Geçen hafta öne geçtiğimiz maçta galibiyeti koruyamamış iki puanı kaçırmıştık. Bu hafta ise, pozisyon zenginliği bulmamıza rağmen girdiğimiz pozisyonlardan faydalanamayınca yine iki puanı kaçırmış olduk. İki hafta da 4 puan, çok ciddi kaybımız oldu.
Geriye bakarsak, geleceğimizi göremeyiz. Geçen haftalar istediğimiz gibi gitmese de, bundan sonrasına umutlu bakabilmek için bu puanlara ihtiyacımız vardı. Son hafta puan sıralamasına göre düşme hattı ile aramızdaki puan farkı 9 oldu. Kapatılamayacak bir fark değildir. Üstelik hemen üzerimizdeki iki rakip ile ligin hemen başlarında kendi sahamızda karşılaşacağız. Bu ciddi bir avantaj demektir. İlk yarının sonuna geldiğimizde gördük ki, bu ligde yenilemeyecek takım yok. Playoff mücadelesi veren Nazillispor, maça rakibimizi ciddiye alarak hazırlandık diyorsa ve saha da 6 tane net pozisyon veriyorsa bu ligin kalitesi için ben yorum yapmıyorum.
Maça gelecek olursak, birkaç futbolcumuzun performansları bu maçta oldukça iyi idi. Onur Bayramoğlu'nu son zamanlarda ilk defa bu kadar etkili oynadığını gördük. Bu maç saha da biraz pas yapabildik. Topa sahip olunca neler olduğunu görüyoruz. Futbolda özgüven kazanmak iyidir. Pas yaparak topa sahip olmasını öğrenirsiniz. Ama bunun için zaman ve sabır lazım. Defansta Eray Ertorun her geçen gün üstüne koyarak gidiyor. Tebrik ediyorum. Bunun yanında Buğra Çağlıyan'dan hala beklediğimiz performansı göremiyoruz. Nitekim Suat hoca da formuna göre yavaş yavaş ilk on birden kesmeye başladı. Bu gidişle kendisine U19 yolu gözükebilir. Çünkü hocamız geldiği günden beri sürekli arayış içinde ve sahada istediği şeyleri verebilen futbolcu arıyor. Gençler ellerine geçen fırsatı iyi değerlendirmelidir. Bazı futbolcularımız ise bu fırsatı tepiyorlar. Bu işten ekmek yemek istiyorsanız, herkesten fazla çalışmak zorundalar. Maalesef gençlerimiz hala bazı şeylerin farkında değiller. Özgüvenleri maç maç değiştiği için en büyük hatayı burada yapıyorlar. Henüz bu işten güzel ekmek yiyebilecek futbolcumuz şu an yok. Buna Onur Arı'da dahildir. Hiç kimse kendisini kandırmasın. Üst liglerde kadroya girmek, hem beceri, hem de psikolojik devamlılık istiyor. Menajerlerin ve çevrenizin söylediklerine değil, kendi futbolunuza bakın. Daha geçen yıl futbol simsarlarının söylediklerine kananlar, bugün gittikleri takımlarda oynamakta zorlanıyorlar. Önünüzde en büyük örnek geçen yıl takım arkadaşlarınızdır.
Son olarak, 15 haftadır giremediğimiz pozisyona bir maçta girdik. Bu pozisyonlara girebilen takım daha neler yapabilir diye düşünürsek, henüz Mart ayını görmeden düşmeyi garantileriz. Nazilli maçına takılıp kalmadan, yazının başında söylediğim 9 puan fark kapatılamayacak fark değildir derken, bu ancak transfer açılırsa olur. Ankara Demirspor maçı mutlaka kazanılması gereken maçtır. Bu nedenle bilet fiyatlarında indirim yaparak mı, ya da kenetlenerek mi bilemem ama taraftar gücü eskisinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz maç olacaktır. Dersimize iyi çalışırsak başarabiliriz.