TFF 2. Lig Beyaz Grup 18. haftasında Eskişehirspor, evinde Ankara Demirspor ile 2-2 berabere kalarak bir fırsattan daha yararlanamadı.

Geçen hafta deplasmanda Nazilli Belediyespor karşısında bana göre sezonun en iyi futbolunu oynayan Siyah-Kırmızılı futbolcular pazar günü Ankara Demirspor karşısında daha 19'uncu saniye de Onur Arı'nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Erken gelen golden sonra moral bulan Eskişehirsporlu futbolcuların daha atak ve daha istekli oynayarak fark atacağı inancına kapıldık.

Hiç olmazsa evinde oynadığı ilk yarının son maçını galibiyetle kapatacaklar derken maçın uzatma dakikalarında kaleci Cengiz'in kale çizgisi içerisinden çıkarttığı top gol olsaydı bırakın üç puan hayalini mağlup olabilirdi.

Ankara Demirsporlu futbolcular Siyah-Kırmızılı futbolculardan maçı kazanmak için daha istekli futbol sergilediler.

49'uncu dakikada Serdar Eylik ile önce beraberliği yakaladılar. 76. Dk. da ise Mücahit takımını 2-1 öne geçirdi.

Galibiyet parolası ile sahaya çıkan Eskişehirsporlu futbolcular 2-1 mağlup duruma düşünce 'hiç olmazsa beraberliği sağlayalım' düşüncesiyle şuursuzca atak yapmaya çalıştılar ancak Ankara Demirspor savunmasını bu atakları önledi.

81'nci dakikada Bartu Göçmen yeteneğini ve aklını kullanarak skoru 2-2'ye eşitledi.

İkinci yarının uzatma dakikalarının son saniyelerinde Ankara Demirspor çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

TOP ÇİZGİYİ GEÇTİ İDDİASI

Karşılaşmanın orta hakemi Eren Özyemişçioğlu kalabalık savunmadan dolayı topun kale çizgisini geçip geçmediğini göremeyince yan hakem Hüseyin Kıvanç Durmaz'a baktı. Durmaz'da pozisyonun gol olmadığını işaret etti.

Hakem Özyemişcioğlu'nun bu kararına Ankara Demirspor Teknik Direktörü Ersin Aka ile yardımcıları itiraz ettiler.

Basın tribününden bizde topun çizgiyi geçti diye gördük.

Ancak karşılaşmayı canlı olarak yayınlayan ES TV'den pozisyonu tekrar izledim.

Kaleci Cengiz topun tamamı çizgiyi geçmeden çıkarmış.

Hakem Eren Özyemişçioğlu yan hakeme bakmadan gol kararı vermiş olsaydı Eskişehirspor'un bir puanı engellemiş olacaktı.

Yan hakem Hüseyin Kıvanç Durmaz'ı bu kararından sonra alkışladım.

LİGİN İKİNCİ YARISI ÇOK DAHA ZOR GEÇECEK

Ankara Demirspor maçıyla birlikte Eskişehirspor ligin ilk yarısındaki maçlarını tamamladı.

Siyah-Kırmızılılar sezonun ilk yarısını üç galibiyet, dört beraberlik, 10 mağlubiyetle 10 puanla 18. Olarak tamamladı.

16 gol attı kalesinde 35 gol gördü.

Grubunda en çok gol yiyen takım oldu.

Ligde kalmak mucizelere kaldı.

Tek tesellimiz sezonun ikinci yarısında küme düşme potasında olan Karacabey Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, 1922 Konyaspor, Tarsus İdmanyurdu ile evinde oynayacak olması.

Transfer tahtasının açılması bugünkü şartlarla çok zor hatta imkansız…

Zaten Suat Hoca da kulübün içerisinde bulunduğu şartları bile bile geldi.

Eğer Teknik Direktör Suat Kaya, kadrodaki mevcut futbolcuları sezonun ikinci yarısına takımı iyi hazırlayabilir, futbolcuların yaptıkları bireysel hataları gidermelerinin çaresini bulabilirse belki bir umut lige tutunabilirler.

Eskişehirspor sezonun ikinci yarısının ilk maçını 16 Ocak 2022 de kendi evinde Karacabey Belediyespor oynayacak.

Bu maç Siyah-Kırmızılı futbolcuların ligin ikinci yarısında ne yapıp yapamayacaklarının göstergesi olacak.

Karacabey Belediyespor da ligde kalma mücadelesi yapan kulüp.

Bu maçı kazanabilirse iyi bir başlangıç yapmış olacak.

* * *

Sözün özü artık telafisi olmayan maçlar oynanmaya başlayacak.

Yaşanan bunca zorluklara rağmen sezon sonunda Eskişehirspor ligde kalırsa nerede ise imkansızı başarmış olacak.

