Geçtiğimiz cumartesi günü 45 yıllık tanışıklığımız olan ağabey-kardeşten de öte bir samimiyetimiz olan Av. Ahmet Vural'ın Hamamyolu Caddesi Sebahattin Günday Parkı'ndaki köprünün altında yazmış olduğu üçüncü kitabının imza törenine katıldım.

İmza törenin yapıldığı köprü altındaki farklı bir köşedeki oluşan kalabalığın içerisinde ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u gördüm.

Önce Ahmet Vural abimin yanına giderek kitabımı imzalattım. Başı kalabalık olduğu için izin isteyerek Kazım Başkanın da olduğu kalabalığın içine girdim.

Kazım Kurt, kalabalığın içerisinde olan bir kadın bir erkekle beni, 'Sadi Bey Eskişehir'in en eski gazetecilerinden birisi' diyerek tanıştırdı.

Sonra da bana, 'Hanımefendi ve beyefendi SMA Tip2 hastası 3,5 yaşındaki Toprak Yavaş'ın anne ve babası' dedi.

SMA hastası Toprak bebek ile ilgili haberleri hem sosyal medyada hem de Eskişehir'deki yerel basında okumuştum.

Anne ve babasına, 'geçmiş olsun' dileklerimi ilettikten sonra oğullarının yurt dışında tedavi görebilmesi için gerekli olan parayı toplayabilmek için başlatmış oldukları kampanyaya benim de 'toplu iğne başı kadar desteğim olursa çok mutlu olurum' dedim.

Bu sözüm üzerine Kazım Kurt, 'bol bol haber yaparsın. Televizyonda da program yaparsın. Böylelikle kampanyayı daha çok kitlenin duyması için katkı vermiş olursun' dedi.

TEDAVİ İÇİN 20 MİLYON TL GEREKİYOR

SMA Tip2 hastası 3,5 yaşındaki Toprak Yavaş'ın anne ve babası ile ayaküstü sohbet ettim.

'Tedavi için yurt dışına gitmesi gerekiyor. Yurt dışında yapılacak tedavi masraflarını SGK kapsamında olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ödemiyor. Tedavi de her ülkede de yapılmıyor. Amerika, Dubai ve Macaristan gibi ülkelerde yapılıyor. Bu tedavinin maliyeti de yaklaşık 20 milyon lira. Bu parayı kendi imkanlarımız ile ödememiz mümkün değil' dediler.

Baba küçük bir esnaf anne ise özel bir hastanede hemşire, oğulları Toprak'ın tedavisi için gereken tedavi masraflarını karşılamaları çok ama çok zor.

O nedenle Toprak'ın tedavisi için Eskişehir valiliğinin izniyle sosyal medyadan kampanya başlattılar.

Toprak bebek' in tedavisi için seferberlik başlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odaları kampanyaya tam destek veriyor.

Ancak gerekli olan para 20 milyon TL.

Bu parayı ETO ve ESO'nun tek başına üstlenmesi mümkün değil.

Eskişehirlilerin, hatta sadece Eskişehir değil Türkiye'nin 81 ilindeki hayırseverlerden Toprak bebeğin tedavisi için destek olmaları konusunda baba Reyhan Toprak çağrıda bulunuyor.

'Oğlumun yurt dışında tedavi olabilmesi, herkes gibi yürüyebilmesi ve her şeyden önemlisi nefes alabilmesi için mücadele ediyoruz. Sürekli fizik tedavi alması lazım ancak pandemi nedeniyle hastalık kapar diye onu da tam yapamıyoruz. Her geçen zaman aleyhimize, tek isteğimiz oğlumuzun her sağlıklı insan gibi hayat yaşayabilmesi' diyor.

'KIRMIZI YELEKLİLER' VE STK'LAR DESTEK OLUYOR

3,5 yaşındaki SMA Tip2 hastası Toprak bebeğin yurt dışında tedavisi olabilmesi için yardım kampanyası başlatan ailesine, Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde oluşturulan 'Kırmızı Yelekliler' adı verilen tamamen gönüllü kadınlar ile Eskişehir'deki bazı sivil toplum kuruluşları destek verdiler.

