Sevgili okurlar;
Son zamanlarda bizleri etkileyen sebeplerin başında devletin bile müsaade etmediği aşırı zamlar geliyor. Aslında bu aşırı artışlara İslam dinine göre, piyasayı kontrol etme devletin hakkıdır ama serbest piyasa diye serbest bırakılan bu sistem maalesef Allah korkusu olmayan ve gözünü sadece hırs ve aşırı kazanç kör etmiş kişiler tarafından Türk halkına zulmetmeye devam ediyor.
Ben bile marketlere gitmeye korkar oldum. Bizlere yılda iki kez zam verildiği halde hafta geçmiyor ki halkımızın zaruri ihtiyaçlarından birkaçı zamlanmış olmasın. Bu hareket insanları sadece maddi olarak değil psikolojik olarak da etkiliyor ve bu densiz insanların yaptığı sahtekarlık. Evde ve aile içerisinde, toplum içinde de büyük huzursuzluğa sebebiyet veriyor. Bunlara sebep olanlara Allah hem dünyada hem de ukbada gereken cezayı inanıyoruz ki verecektir.
Zira Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala, alışverişi helal ama ihtikarı aşırı karı haram kılmıştır. Unutulmaması gereken bir konu da Kur'an-ı Kerim'in beyanına göre Karun'un hazinelerinin anahtarını 15 deve ancak çekiyordu. Ne oldu sonunda kahroldu cehennemi boylayıp gitti. Bu haksız kazanç hiçbir zaman kazananlara hayır etmez. Ya kendinden ya da neslin den çıkar akıllı bir kimsenin bunlara yönelmesi hiç doğru değil.