Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatıldığı, 1 Nisan 2022 itibariyle tüm seferlerin Kütahya Altıntaş'taki Zafer Bölgesel Havalimanı'na kaydırılması kesinleşmiş bilgileri geliyor.
Bir süredir tartışılan Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndaki tüm seferlerin Zafer Havalimanı'na kaydırılması konusunda karar alınarak bunun Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanına uçuş gerçekleştiren tüm hava yolları şirketlerine bildirildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Afyon Postasından Nail Azbay imzalı haber şöyle:
'Kulislerden edindiğimiz bilgiye göre, Hasan Polatkan Havalimanı için kapatma kararının verildiği 1 Nisan 2022 itibariyle tüm seferlerin Zafer Havalimanı üzerinden gerçekleşecekmiş.'
AFYON VE KÜTAHYA MİLLETVEKİLLERİ
ULAŞTIRMA BAKANINI ZİYARET ETMİŞLER
Her ne kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, havayolu şirketlerine bir yazı göndererek, uçuş operasyonlarını Kütahya Zafer Havalimanı'ndan yapmaları konusunda talimat verdiği öğrenilse de bunun alt yapısı 30 Kasım 2021 de oluşturulmuş.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya ile Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve İshak Gazel, Ulaştırma ve At Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu 30 Kasım 2021 tarihinde ziyaret ederek Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndan yapılan uçuşların Kütahya Altıntaş'taki Zafer Havalimanı'na kaydırılmasını talep etmişler.
Tarihe dikkatinizi bir kez daha çekmek isterim.
30 Kasım 2021.
Bu ziyaretten daha sonra 10 Mart 2022 tarihindeAK Parti Afyon milletvekilleri, Bakan Karaismailoğlu ilebu kez TBMM'de görüşme yaparak şehrin başka sorunlarının yanı sıra Zafer Havalimanını da tekrar gündeme getirmişler.
AKP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLLERİ NE DEDİLER?
AK Parti Afyon ve Kütahya milletvekilleri Ulaştırma Bakanı'nı ziyaret edip Hasan Polatkan Havalimanına yapılan uçuşların Zafer Havalimanına kaydırılmasını talep ettiklerinden AK Parti Eskişehir milletvekilleri haberdar olmadı mı?
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabında, '1 Mart tarihinde Sanayi, Ticaret Odası Başkanları ve Üniversite Rektörlerimizin bulunduğu toplantıda Genel Başkan Vekilimiz Sn. Binali Yıldırım'a Hasan Polatkan Havaalanının durumuna ilişkin Milletvekillerimiz Sn. Nabi Avcı ve Sn. Emine Nur Günay tarafından gerekli bilgilendirme ve şehrimizde ki hassasiyet bildirilmiştir. 16 Mart tarihinde de tekrardan gerek Sn. Binali Yıldırım'a ve Ulaştırma Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu'na Milletvekilimiz Sn. Nabi Avcı tarafından tekraren konu iletilmiştir' paylaşımında bulunmuştu.
AKParti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, 'Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile görüştüm. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılamayacağını, kapatılmaması gerektiğini kendilerine ilettim. Görüşmeye devam edeceğiz' ifadesini kullanmıştı.
* * *
AK Parti'nin Kütahya ve Afyon milletvekilleri birlikte Bakan Karaismailoğlu'nu ziyaret ederek Hasan Polatkan Havalimanı'ndan yapılan uçuşların Zafer Havalimanı'na kaydırılmasını istedikleri bu görüşmenin üzerinden 4 ay geçmiş.
Eskişehir AK Parti milletvekillerinin demek ki bu görüşmeden haberleri olmamış!
AK Parti İl Başkanı Çalışkan'ın sosyal medya hesabında 'Milletvekillerimiz, üniversite rektörlerimiz ve Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanlarının da bulunduğu toplantıda konu Genel Başkan Vekilimiz Binali Yıdlırım'a gerekli bilgilendirme yapıldı' diyor. Demek ki Eskişehirlilerin hassasiyeti dikkate alınmadı.
Afyon ve Kütahya milletvekilleri yaptıkları görüşmeden sonra Hasan Polatkan Havalimanından uçuşların Zafer Havalimanına kaydırılması taleplerine öyle anlaşılıyor, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı 'evet' demiş ki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) havayolu şirketlerine gönderdiği yazı ile de Kütahya Zafer Bölgesel Havalimanı'nı kullanmaları yönünde talimat vermiş.
