Sevgili okurlar,
Hafta başında TRT 2'de Nilgün Balkaç'ın hazırlayıp sunduğu Birinci Sayfa programında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı konuk olarak katıldı. Çok önemli konuları özelikle de FETÖ'nün devlet kadrolarına nasıl sızdığını çok güzel analiz etti. TRT'de uzun yıllar program yaptığımız için sunucu Nilgün Balkaç ile tanışıklığımız bayağı eskilere dayanıyor. Benim Facebook sayfamdan da haberleşiriz.
Hafta başında davet ettiği Rektör Çomaklı'yı dikkatle izledim. FETÖ'nün geçmişini iyi incelemiş kimlerin hakkı nasıl gasp edilmiş tek tek anlattı. Ben de Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın uzun yıllar gerek yurt içindeki, gerek yurt dışındaki gezilerinde yanında oldum. FETÖ'yü yakından tanıyan ve hemşehrisi olan Mehmet Nuri Yılmaz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir tek defa onların dershane diye tarif ettiği evlerine uğramadı. Ta o zamanlar 'Bahri bey Türkiye yakın zamanda bu adamın ne olduğunu anlayacak. O büyük bir sahtekardır' diye bizlere anlatıyordu.
Yıllar geçti olaylar Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti ile FETÖ Canisi ile tanıştı gerçekleşti. Bunu çok daha evvelden görüp bu belanın bir gün milletin başına bela olacağını bilenler ondan hep uzak durdular. Ben henüz 18 yaşına basmamıştım Edirne'den müezzinlik imtihanına katıldım ve kazandım. 18 yaşına girmediğim için birkaç ay beklemem gerektiğini söylediler. Benim ücretimi Selimiye Camii Derneği 18 yaşıma kadar 4 ay biz verelim dediler, kabul ettim. O zaman bu FETÖ belası Edirne'de vaizdi. Birkaç gün kaldıktan sonra beni camide yanına çağırıp namazdan sonra 'Söyle bakalım çocuk nerede kalıyorsun' dedi. Ben de 'Caminin meşrutasında kalıyorum' dedim. FETÖ de 'Orada kalmana gerek yok, gel bizim evimiz geniş orada kal' dedi. Ben de 'Düşüneyim' dedim. O yanımdan uzaklaşınca caminin imamı Çanakkaleli Şerafettin ağabeyim yanıma gelerek 'Bahri bak sen çocuksun sakın bu adama kanma ben sana kalacak ev bulurum, bunların yanına yakın olma ileride büyük zahmetler çekersin' dedi. Beni ikaz etti, o günden sonra beni Edirne Eski Camiye görevlendirdiler o da vaaz etmeye oraya geliyordu. Hiçbir gün dahi konuşmadım daha sonra da tayini aldırarak İzmir'e taşındı, tek karşılaşmamız olmuştu. Yüce Allah bizi korudu onların bir belasına bulaşmadan, onların etrafından uzaklaşmış olduk. Defalarca davet ettikleri halde onların evlerine adım dahi atmadık.
İşte Sayın Rektörümüzü burada tebrik etmek gerek. Onun ne gibi bir büyük vatan haini olduğunu TRT'de milyonlara çok iyi anlattın programdan sonra geç saat olmasına rağmen yapımcı sunucu Nilgün Balkaç'ı arayarak tebrik ettim. O gün TRT 2'deki program çok iyi bir reyting yakalamıştı. Bunda Rektör Çomaklı'nın da katkısı vardır. Milletim adına tebrik ediyor, bu tür programların daha sık yapılmasını arzu ediyoruz. O günkü programı izleyemeyenlerin TRT HABER'den bu programı izlemelerini tavsiye ederim.