Sevgili okurlar,
Bir bayramı daha geride bıraktık.Çoğu vatandaşımız işin farkında değil ama İslam dünyasında büyük çalkantılara bu bayram günü sebep oldu.Zira Suudi Arabistan'da büyük bir otelin genel müdürlüğünü yapan Manisalı bir arkadaşımla 30 yıldır tanışırız.Her yıl düzenli olarak yıllık iznini memleketinde geçirir ve Eskişehir'e bana uğrar; bir gün kalır ailesiyle birlikte. Bayağı yüklü bir alışveriş yaparlar sonra Manisa'ya giderler. Ankara'da uçaktan inince araba kiralayıp onunla tatillerini geçirirler.
Bu sene planladıkları günden 1 gün sonra geldiler sebebini soruncada Suudiler bayramı bizden 1 gün sonra kutlamışlar, yani biz bayram yaparken onlar oruçlu imiş.O da İslam'da (rüyeti hilal) yani Türkçe de ayı görme olarak bilinen olaydan dolayı bizden 1 gün sonra bayram yapmışlar.Halbuki Türkiye bu konuda teknoloji olarak Suudi Arabistan'dan çok daha ileri dedir.Onlarda sınırsız bencillik var bizi örnek alsalar çok daha rahat ederler.Esas olan bizim devletimizin aldığı karardır ve doğrudur.
Bir de arkadaşımın orada yıllardır görev yapabilmesinin sebebi ise kral hanedanlığından bir bayanla evli olmasından dolayıdır. Belki çoğu vatandaşımız belki bilmeyebilir ama Suudiler de kendi vatandaşı olarak kızlarını Müslüman ve başka bir ülkenin erkeğiyle evlenmesine izin var ama erkeklerini Müslüman bile olsa başka bir ülkenin kızlarıyla evlenmesine katiyen izin yoktur, sebebini ise ancak kendileri bilir