Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, partisinden istifa etti.Usluer,istifa açıklamasında, 'Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem' demiş.
Usluer, 5 Mayıs 2021 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti. 17 Mayıs 2021 tarihinde Muharrem İnce'nin kurmuş olduğu Memleket Partisi'nde Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü olarak görev aldı.
MUHALEFETİ YIPRATTIĞINI GEREKÇE GÖSTERDİ
Usluer, muhalefeti yıprattığını gerekçe gösterdiği istifa açıklamasında şu satırlara yer verdi: 'Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisi'nden istifa ettiğimiz bilgilerimize sunuyorum. Süreçteki yol arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Aydınlık bir Türkiye, çocuklarımız için aydınlık ve huzurlu bir gelecek dileklerimle. Saygılar sunarım.'
* * *
Gaye Usluer, bir yıldır Genel Başkan Vekilliği ve parti sözcülüğü yaptığı Memleket Partisi'nden istifasını duyurduğu açıklamasında şu ifadeler dikkatimi çekti.
'Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz'.
Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP'den istifa ederken de şunları söylemişti:'Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış, özgürlük, adalet, demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim. Düşünülerek alınmış bir karar, duygusal bir karar değil. Bir şekilde siyasi hayatım devam eder. Çok uzun zamandır düşünüyordum. Hayırlı olsun inşallah. Gelecekte ne olur şu anda bilmiyorum. Şimdilik bir parti yok'.
Gaye Hoca, CHP'den istifasını duyurduğu açıklamasında 'Şimdilik bir parti yok' demişti ama Memleket Partisi'nin kurucular kurulu arasında yer alarak parti sözcüsü ve genel başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.
* * *
Yıllarca CHP içerisinde mücadele verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözüne girmeyi başardı.
2010-2012 yılları arasında CHP Kadın Kolları MYK Üyeliği yaptı. 17 Temmuz 2012'de CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 5 Eylül 2014'de CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi'ne girdi. 25 ve 26'ncı dönem CHP Eskişehir milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştı.
* * *
Bana göre Gaye Hoca CHP'den istifa etmekle yanlış yapmıştı.
İnce, CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ni kurduktan sonra sürekli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmesi sosyal demokrat düşünceye sahip kişiler tarafından eleştiri alıyor.
Muharrem İnce, bir taraftan hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar seçtirmemek ve parlamenter sisteme dönmek olduğunu söylerken, 6 muhalefet partisinin oluşturduğu 6'lı masayı da hedef alması, destek vermemesinede tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor.
Gaye Usluer'in bu eleştirilerden rahatsızlık duyarak, 2023'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'cumhur ittifakının' karşısında olan ve 'ortak düşünce ile cumhurbaşkanını belirleme' çalışmaları yapan partilerin mücadelesine karşı durmak değil destek vermek adına istifa ettiği kanaatindeyim.
Gaye Usluer'de açıklamasında, 'Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem' derken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde solun oylarının bölünmesine rıza göstermeyeceklerine vurgu yaptığını düşüyorum.
* * *
Gitmek kolayda, gittiğin yerden geri dönmek kolay değil.
'Madem dönecektin neden gittin?' diye sorgulanabilir.
Ancak hedef 'solun birliği' ise bu sorgulamanın ne zamanı ne de yeri.
Diğer isimler için yorum yapamam ama Gaye Usluer evine geri dönmeli.
Bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum. 'Siyasette yola devam' diyorsa CHP'ye geri dönmeli.
* * *

BAŞKAN ATAÇ'DAN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET
Geçtiğimiz nisan ayında yapılan olağan genel kurulda Eskişehir Diş Hekimleri Odası Başkanlığına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın oğlu Dt. Cenk Ataç seçilmişti.
Seçimlerin ardından mazbatasını alarak başkanlık görevine başlayan Cenk Ataç'ı ilk ziyaret ederek kutlayan babası Ahmet Ataç olmuştu.
Cenk Ataç, yıllar önce babasının kurucu ve ilk başkanı olarak görev yaptığı Diş Hekimleri Odası Başkanı olarak Tepebaşı Belediyesine iadeyi ziyaret yapmış.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Diş Hekimleri Odası Başkanı aynı zamanda oğlu olan Cenk Ataç ve yönetimini ağırlamış.
Ziyarette Eskişehir Diş Hekimleri Odası Başkanı Cenk Ataç ve yönetimi, göreve geldikleri günden bu yana geçen bir buçuk aylık süreçteki çalışmalar hakkında Başkan Ataç'a bilgiler verdi. Görüş alışverişi yapılan buluşmada Başkan Ataç da Cenk Ataç ve yönetimine başarılar dilemiş.
* * *
'Babalar oğullarının ilk kahramanı, kızların ise ilk aşkıdır' derler ya, Cenk Ataç meslek olarak 'Diş Hekimliğini' seçti. Ardından babası Ahmet Ataç'ın kurucular arasında ve ilk başkanlığını yaptığı Diş Hekimleri Odası Başkanı oldu. Babasının izinden yürümeyi sürdürüyor.
Siyasetle ne kadar ilgisi var bilmiyorum ama ileriki yıllarda Tepebaşı Belediye Başkan adayı olursa hiç şaşmam.
Diş Hekimliği, Diş Hekimleri Odası Başkanı derken bir bakmışsınız babasının 4 dönem oturduğu belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş.
Olmaz mı?
Niye olmasın.
* * *


* * *

FIKRA:

İKİ OLASILIK
Temel ile Dursun konuşuyorlardı…
Temel Dursun'a sorar:
– Savaş çıkarsa yandık galiba.
Dursun düşündü:
– İki olasılık var, dedi. Ya çıkar ya çıkmaz. Çıkmazsa mesele yok, çıkarsa iki olasılık var:
Ya çürüğe çıkarız ya askere alınırız. Çürüğe çıkarsak mesele yok, askere alınırsak iki olasılık var: Ya geri cephe ya ileri cephe. Geri cephede kalırsak mesele yok, ileri cepheye gidersek iki olasılık var: Savaşı ya kazanırız ya kaybederiz. Kazanırsak mesele yok, kaybedersek iki olasılık var: Ya esir düşeriz ya ölürüz. Esir düşersek mesele yok, ölürsek iki olasılık var: Ya gömerler ya kağıt fabrikasına yollarlar. Gömerlerse mesele yok, kağıt fabrikasına yollarlarsa iki olasılık var: Ya gazete kağıdı ya tuvalet kağıdı. Gazete kağıdı olursak mesele yok, tuvalet kağıdı olursaaak… İşte o zaman yandık Temel!
* * *