AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, partisinin il binasında düzenlendiği basın toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık bakanlığına teşekkür etmiş, Eskişehir'de vatandaşın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının %98 olduğunu söylemişti.
Gelin isterseniz önce Nabi Avcı'nın basın toplantısındaki konuşmasını hatırlayalım:
'Zaman zaman Sağlık İl Müdürlüğü, hastane başhekimliklerinden talepler konusunda bilgi notları alıyorum, bunların nasıl gerçekleştiği konusunda da geri bildirimler istiyoruz. Şimdi önümde Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili uzun notlar var. Hangi bölümde, ne yapıldı liste halinde elimizde var. Ancak ne manaya geldiğini özetle şöyle söyleyeyim. Eskişehir'deki sağlık kurumlarımızda vatandaşlarımızın memnuniyet oranı yüzde 98. Bu da hepimiz adına sevindirici bir husus. Tüm hastane başhekimlerimize, Sağlık Müdürümüze ve ekiplerine ve tüm sağlık çalışanlarına tekrar bir kere daha teşekkür ediyoruz'.
'ANKET YAPILAN 100 KİŞİYİ
KİM SEÇTİ MERAK EDİYORUM'
Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Avcı'nın bu açıklamasını eleştirerek, 'Anket yapılan 100 kişiyi kim seçti merak ediyoruz. Anket soruları lütfen kamuoyu ile paylaşılsın. Artık şaşırmıyoruz, gülüyoruz bu şehre. Çalışan oranını merak ettim. % 198 derlerse hiç şaşırmayın. Değerli siyasilerimize anladık çalışan ve sendikacıları sevmiyorsunuz ama şu gerçekleri de görün. Hastanelerde Muayene sırası bulunmuyor. Görüntüleme randevuları çok ileri tarihe veriliyor. Hastanede sıra sorunu olunca Sağlık Ocakları kuyruk oluyor.Hastanelerde sıra bulunmuyor, sağlık çalışanları bezmiş durumda. Hastanede sıra sorunu olunca Sağlık Ocakları kuyruk oluyor. İnşallah sizler doğru bizler yalan söylüyor olalım' demiş.
* * *
Daha önce de yazdım. Hasan Hüseyin Köksal, sözünü esirgemeyen sendika başkanı... Kendisi de AK Parti'ye yakın bir görüntü veriyor. Geçtiğimiz günlerde yine eleştirilerle dolu bir açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırmıştı. Ancak yeri geldi mi bakanları, milletvekillerini, bürokratları en ağır bir dille de eleştiriyor.
Geçmişte de yaptığı eleştirisel açıklamaları gazetelerin arşivlerinde. O açıklamalarını okumayanlar veya merak edenler gazetelerin arşivlerinde bulabilirler.
Anket soruları lütfen kamuoyu ile paylaşılsın
Köksal, açıklamasında 'kaptan kuleden'bildiriyor diyerek, Nabi Avcı'nın sağlık kurumları için verdiği memnuniyet oranını eleştirmiş ve devamında şunları söylemiş:
'Hastanelerde halk memnuniyet oranı %98'miş, başhekimler ve İl Sağlık Müdürü öyle demiş. İnşallah öyledir. Anket soruları lütfen kamuoyu ile paylaşılsın. Artık şaşırmıyoruz, gülüyoruz bu şehre. Çalışan oranını merak ettim. %198 derlerse hiç şaşırmayın. Çalışanlar kibir abidesi idareciler yüzünden hayatından bezmiş durumda. Ben yaptım, ben öyle uygun gördüm, işine gelir ise diyen idareciler Hacı Akay'ın çiftliğe çevirdiler hastaneleri. Çalışanlar ile anketi en donanımlı siyasi yaptırsın. Makyaj iyi. İnşallah sizler doğru bizler yalan söylüyor olalım. Sağlık da işler sizin bildiğiniz gibi değil, en çok övünülen yer tepe aşağı iniyor. Bakalım Mevla'm neylerse güzel eyler. İdari olarak rüşvete temas etmiş, rakı masasında devlet yöneten, ahlaki deformasyon tavan yapmış kişiler zaten asla yalan söylemez. Durmak yok tam gaz ileri. Ziraat odası başkanını göreve davet ediyorum. Havaalanı kapanıyor diye Ticaret Odası Başkanı Metin Güler haber vermiş siyasilere; Ziraat Odası da sağlıkta memnuniyet oranı nedir açıklasın bizce. Sayın İnşaat yüksek Mühendisi bu orana ne der bilmem ama sonuçta rakamlar mühendislerin işidir.'
