Eskişehirspor, Türk futbol tarihinde yine eşine az rastlanır bir duruş sergiliyor. Camiamız, mali kriz yaşayan bir kulübe nasıl sahip çıkılır, dosta düşmana adeta bunu gösteriyor. Seyircisiz maça hatıra bileti kampanyasının ardından daha ciddi bir kriz kapıya dayandı. Eskişehirspor'un kapanabileceği, kulübe kayyum atanabileceği, puanların silinebileceği, transfer yasağı gelebileceği gibi her biri birbirinden tatsız ihtimaller konuşuldu.
Yarım asırlık geçmişini şerefle geride bırakan camia, bu krizi çözme yolunda da dik bir duruş sergiledi. Başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekilleri, Belediye Başkanları olmak üzere binlerce taraftar ve şehrin basın kuruluşları ve tüm dinamikleri bu krizin çözümü için Eskişehirspor Yönetiminin arkasında durdu. Neyse ki kabustan bile kötü sayılabilecek senaryolar, rafa kalktı…
Halil Ünal'ın Çarşamba günü yaptığı açıklama ile hepimiz derin bir nefes aldık. Bu destek, daha yeni küme düşmüş bir kulübün yönetimine duyulan güven sayesinde verildi. Yönetime duyulan güven olmasa, herkes bir olup arkasında durur muydu bu karamsar tabloya rağmen? Kulüp Süper Lig'de mücadele ederken, gelirleri şimdiye nazaran kat kat fazlayken, manzara çok daha iyimserken kim önceki yönetimin arkasında dururdu? Hiç kimse…
İşte, sloganı 'Önce Güven' olanların sarstığı güveni bu takımı kuran ve tüm imkansızlıklara rağmen 'Şampiyon Olacağız' inancını sağlayan Halil Ünal ve yönetimi tüm camiaya aşılamıştır. On binlerce taraftar da bu güven duygusu ile kulübünün arkasında durmuştur.
Bakan Avcı, güvenmediği bir kulüp yönetiminin maddi sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyar mıydı? İşadamları güvenmediği bir kulüp için maddi destek sağlar mı? Asgari ücretle çalışan işçiler güvenmediği bir kulüp yönetimi için, bir aylık emeklerini gözden çıkarmaya cesaret eder mi?
Eskişehirspor sevgisi hepimiz için ne kadar önemliyse, güven duygusu da böyle durumlarda harekete geçmek adına olmazsa olmazdır. Şimdi bu zor süreçten kazasız belasız çıkmak için başlatılan destek kampanyasına katkıların, çığ gibi büyümesi gerekiyor. Eskişehir'in en büyük markasının geleceği söz konusu olduğunda, siyasi çekişmelerin konuşulması hepimizin ayıbı olmaktan öteye geçemeyecektir. Hepimizin ortak paydası Eskişehirspor iken ortak akılda buluşmalı ve bu yönde hareket etmeye devam etmeliyiz.