceye kapılıp onların günahını yüklenmiş oluyor. Bunun örneklerini İslam tarihine baktıkça çokça görürüz.
İnsanların içinde en fazla eza görenler günahsız olan peygamberlerdir Kur'an'ı Kerim'e baktığımız zaman bir Hazreti Nuh kendi ailesini ve oğlunu kurtaramamıştı. Onlara eğer gemiye binmezlerse Allah tarafından bir felaket geleceğini ve geminin dışında kalan tüm insanları helak edeceğini söylediği halde ona ne hanımı, ne de oğlu inanmamış ve bizler yüksek dağlara çıkarak kurtuluruz diyerek babalarının bu davetini reddetmişler ve sonunda helak olmuşlardır. Yine Lut Kavmi ona inanmadıkları için helak oldular, ad ve semud kavmi inançsızlıkları yüzünden helak olmuşlardır. Bbunun gibi misalleri çoğaltmak mümkün iken kısaca bu felaketleri yaşamamızın bir sebebi ise ALLAH'ın ayetlerine uymadığımızdandır bu nasıl oluyor derseniz mesela ALLAH ayetinde ey insanlar sebebe tabi olun diyor yani bir binanın sağlam olması için ehline keşif yaptırın ve ne yapılması gerekiyorsa yapın dediği halde binaları çürük yaparsan, kerpiçten yaparsan sonrada ALLAH'a dua ederek bizi koru dersen Allah onun dediği gibi yapmadığın için seni cezalandıracaktır.
Neden diğer dinsiz devletlerde olan depremlerde kayıplar olmuyor onlar işlerini gereği gibi yaptığı için ALLAH onları koruyor hile yoksa kim olursan ol Allah elbette ki seni koruyacaktır. İşte en büyük sebep budur. Müteahhit hile yaparsa, kontrol mekanizması işin gereğine değil de bir tek kişinin hatırına bakarsa sonunda tabi ki felaket gelecektir. Önce eşeğimizi sağlam kazığa bağlayacağız sonra ALLAH'a tevekkül edeceğiz.