HASAN POLATKAN'A VERİLEN DEĞER BU KADAR MI?
Dönemin Başbakanı bugün ise Gelecek Partisi Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir'de düzenlenen partisinin mitinginde, Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adının Hasan Polatkan olarak değiştirileceğini açıklamıştı.
Eskişehir Anadolu Havalimanının isminin 'Hasan Polatkan Havalimanı' olarak değiştirilmesi, Millî Eğitim Bakanlığının 2 Haziran 2015 tarihli ve 5636622 sayılı yazısı üzerine, 15 Haziran 2015 tarihinde toplanan bakanlar kurulunda görülerek kararlaştırılmıştı. Bu kararda Eskişehirlilere müjde olarak verilmişti.
ŞEHİT POLATKAN'NIN ADI SİLİNECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yılı dolayısıyla mesaj yayımlamıştı.
Erdoğan, 16 Eylül 2021 tarihinde yayınladığı mesajında, 'Nezaketleri, kibarlıkları, insani hasletleriyle gönüllerde yer etmiş, büyük devlet adamlıkları ve vakarlarıyla da tarihe geçmiş şahsiyetler olan Menderes, Zorlu ve Polatkan, vefatlarının üzerinden 60 yıl geçse de milletimizin gönüllerindeki mümtaz yerlerini korumuşlardır. Millet nezdinde şehit olarak anılan Menderes, Zorlu ve Polatkan'a bir kez daha Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum' ifadelerine ver yermişti.
* * *
Uçuşların Zafer Havalimanına kaydırılmasıyla demokrasi şehidi Hasan Polat'ın adı da Havalimanından silinecek mi?
Hasan Polatkan, Zafer'e feda mı edildi?
* * *

'Anadolu Kulüplerine de destek çıkmaları gerekiyor'
Eskişehirspor'un eski efsane futbolcusu ve Teknik Direktör Coşkun Demirbakan,''Trabzonspor'a ödemeler konusunda önayak olan siyasetçilerin Eskişehirspor gibi Anadolu Kulüplerine de destek çıkmaları gerekiyor' demiş.
Medyascope'deAlper Budka'nın konuğu olan Demirbakan, bir Eskişehirspor taraftarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayarak özetle şu ifadeleri kullanmış:
ESKİŞEHİRSPOR'UN DA SAHADA KAZANMASI GEREKİYOR
Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşını kazanamasaydı Lozan antlaşması olmaz, Sevr antlaşması devam ederdi. Atatürk ne yaptı, sahada kazandı. Eskişehirspor'un da sahada maç kazanması gerekiyor. Sportif başarı gelmediği sürece hiçbir şey olmaz. Eskişehirspor geçmişte yanlış hoca tercihleri yaptı. Sahada maç kazandırmasını bilen hocaların seçilmesi gerekiyor.
ES-ES SÜPER LİG'DEYKEN PROTOKOLDE
OTURANLARIN DEVREYE GİRMESİ LAZIM
Eskişehirspor, Süper Lig'de mücadele ederken protokol tribününde oturanların Eskişehirspor'u kurtarması gerekiyor. Bu insanlar az biraz çaba sarf etsin hemen toparlanmaya başlar. Eskişehirspor'u sadece Süper Lig'de oynadığı zaman mı destekliyorlar. Bu takım alt liglerde onların kulübü değil mi?
TRABZONSPOR'A VAR, ESKİŞEHİRSPOR'A YOK
Trabzonspor'a ödemeler konusunda önayak olan siyasetçilerin Eskişehirspor gibi Anadolu Kulüplerine de destek çıkmaları gerekiyor. Yapan siyasetçiler yok mu, var. Bazı Anadolu takımlarının transfer tahtalarının kapanmasıyla, açılması bir oluyor. İsim vermeye gerek yok. Takip edenler bu şehirleri ve siyasetçilerini biliyor. Ama Eskişehirspor için devreye giren bir siyasetçi ben göremedim.
* * *
Coşkun Demirbakan yerden göğe kadar haklı. Trabzonspor yokken Eskişehirspor vardı. Yıllarca bugünkü adıyla süper ligde başarıdan başarıya koştu. Kurulduğu tarihten itibaren Türkiye'de ve Avrupa'da önemli başarılara imza atan Eskişehirspor, son milyonlarca liralık borçlarla boğuşurken, başka bir krizle daha karşı karşıya kaldı. O da 'sahipsizlik'.