Odunpazarı Kent Konseyi'nin öncülük ettiği, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da manevi destek verdiği Hamamyolu Caddesindeki Sebahattin Günday Parkındaki köprünün altında kermes düzenlendi.

'Kırmızı Yelekliler' grubunda yer alan, STK'ların bünyesindeki kadınlar kendilerinin yaptıkları el işlerini açtıkları kermeste satarak SMA Tip2 hastası 3,5 yaşındaki Toprak Yavaş için açılan kampanyaya destek oldular.

'ŞEHRİN MUHTELİF YERLERİNDE DE AÇACAĞIZ'

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Toprak'ın tedavisi için açılan kampanyaya destek olmak adına seferber olduklarını, Hamamyolu Caddesinde açılan kermesin benzerlerini önümüzdeki günlerde şehrin farklı semtlerinde de gerçekleştirerek karınca kaderince destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

20 milyon TL'nin yapılacak olan kermeslerle toplanamayacağını onlarda biliyor.

Amaç farkındalık yaratmak ve Toprak bebeğin ailesinin sesini Eskişehir dışına da duyurabilmek.

SİYASİ PARTİLER DE DESTEK VERMELİ

3,5 yaşındaki çocuğun yaşatılması söz konusu ise bunun için tüm Eskişehir seferber olmalı.

ETO ve ESO destek veriyor.

Ancak açılan kampanyaya Eskişehir'deki tüm sanayiciler, iş adamları, fabrika sahipleri, STK'lar, şehirde yaşayan herkes destek olmalı.

'Benim vereceğim 10-20 TL ile tedavi gerçekleşmez' diye düşünmeyin.

Hepimizin bildiği bir atasözü var.

'Damlaya damlaya göl olur…'

Vereceğimiz 10-20 TL'ler toplandığında göl olur.

İş adamları, sanayiciler ve STK'lar da destek verecek olursa, Toprak bebeğin tedavisi için gerekli olan para bir bakmışsınız toplanmış.

Bunun için hepimiz taşın altına elimizi koyarsak, Toprak bebeğin sağlığına kavuşması, diğer çocuklar gibi koşup eğlenmesine katkı vermiş oluruz.

* * *

Mustafa Akgören'den özür!

Eskişehirspor Kulübü Taraftarlar Birliği Kulüpten alacakları ile ilgili cumartesi günü sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Eskişehirspor eski başkanı Mustafa Akgören'den bir gün sonra özür açıklaması geldi.

28 Haziran'a ertelenen siyah-kırmızılı kulübün ikinci genel kurulunda taraftar liderlerinden Erkan Koca, Başkan Mustafa Akgören'e yönetime geldikleri günden bugüne kadar mevcut yöneticilerin ne kadar para verdiği, ne kadarını aldığını ya da bıraktığını sormuştu.

Erkan Koca şöyle konuşmuştu: 'Bir konuya açıklık getirilmesi amacıyla söz almış bulunmaktayım. 2019 mali kitapçığına baktığımızda Başkanımız Mustafa Akgören'in hiç alacağı gözükmemektedir. 2021 yılındaki mali kitapçığa baktığımızda başkanımız Mustafa Akgören'in 859 Bin TL alacağı görülmektedir. Başkanımızın Mesut Hoşcan döneminde yaptığı yöneticilikten dolayı bir bankaya kefil olduğu tüm kamuoyunda bilinmektedir. 2021 mali kitapçığına bıraktığımızda başkanımız Mustafa Akgören 565 Bin TL alacağını tahsil etmiştir. Sorumuz şudur ki göreve geldiğinizden bugüne kadar mevcut yöneticilerimiz ne kadar para koydu? Kim ne kadar geri aldı? Kim ne kadar bıraktı? Alacaklarını hiçbir yönetici tahsis etti mi? Şehirdeki söylentilere son verip bizleri ayd