* * *
Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın açıklamasını okudunuz. İçerisinde kinayeli ifadeler var.
Köksal, sanıyorum şunu demek istiyor?
'Ben konuştum sen duymak istemedin. Şimdi sen konuşmak istiyorsun. Özür dilerim. Bu lisani bilmiyorum…'
* * *
Hasan Hüseyin Köksal'ın haklı olduğu konular var.
Örneğin, internet üzerinden hastanelerden randevu alacaksınız. Bir hafta öncesinden alabilmek çok zor, hele hele bazı bölümlere bir ay sonrasına gün veriliyor. Muayene olduğunuz hekim 'Ultrason, Emar, mamografi gibi (Manyetik Rezonans Görüntüleme)' çektirmemizi istiyor. Ancak görüntüleme randevuları çok ileri tarihe gün veriliyor.
* * *
Özel hastanelerde muayene olduğunuzda istenen görüntüleme bir günde, bilemediniz iki gün de çekiliyor.
Hastanelerde hekim açığı mı yoksa cihaz eksiği mi var? Bilemiyorum. Ancak insanlar haklı olarak 10-15, hatta kimi zaman bir ay sonrasına gün verilmesinden şikayetçi. Bu eksikler giderilirse işte o zaman hastanelerden alınan hizmet memnuniyeti daha da artar.
Şehir ve Yunus Emre Devlet Hastaneleri'nin başhekimleri, idarecileri, hekimleri ve diğer görevlilerinin canla başla hizmet ettiklerini görüyorum. Eksiklerin onlardan kaynaklanmadığını da biliyorum.
Nabi Hoca, öncelikle hastanelerde görüntüleme randevuları çok ileri tarihe gün verilmesinin nedenini araştırıp sorunun çözümü konusunda yardımcı olursa, Eskişehir'deki kamu hastanelerinden alınan hizmet kalitesi de daha da artacak.
* * *

'Büyükerşen'in eserleri ile gurur duyuyorum'
Hatay'da düzenlenen EXPO 2021'e katılan ve burada Eskişehir Bahçesi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Yılmaz Büyükerşen'in eserleri ile gurur duyduklarını söylemiş.
Bunu sadece Kılıçdaroğlu söylemiyor. Eskişehir'e yıllar önce gelmiş. O günkü görüntüsü hafızasında kalmış olanlar, uzun yıllar sonra tekrar geldiğinde şehirdeki değişimi görünce şaşırıyor.
Artı Eskişehir'e atanan bürokratlar, şehre gezmeye gelen üst düzey yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri şehirde birkaç gün geçirdikten sonra randevu alıp Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret ederek, 'Yeni bir şehir inşa etmişsiniz' diyerek tebrik ve teşekkür ediyorlar.
2 MERKEZ İLÇE BELEDİYE
BAŞKANININ DA KATKISI VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in şehre kazandırdıklarına, şehrin çehresini değiştirdiğini kimse inkar edemez.
Ancak Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin başkanları Kazım Kurt ve Ahmet Ataç'ın da şehrin gelişmesin de, çehresinin değişmesinde büyük katkıları olduğunu da yazmazsam kendilerine haksızlık etmiş olurum.
HATAY'A MİNYATÜR ESKİŞEHİR KURULMUŞ
Antakya Karaksımevkisindeki EXPO Alanı'nda kurulan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin'Şehir Bahçesi' ile büyük ilgi görmüş. Törenin açılışına katılan CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu da bahçeyi gezmiş.
'Odunpazarı Evi' içerisinde açılan Eskişehir Fotoğrafları Sergisini gezen Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de yapılan çok değerli belediyecilik uygulamalarına dikkat çekmiş.
'Yılmaz Hoca titizliğini ve zevkini buraya yansıtmış. Bunu burada net olarak bir kez daha görüyoruz. Çalışmaları ile gurur duyuyoruz' demiş.
Gezi sonrası bahçede örneği oluşturulan Porsuk Çayı köprüsü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirerek yetkililere teşekkür etmiş.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 'Hatay EXPO 2021' alanı içerisinde, tarihi Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı ve üzerindeki köprü, vatandaşlardan yoğun ilgi görmüş.
