Hamid Yüzügüllü'nün Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 'Sivrihisar festivaller ilçesi' haline geldi.

SEVİLEN SANATÇILAR
İlçede her yıl geleneksel olarak 'Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat ile Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivalleri' yapılıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Dövme Suçuk Festivali yapılmıştı. Tam bir festival havasında geçen 'etkinliğe onbinlerce kişi' katıldı. Festivalde 'beş ton sucuk ikramı' yapıldı. Sivrihisar Nasreddin Hoca festivali de '28-29-30 Haziran tarihlerinde' yapılacak. Festival 28 Haziran Cuma günü saat 10.00'da Nasreddin Hoca ve Kızı Hatun'un kabir ziyareti ile başlayacak. KKTC, Slovakya, Bosna Hersek, Şili, Bulgaristan, Polonya'dan gelecek halk dansları toplulukları gösterilerini sahneleyecek. Sevilen sanatçılar 'Cem Belevi, Mustafa Ceceli ve Ziynet Sali sahne alarak festivale katılacak olan yerli ve yabancı binlerce turiste unutulmaz anlar' yaşatacaklar. Konserlerin sonunda 'havai fişek gösterileri de' yer alacak. Stantlar açılarak, Sivrihisar'ın yöresel ürünleri, organik köy ürünleri ve el sanatları tanıtılacak. Geleneksel Nasreddin Hoca pilavı ve helva ikramı yapılacak.


KÜLTÜR DESTİNASYONU
Nasreddin Hoca fıkraları ve geleneksel çocuk oyunları da etkinliğe renk katacak. Seyed Hadi Mousavi'nin Sivrihisar Fotoğrafları, Yüksel Koyuncu'nun Woll sergileri açılacak. Nasreddin Hoca Yol Koşusu yapılacak. Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali için 28 Haziran Cuma günü saat 08.30'da, 'Atatürk Lisesi, Özdilek Avm ve Atatürk Bulvarı Büyük Migros önünden ücretsiz araçlar' kalkacak. Dönüş saati bilgisi araçlarda duyurulacaktır. Başkan Yüzügüllü Türkiye'de 'bir ilki gerçekleştirerek; ilçede Açık Hava Heykel Müzesi' kurdu. Bu projeyle Sivrihisar'da bir 'kültür destinasyonunu' ortaya çıkardı. Belediyeye 'yeni bir hizmet binası' kazandıran Yüzügüllü, sokakları sağlıklı hale getirecek çalışmaları başlattı. Hamamkarahisar'da bulunan hamamların restorasyon çalışmalarını yaptı.Yüzügüllü yaptığı bu hizmetlerden dolayı 31 Mart'ta yapılan seçimi çok rahat kazandı. Önümüzdeki beş yıllık dönemden sonra artık Sivrihisar'ın Yüzügüllü'ye dar geleceğini düşünüyorum. Onu ilerde daha farklı ve etkili yerlerde görebiliriz.
------------------------
PROBLEM TABANDA
DEĞİL TAVANDA

'Doğruları yazdıkça benim paylaşımları, eleştirilerimi, tespitlerimizi siyasilere atan ne kadar bürokrat var ise; liyakat ve ehliyet eksikliği günlük işi yerine Facebook ta siyaset yapanları görevden alın. AK Parti'nin oyu artar. Aylardır anlatıyoruz. Memurlar ne istiyor!
-3600 nerde!
-Yıpranma payını kim bu hale getirdi!
-Döner sermayemizi hiç eden aç gözlü kim!
-Liyakatsiz idarecilerin çok artması
-Kamuda memur eksikliği
-FETÖ operasyonlarında sadece alt gruplara ceza kesilmesi parası olanın rahat gezmesi
-Referanslara hesap sorulmaması
-EYT konusunda yanlış danışman bilgisi ile insanlara hain denilmesi. Bunu onlarca örnekle çoğaltabiliriz . AK Parti'nin en çok ihtiyacı olan doğruları söylecek insanlar ile çalışmak. Ayrıca şunu söylemek lazım. Partinin problemi tabanda değil. Tavanda başlamalı tasfiye işlerine sürekli teşkilat değişikliği yapmak çözüm değildir.' Yukarıdaki bu sözler İktidara yakın olan Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'a ait. Köksal bu yorumu İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri sonrasında kendi sosyal medya hesabında yaptı. AK Parti için doğruları söyleyerek, yaptığı tespitlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardı. AK Parti '3600 ek gösterge sözünü' hala yerine getiremedi. Kamu da 'liyakatsiz yöneticilerin sayısı' arttı. Sağlık çalışanlarının 'döner sermaye taleplerine' kulak tıkanıyor. EYT'liler görmezden geliniyor. Ve aşağılanıyor. Tüm bunlar birleşince AK Parti'nin alacağı oyları olumsuz yönde etkiliyor.

