Sevgili okurlar;
Bazı sözler vardır ki üzerinde 1000 yıl düşünsen yine de çözemezsin. Geçmiş zamanlarda bilge kişilerde birine zamanın padişahı bir konu ile ilgili tavsiye istemiş. O bilge kişi de ona öyle bir cevap vermiş ki bu sözleri dua yerine hem de nasihat yerine geçmiş işte bu güzel söz:
RABBİM BİZİ NASİBİNE
RAZI OLANLARDAN EYLE
Bu söz bize dünyada iken yüce yaradanın kedisine verdiği nasibi hak kabul ederek, kimsenin malında gelirinde gözü olmayan kişilerden eyle diye Allah'a dua ediyor.
Bütün kötülüklerin başında aslında kıskançlık yatar, zaten insanoğlunun yaradılışında da ilk cinayet Hz. Adem'in oğlu Habil ile Kabil arasında olmuş. Allah'ın kendisine bahşettiği uçsuz bucaksız dünya yüzünü iki kişiye az gören Kabil, ağabeyi Habil'i öldürerek insanlığın ilk katili olmuştur.
İnsan oğlunun gözünü kör eden hastalık ise, hırs ve dünya malına doyumsuzluktur.
Yüce peygamberimize müşriklerin ambargo uyguladığı dönemde ashabı kiram yiyecek bir şey bulamayınca şikayete gelmişler 'Ya Rasulallah açlıktan karnımıza taş bağlamak zorunda kaldık' dediler.
Yüce Peygamberimiz mübarek karınlarını açarak gelenlere göstermiş ve taş üst üste bağlamıştı.
Bunu gören sahabe 'Ya Rasulallah bizde henüz 1 taş var Allah'a şükrederiz' diyerek geri döndüler.
İşte bu zahmeti çeken Yüce Peygamberimiz ve onun sahabesi ebedi alemde bizlere şefaatçi olup cennette inşallah komşu olacaklardır.
Bunun yanında Kur'an-ın beyanına göre sadece hazinelerinin anahtarı 15 deve yükü olan Karun ise ebedi cehennemde kalacaktır. Çünkü Tanrılık davasında bulunmuştur. Cezası ebedi cehennemdir. Dünyada rahatımızı düşünürken ahiretimizi de düşünmek zorundayız.