* * *
Eskişehir'in tanıtımı sonrasında Eskişehir'i merak eden Hataylılar bahar ve yaz aylarında Eskişehir'e akın akın gelirse hiç şaşırmam.
Emeği geçenlere teşekkürler.
* * *

Ekrem Birsen'den gövde gösterisi
Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen çok sayıda oda başkanı ile birlikte adaylığını açıklamış ve adeta 'gövde gösterisi' yapmış.
'Meslek guruplarının ayakta kalabilmesini sağlamak için gece gündüz çalışmaya ilk günkü azim ve aşkla devam ediyoruz' demiş.
'2006 yılında hizmet bayrağını devir aldığımız Eskişehir Esnaf Odaları Birliğinde kesintisiz olarak 16 yıldır Eskişehir esnafına ve halkına hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Birbirinden farklı yüzlerce esnaf gurubunun ve zanaatkarın sorunlarını ve sıkıntılarını yılların vermiş olduğu tecrübe ve bakış açısını harmanlayarak çözebilmek ve bu meslek guruplarının ayakta kalabilmesini sağlamak için gece gündüz çalışmaya ilk günkü azim ve aşkla devam ediyoruz' diyerekbaşkalığı döneminde yapılan hizmetleri anlatmış.
'Küçük bir apartman dairesinde devir aldığımız Eskişehir Esnaf Odaları Birliğimiz bugün itibari ile 1500 metrekare kapalı alana sahip eşsiz bir kompleks olmuştur. Birlik ve beraberlik içinde şehrimizin her metrekaresinde esnaf ve sanatkarlarımızın daha mutlu ve huzurlu çalışabilmesi adına, gelecek yarınlara daha umutlu bakabilmeleri adına her zaman ki gibi esnaf ve sanatkarların nabzını tutmaya devam ederek çalışmaya devam edeceğiz. Yapıcı, birleştirici, çözüm odaklı, kendini her zaman yenileyen ve geliştiren, çağımız teknolojisini takip eden ve her şeyden önemlisi esnafın çatı örgütü, birleştirici gücü olmaya devam edeceğiz' diyerek 'Esnafın birleştirici gücü olmaya devam edeceğiz'mesajını vermiş.
* * *
Seçim tarihini açıklamamış. Muhtemelen Mayıs ayında yapılacak. Seçimde iki aday yarışacak. Tornacılar ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Adnan Karamanlı da adaylığını açıklamıştı.
Çekişmeli bir seçim olacak.
* * *

(HİKÂYE)

Bir Babadan Çocuklarına Mutluluk Reçetesi...
Baba ve iki küçük çocuğu ormanda gezintiye çıkmışlardı. Bir süre yürüdükten sonra çocuklardan biri, 'Baba, çok yoruldum. Beni kucağına alır mısın?'dedi
Baba yürümeyi sürdürerek yanıtladı oğlunu:
'Üzgünüm, seni kucağıma alamam. Ben de çok yorgunum' dedi.
Çocuk aldığı yanıttan hoşlanmamıştı, bu kez ağlamaya başladı.
Baba tek sözcük söylemeden durdu ve ağaçtan bir dal kesti.
Dalı bıçakla düzeltti ve oğluna verdi.
'Al oğlum, sana güzel bir at'dedi.
Çocuğun gözleri mutlulukla ışıldadı. Büyük bir coşkuyla sıçrayarak ata bindi ve atına vurarak evine doğru yürümeye başladı.
Baba kendilerini şaşkınlıkla izleyen kızına döndü bu kez:
'İşte yaşam budur kızım' dedi. 'Kimi zaman sen de ruhsal ya da bedensel açıdan yorgun olduğunu duyumsayabilirsin. İşte o zaman sen de kendine ağaç dalından bir at bul ve mutluluk içinde sürdür yolunda ilerlemeni...'
Sonra da tane tane açıkladı sözlerini:
'Bu at bir arkadaş, bir şarkı, bir şiir, bir çiçek, belki de bir çocuğun gülümsemesi olabilir. Çevresine bakınıp böyle bir atı arayan herkes onu bulabilir' dedi ve bir de öğüt verdi kızına:
'Yaşamın ne denli zor olduğunu düşünürsen, senin için yaşam o denli zorlaşır.'
* * *