-----------------------------
VOLEYBOLDA ESKİŞEHİR RÜZGARI
Kentimizin yetiştirdiği önemli sporculardan birisi olan İbrahim Çelik U-17 ve U-18 Altyapı Erkek Milli Takımları Antrenörü oldu. Kentimiz adına sevindiğimiz bu güzel haberi 'Eskişehir Spor Basınının Murat Bardakçısı' diye hep tanımladığım Osman Bahadır Cemoğlu verdi. Peki genç nesil '64 defa Voleybol A Milli Takım formasını giyen' İbrahim Çelik'i tanıyor mu? 20 Ocak 1955 yılında Eskişehir'de doğan İbrahim Çelik spora Eskişehirspor altyapısında futbolcu olarak başladı. Uzun boylu olması nedeniyle Mehmetçik Ortaokulu'ndaki Beden Eğitimi öğretmenleri onu voleybol sporuna yöneltti. A Milli formayı ilk kez 1983 yılında Fas'ın Kasablanka kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunlarında giydi. İETTT, Hisarbank, Halkbank, Büyükdere Boronkay, Eczacıbaşı, Mako, Ziraat Bankası ve Galatasaray gibi önemli takımlarda başarıyla forma giydi. Çelik 2000 yılında Türkiye-Bosna Hersek maçı öncesinde düzenlenen jübile töreniyle aktif sporculuk hayatını noktalayarak Voleybol Antrenörlüğüne başladı. Eskişehir Cicispor'da antrenörlük kariyerine başlayan İbrahim Çelik, çeşitli takımları başarıyla çalıştırdıktan sonra bir dönem Genç Milli Takım'da da görev yaptı. Son 4 sezon Galatasaray Voleybol Altyapısı'nın koordinatörlüğünü yürütttü. Çelik, Türk voleyboluna birçok yıldız oyuncu kazandırdı. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) davetini kabul eden Çelik, 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren yeni görevine başlayacak. İyi bir spor adamı olan Çelik'in milli takımda başarılı olacağına inanıyorum. Kendisini tebrik ediyorum...

-------------------------------
Foto şaka
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Binali Bey, seçimin iptal ettirmiyecektin? 13 bin fark 806 bin oldu. Karizman çizildi.
AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: Bunu 'İstanbul'da karargah kuracağım, mitil atacağım' diyen adam mı söylüyor? Beni ikinci defa denize itenler değil de benim mi karizmam çizildi(!)

--------------------------
Fıkra
Alışkanlık
Patron inşaatında çalıştırdığı işçisine haftalığını ödedikten sonra işçi '200 lira eksik verdiniz' demiş. 'Seni uyanıııkk..!' diye cevap vermiş patron, 'Geçen hafta bilerek 200 lira fazla verdim, gıkını çıkartmadın ama?' İşçi boynunu büküp 'Hatalı ödeme bir kereye mahsus olabilir efendim' demiş 'Ama bunu alışkanlık haline getirdiğinizi hissettim, sadece o nedenle uyarmak istedim, o kadar..!'