Suat Kaya ile yardımcıları da gerçekleşmesi zor bir imkansızı gerçekleştirmiş olarak Siyah-Kırmızılı taraftarlarında büyük bir sevgisini kazanmış olurlar.

* * *

Bir hediye alın hayat kurtarın

Yeni yılda sevdiklerinize alacağınız küçük bir hediye, tedavi olamayan lösemi hastası bir çocuğa ya da bir engelliye 'umut' olabilir.

Yeni yılda sevdiklerinize alacağınız hediyenin, yardıma muhtaç insanları da sevindirmesini ister misiniz?

Ya da sizin korumanıza muhtaç olan doğayı...

Yılbaşında sevdiklerinize Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından hazırlanan hediyelerden alarak bir köy çocuğunun eğitimine devam etmesini sağlayabilir, Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan (LÖSEV) alacağınız hediyelerle lösemi tedavisi gören bir çocuğa umut olabilirsiniz.

Sevdiklerinize TEMA kartları hediye ederek doğaya bir ağaç daha kazandırabilirsiniz.

BİR ÇOCUK DEĞİŞİR TÜRKİYE DEĞİŞİR

Sevdiklerinize LÖSEV'den alacağınız hediye ile lösemili çocukların yaşama tutunmalarını sağlayabilirsiniz.

LÖSEV'in yılbaşı için hazırladığı birbirinden güzel hediyelerden alarak maddi imkansızlık yüzünden tedaviyi yarıda bırakmak zorunda kalan, hatta ailesi ve arkadaşları tarafından dışlanan çocuklara destek olabilirsiniz.

Bugüne kadar 1 milyondan fazla çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, yeni yıl için birbirinden anlamlı hediye seçenekleri sunuyor. Büyük dayanışmanın bir parçası olduğunuzu hissettirecek armağanlarla çocukların yarınlarına ve aydınlık bir Türkiye'ye destek olabilirsiniz.

Türkiye'deki engellilerin çoğunun çocuk olduğu belirtilirken engellilerin engelsiz bir yaşama kavuşmalarına yardımcı olabilmek için hazırladıkları hediyelerden birini seçmek yeterli. Yeni yılda sevdiklerinize Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfının (İZEV) hazırladığı hediyelerden alarak zihinsel engelli öğrencilerin eğitim ve rehabilitasyonuna katkıda bulunabilirsiniz.

Yeni yıl çocuklarımız için yeni umutlarla gelsin

LSV Dükkan'da yeni yıl hediyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da size ve sevdiklerinize unutulmaz bir anı olurken lösemi ve kanserle savaşan çocukların ise umudu olacak.

LÖSEV Anne Uğraş Atölyesi çalışmalarına küçük bir masanın etrafında, lösemili çocukların annelerinin ve kanserli yetişkinlerin rehabilitasyonu amacıyla başladı. LSV Dükkan, annelerin maharetli ellerinde bir markaya dönüştü. Üretime, birkaç seramik magnet ve bez bebekle başlayan anneler, doğal yiyeceklerden, nikah şekerlerine, saf ve katkısız çikolatadan, oyuncaklara kadar yüzlerce ürünle üretime devam ediyor.

LSV Dükkandan alınan ürünlerin geliri ile neler yapılıyor?

Bir LÖSEV markası olan LSV Dükkandan alınan ürünlerden elde edilen gelir, tüm Türkiye'den LÖSEV'e kayıtlı lösemi ve kanser hastası çocukların, sağlık, eğitim, konaklama, sosyal yardım gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılıyor. Lösemili çocukların annelerinin ve iyileşmiş gençlerin istihdamına da katkı sağlanıyor.

Yeni Yılda Hazine değerinde Sepetler LSV Dükkanda

Son yıllarda yaşadıklarımız aslında en değerli hazinenin sağlık olduğunu hepimize gösterdi. Doğal gıdalarla beslenmenin önemini de her geçen gün daha fazla anlaşılıyor.

Lösemili Çocukların annelerinin sevgi ile işledikleri çok estetik ve şık sepetlerin içine yine anne üretimi olan sağlıklı, doğal gıdalar ve LÖSEV ürünleri eklendi. Hediye edilen her bir LSV Yılbaşı Sepeti ile bir çocuğa hayat, annelerine umut ve yaşama sevinci vermek için siz de lsvdukkan.com adresinden sipariş verebilirsiniz.

* * *

HER ŞEYDEN UMUT BEKLER OLDUK

Yeni yıldan, yeni günden yeni arkadaştan, belki yeni bir yerleşim yerinden, yeni yönetimden kısacası yeni olan her şeyden umut bekler olduk.

Tecrübe denilen şey aslında eskiyerek biriktirdiğimiz yaşanmışlıkların öğretilerinden oluşmaz mı?

Yani olgunlaştıkça bilgeleşmez mi insan?

