Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliği ile hayata geçen 'Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi' önceki gün açıldı.

BİR İKİNCİSİ YOK
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İş ve Ticaret Merkezi Çadır Alanı'nda gerçekleşen açılış törenine CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve STK temsilcileri katıldı. Bugün bu projenin Türkiye'de tek ve bir ikincisinin olmadığına vurgu yapan Ataç, 'Aynı zamanda organize sanayi bölgelerinde de ilk proje. Ne kadar gencimize ulaşırsak o kadar gence katkı sunarız. Bugünkü açılış noktamızda yapılan montajlar 70 bin parçanın 1 ay içinde montajı yapılmıştır. Baycan fabrikamız işin başından beri 6 çocuğumuzu istihdam ediyor. Bu çocukları maaşa geçirip sigortalattı. Ricam diğer fabrikalar da bu çağrıya kulak versinler, gençlerimizin yapabileceği işler varsa onları da katalım' dedi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli de 'Öğrenciler ürettiklerini dışarıda gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Burada sanayicilerimizden de beklentimiz var. Üretim akışı uygun olan sanayicilerimizin bu atölyeye iş göndermelerini rica ediyoruz. Böyle bir talep olursa kapasitemizi arttırma kararlılığımız var' diye konuştu.

7'DEN 70'E HERKESİ MUTLU ETTİ
Engelli çocukların sosyalleşerek, topluma ve iş hayatına entegre olması için sekiz yıl önce Gökkuşağı Kafe'yi açan Ataç, burada çok sayıda güzel projeler gerçekleştirdi. Başkan Ataç'ın 'kurduğu atölyeler engelli çocuklarımız ve gençlerimizin başarı öykülerini yazacağı alanlar' oluyor. 15 yılı aşkın süredin yaptığı Tepebaşı Belediye Başkanlığı sürecinde hayata geçirdiği projelerle 7'den 70'e herkesi mutlu etti. 'Yaşlılar için Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi, hobi bahçeleri, çocuklar ve gençler için Çocuk Senfoni Orkestrası, Su Sporları Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Yunus Emre Spor Tesisi, sinema gösterileri, yaz okulları, Su Kurusu Uygulama Merkezi, Doğal Yaşam Merkezi, Kadınlar için belde evleri, el beceri kursları, süt desteği, Anneler Halk Oyunları Ekibi, Kadınlar Tiyatro Grubu, Hanımeli Sokak, Kadın Temizlik İşçileri, engelliler için Gökkuşağı Kafe, Sosyal Yaşam Merkezi, yoksullar için İmece Merkezi ve Aşevi. Amatör spora destek, çevre ile ilgili sayısız projeleri' gerçekleştirdi.

HER YERDE VAR
Tepebaşı Belediyesi, Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde bulunan Yaşam Köyü'nde uyguladığı proje ile 'dünyaya model' oldu. Başta Pişmiş Toprak olmak üzere ard arda düzenlenen sempozyum ve festivallerle Eskişehir'i 'dünya da tanınmasında önem rol' oynadı.
Doğumda da ölümde de hep var. Asker uğurlamasında da düğünde de hep halkın yanında. Kadınlarımızın, çocuklarımızın Çanakkale'ye, Konya'ya, TBMM'ye, Anıtkabir'e götürülmesinde de yine o var. Okul ve camilere destekte de var. Ataç sayesinde gerçekten Eskişehir'de 'Hayat Tepebaşı'nda daha güzel yaşanıyor. Victor Hugo 'Çalışmak hayat, düşünmek ışıktır' demiş. Ataç durmadan çalışarak Tepebaşı'na ve Eskişehir'e hayat veriyor. Düşünerek, 'sadece Eskişehir'e, Türkiye'ye değil, tüm dünyaya ışık' oluyor...
--------------------------------------------------------------
MAHKEMELER PARTİSİ CHP

CHP yıllardır hep 'kongreler partisi' olarak tanımlanırdı. Tevellüdü eski olanlar bilir. 1990'lı yıllarda 'merhum Erdal İnönü-Deniz Baykal çekişmesi nedeniyle sık sık yapılan olağanüstü kongrelerden dolayı' eski SHP ve bugünkü CHP hep böyle tanımlanır. İl Seçim Kurulu, Üç kişilik Kayyım Heyetinin '27 Ekim'de CHP Olağanüstü İl Kongresini yapma isteğini' ret etti. Bu karar sonrasında CHP'de İl Kongresi 'olağan olarak belirlenen tarihte' yapılacak.