Anadolu futbolunun öncüsü, Anadolu yıldızı payesini almış tek kulüp. Bugün Eskişehirspor denilince sadece Eskişehir'in takımı değildir bu. Bütün şehirlere gittiğiniz zaman Eskişehirsporlu insanları görürsünüz.
Anadolu'da Bordo-Mavili Kulübe siyasetçiler nasıl destek oluyorsa aynı desteği zor durumdaki Anadolu Kulüplerine de vermeliler.
GÖZ GÖRE GÖRE KÜME DÜŞTÜK
Nüfusu 900 bine dayanan, spor, kültür, sanat ve sanayi şehri diye övündüğümüz Eskişehir'de maalesef bir Eskişehirspor'u yaşatmak adına bir avuç insanın dışında kimse sahip çıkmadı.
Siyasetçilerden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Burhan Sakallı'nın haricinde Siyah-Kırmızılı Kulüp için kimse kılını kıpırdatmadı.
Belediye Başkanlarımızdan Kazım Kurt ile Ahmet Ataç üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar.
Organize Sanayi Bölgesin de 400'ü aşkın irili ufaklı fabrika var.
Bu fabrikaların sahipleri devlete verdikleri verginin yüzde 5'ini Eskişehirspor'a bağış yaparak en azından Trabzonspor Kulübüne olan 6 Milyonluk borcu kapatabilirlerdi.
Ne yazık ki son dönemlerde Eskişehir'e gelen valilerde Siyah-Kırmızılı Kulübün sıkıntılarına derman olmadılar.
Eskişehirspor 30 yıl sonra maalesef tekrar 3'üncü lige düştü.
Eğer gerek siyasetçiler özellikle de iktidar partisi milletvekilleri ve Eskişehirliler Eskişehirspor'a sahip çıkmakta sessiz kalmaya devam ederlerse dost acı söyler ama doğruyu söyler. Üçüncü ligde de tutunmak çok ama çok zor.
ŞEHİR OLARAK KENETLENMELİYİZ
Herkes elini taşın altına koymak zorunda. Yoksa kötü günler bizi bekliyor. Eskişehirspor'un kapanışa doğru sürüklenme sürecinde.
Düştüğümüz yerden tekrar ve daha gür sesle yükselebiliriz. Yeniden kenetlenerek yıllardır verdiğimiz bu direnişi yeniden taçlandırabiliriz. Yeniden küllerimizden doğabiliriz.
Anadolu Yıldızı'nın sönmemesi ve Türk futbolundaki yerini yeniden alabilmesi için tekrar tekrar yazıyorum. Çünkü yaşamak, direnmektir. Bu şehirde yaşayan insanlarEskişehirspor'un bu direnişine omuz vermek zorunda.
Eskişehirspor olmazsa Türk futbolu eksik kalır.
* * *

GÖL OLMAK
Hintli Bir usta, çırağının mutsuz bir şekilde devamlı her şeyden şikayet etmesinden usanmıştır.
Çırağına bir ders vermek ister ve tuz almaya gönderir. Çırak, 'tuz almaya beni niye gönderdi' diye şikayet ederek döner. Usta, bir avuç tuzu bir bardak suya atıp karıştırıp, içmesini söyler.
Çırak, tuzlu suyu içer içmez tükürmeye başlar.
Usta sorar:
– 'Tadı nasıl?'
Çırak öfkeyle cevap verir:
– 'Tadı berbat, acı'.
Usta gülümser, çırağını kolundan tutar ve dışarı çıkarır. Az ilerdeki gölün kıyısına götürür ve çırağına bu kez de bir avuç tuzu göle atıp, gölden su içmesini söyler. Suyu içen çırak, ağzının kenarlarından akan suyu koluyla silerken, usta tekrar sorar:
–'Tadı nasıl?'
Çırak cevap verir:
–'Tadı çok güzel, ferahlatıcı'.
–'Tuzun tadını aldın mı?' diye sorar usta.
–'Hayır, suyun tadından başka tat almadım'diye cevaplar çırağı. Usta, gölün yanına diz çökmüş olan çırağının yanına oturur ve şöyle der:
Yaşamda kederler, sıkıntılar tuz gibidir, ne az, ne de çoktur. Sıkıntın olduğunda yapman gereken tek şey sıkıntı veren sorunla ilgili hislerini genişletmektir. Onun için sorunlarla başa çıkarken sen de bardak gibi değil, göl gibi olmaya çalış.
* * *