Eskidikçe olgunlaşmaz mı?

Yaşadığımız dünyada herhangi bir mesleği tercih ettiğinizde, hani şu yaşanmışlıklarla tecrübe edilen birikimlerin, yani duayen olarak nitelendirilenlerin gölgesine sığınıyorsunuz ister istemez.

Çünkü yol alabilmek için tecrübeli rehberlere ihtiyaç var.

Yolunuzu çizip istikametinizi belirleme lüksünüz kalkıveriyor ortadan.

Yeniliklere açık olarak görünmeye pek hevesliyken, eskittiğimiz yaşam tecrübelerine yeteri kadar sahip çıkamamak da yine çok acı bana göre.

Yeni bir giysi sadece satın alıncaya kadar yeni, giymeden dolabınızda asılı kaldığı anda bile eski, tıpkı yeni gelen yıl gibi, o bile ilk saatinden sonra eskimeye başladı.

Tecrübelerime yaşanmışlıklarımın totalinde baktığımda ders çıkarabileceğim çok doneler görüyorum. En önemlisi güven sorunu yaşıyor olmam. Oysa yaşamın her alanında güven duygusu olmak zorunda.

Çok ama çok ince bir çizgi şimdi benim penceremden baktığımda güven duygusunun karşılığını oluşturan sıcaklık derecesi.

Bu günlerde yaşadığımız mevsime çok yakışan karlı soğuk havalar gibi üşütüyor güvensizlik. Karlar dağlarda yakışıyor hayata, güven ise gerçek insanlara duyulunca bir anlam ifade ediyor.

İçinde yaşadığım coğrafyamın, yönetiminden siyasetine kadar, sanatından sosyal yaşamına kadar bocalama döneminden geçtiğini düşünüyorum. Birbirimize olan tahammülsüzlüğümüzün alıp başına gitmesine özlem duyuyorum. Ötekileştirme çabalarının yanı sıra, bizden olmayana can suyu bile yok saçmalıklarından arınamadığımız sürece, arşivlere düşen tecrübelerin ne kendimize ne gelecek nesillere nede insanlığa hiçbir faydası olmayacak.

Lafı çok geveledimse kusura bakılmasın, tecrübelerine saygı duyup da gölgesine sığındığım duayen kabul ettiklerim daha fazla hayal kırıklığına uğratmayın beni.

Burayı bu kenti bu kentin değerlerini eskittiğimiz takdirde yenisiyle değiştirme şansımız yok.

Tecrübelerimiz baş tacımız olsun, utançlarımız değil.

* * *

Millet İttifakı'na iki parti daha katılacak

Son dönemde siyaset sahnesi ısınırken ittifakların ortaklıklarını genişletme çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Muhalefet kulislerinden edinilen bilgiye göre, liderlerin ikili görüşmelerinde ele alınan ilk konu, Millet İttifakı'nın geleceği oldu.

İttifak üyesi CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve DP liderleri, ittifaka AK Parti'den ayrılan isimler tarafından kurulan DEVA ve Gelecek Partisi'nin de dahil edilmesi konusunda hemfikir.

Kamuoyu araştırmalarında da ittifak genişletilmesi konusunda olumlu dönüşler olduğunu kaydeden liderler, ikili görüşmelerde de bu konuyu ele alıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a önümüzdeki aylarda ittifaka katılım için teklif yapacağı da ifade edildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da Akşener'i bu konuda, 'Dostlarımızla bir arada olmalıyız. AKP'yi hep birlikte yeneceğiz' mesajını ilettiği öğrenildi.

* * *

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, KRT TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman' programında Millet İttifakı'yla ilgili çok çarpıcı bir kulis bilgisini paylaştı.

İTTİFAKIN YENİ ADI BİLE BELLİ

Daha önce hiç dile getirilmeyen bir iddiayı açıklayacağını söyleyen Yarkadaş, 'Biraz Millet İttifakı'nın koridorlarında dolaştım. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin de bu ittifaka katılıp katılmayacağı sorusunu yönelttim. Edindiğim bilgi ve izlenim şu; DEVA Partisi ve Gelecek Partisi eğer bir aksilik çıkmazsa ocak ayında Millet İttifakı'na resmen katılacaklar. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin katılmasıyla birlikte Millet İttifakı'nın ismi değişecek ve Büyük Millet İttifakı olacak' diye konuştu.

CHP KAPIYI KAPATMAMIŞTI

Daha önce ittifaklar konusunda açıklama yapan CHP'li Engin Altay, 'DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ittifaka katılacak mı?' sorusuna, 'Millet İttifakı'ndaki parti sayısının daralması ya da genişlemesi, yapılacak görüşmelerle ilgili olarak parti yetkilileri tarafından önümüzdeki gün ve aylarda netleşir' yanıtını vermişti.

* * *