YARGIYA TAŞIDILAR
Bu konuyla ilgili yorumda bulunmadan önce kayyım sürecini sizlere özetlemek istiyorum. 26 Kasım'da 'CHP Genel Merkezi İl Başkanı Rabia Akman ve yönetimini' görevden aldı. Yerine Abdülkadir Adar'ı İl Başkanı olarak atadı. Adar 'seçimle değil, atamayla il başkanı olduğu için 45 gün süre içerisinde' seçime gidilmesi gerekiyordu. Ancak parti tüzüğüne göre; 'seçimlere 6 aydan az bir süre kalırsa' kongre yapılmıyor. Bundan dolayı görevden alınan yönetimi oluşturan eski il Başkanı Sinan Özkar ve ekibi 'olağanüstü kongrenin yapılması için 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasını' bekledi. Ekrem İmamoğlu'nun iptal edilmeden önce ilk mazbatasını almasından sonra 19 Nisan'da Sinan Özkar yanında; Erdal Çakıcıer, Yahya Çelik, Esma Altınel ve Muharrem Elibüyük ile CHP İl Başkanlığına giderek, Abdülkadir Adar'la görüştü. Heyet, Adar'la görüşmesi sırasında, 'parti tüzüğü gereği olağanüstü kongre sürecinin başlatılmasını' talep etti. Sonrasında olağanüstü kongrenin toplanması için dilekçe verdi. Adar olağanüstü kongre yapmama konusunda inat etti. Eski İl Başkanı 'Rabia Akman ile Butay Erdoğan konuyu mahkemeye' taşıdı. Akman ve Butay adına mahkeme sürecini eski İl Başkanı olan Avukat Yunus Emre Karabulut takip etti.

27 EKİM'DE OLMAYACAK
Mahkeme 17 Eylül'de 'CHP İl Yönetiminin parti tüzüğü ve siyasi partiler yasasına aykırı bir şekilde görev yaptığı' gerekçesiyle il yönetimine olağanüstü kongreyi yapması için üç kişilik geçici kurul atadı.
Bu kayyım heyeti şu isimlerden oluştu; 'Yahya Çelik, Şuayip Çapar, Hikmet Bingöl.' Mahkeme tarafından atanan 'üç kişilik kayyım heyeti' partiyi kongreye götürmek için görevi teslim almak istedi. Mevcut İl Yönetimi gelen kayyım heyetine görevi teslim etmedi. CHP Genel Merkezi 'istinaf mahkemesine giderek' yerel mahkemenin aldığı karara itiraz etti. İstinaf sürecinin kayyımın görev yapmasına mani olmadığı iddia edildi. İcra yoluyla devir teslim yapmak için çalışmalara başlayan 'Kayyım Heyeti gazetelere ilan vererek, Olağanüstü İl Kongresi'ni 27 Ekim'de toplayacağını' belirtti. CHP İl Yönetim olağanüstü kongrenin yapılmaması için İl Seçim Kuruluna müracaat etti. İl Seçim Kurulu'da Kayyım Heyetinin 27 Ekim'de 'olağanüstü kongre yapılması isteğini' ret etti. Yani olağanüstü yapılması için 'istinaf mahkemesinin sonucunun beklenmesi' gerekiyor. Zaten bu mahkemeden karar çıkana dek, CHP'deki daha önce açıklanan kongre süreci tamamlanmış olacak.

AKMAN'I HAKLI BULDU Kİ
KAYYIM HEYETİNİ ATADI
Ülke genelinde '8 Kasım 2019 tarihinde mahalle delege seçimleri' yapılacak. '14 Aralık 2019-27 Şubat 2020 tarihleri arasında' ilçe kongreleri yapılacak. İl Kongreleri '2 Ocak 2020-3 Mart 2020 tarihlerinde' yapılacak. CHP'de 37. Olağan Kurultayı'nın '2020'nin Nisan Ayı içerisinde yapılması' bekleniliyor. İl Başkanı Abdülkadir Adar, İl Seçim Kurulu kararı sonrasında yaptığı açıklamada; 'Yokuşa karşı arabayı sürmenin bir anlamı yoktu. Bunlar sadece CHP'yi kamuoyu önünde ivme kaybettiren davranışlardır' diyerek, olağanüstü kongre isteyen partililerini eleştirdi.
Bence Adar, 'bu süreçte daha birleştirici açıklama' yapmalıydı. Eskişehir 3. Sulh Mahkemesi 'Adar'ı değil de görevden alınan eskil İl Başkanı Rabia Akman'ı haklı bulmuş ki üç kişilik Kayyım Heyeti' atadı. Bu mahkemeden 'tedbir kararı çıkmış' olsaydı.
27 Ekim'de olağanüstü kongre yapılmaz mıydı? CHP'de artık kongre süreci başladı. Parti de İl Başkanlığı hedefleyenler 'mahallelerde ve kırsal ilçelerdeki delegelerin çoğunluğunu' kazanmak zorunda. İl Seçim Kurulu kararı sonrasında CHP'de hareketlilik başladı. Zaman zaman tartışmaların, kavgaların ve gerilimin yaşandığı bu kongre süreçleri CHP'ye her zaman iyi gelir. Partililer üzerlerindeki 'ölü toprağını serperek, gönül verdiği CHP için daha dinamik' çalışıyor..
----------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP eski İl Başkanı Sinan Özkar:
Ahmet abi ikimizde Sivrihisarlı değil miyiz? Önümüzdeki İl Başkanlığı seçiminde hemşerine bir kez olsun destek olmayacak mısın?
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Yine Odunpazarı İl Başkanlığı yapman için mi seni destekleyeyim? Sivrihisar İlçe Başkanlığına aday ol söz desteklerim(!)
-----------------------------------------------------
FIKRA
İKİ SAATTİR DALABİLİYOR

Bir sarışın deniz kenarında sabit bir noktaya 2 saattir bakmaktadır. Görevli merak eder 'neden aynı noktaya uzun süredir bakıyorsunuz, ne oldu?' Sarışın sevinçle 'yaşasın' der kocam bugün yüzmeyi öğrendi. İki saattir dalabiliyor.