Bu haftaki yazımı ligde herhangi bir iddiamız kalmadığı ve prestij maçlarına çıktığımız için değinmeyecektim. Daha çok alınan kongre kararına değinmek istiyordum. Ama sağolsun takımımız sahada verdikleri mücadele ile, taraftara olan saygılarını aldıkları skor ile çok güzel göstermiş oldular.
Hiç kimse bana bu takımı ligde tutarak alkışı hak ediyorlar demesin. Tutmasalar da alkışlardık. Bizler 1.haftadan 32.haftaya kadar,her hafta ayakta alkışladık. Bu süreçte herkes yıprandı. Herkes çok yoruldu. Düne kadar bu sezon en büyük alkışını hak eden taraftardı. Olay sadece onların hak ettiği değil, taraftarın da hak ettiğidir. Alınacak güzel bir skor, yaptırılacak güzel bir pankart bu sezonun özeti olurdu. Sizleri en uzak deplasmanlarda dahi yalnız bırakmayan, desteğini bir gün bile esirgemeyen, kapı kapı dolaşıp sizlere prim toplayan bu taraftara, son maçta reva gördüğünüz bu oyun ve skor sizlere hiç yakışmadı.
Maçın teknik ve taktik kısımlarına hiç girmeyelim. Rakibimizin de hiç bir iddiası olmayan, onlar içinde prestij mücadelesi idi. Futbol adına güzel hareketler, görsel şovlar olabilirdi. Maçın hakemi berbat bir yönetimde gösterebilirdi. Maçtan önce teknik direktörümüz hangi düşüncelerde idi bilmiyorum ama koskoca bir sezon boyunca, teknik direktörlükten başka her göreve soyundu ve yaptı. Kendisine defalarca teşekkür ettik. Son maçta vedalaşma çağrısı yapıp maça davet edince heralde bir sürprizi var diye düşünmüştük. Kısacası son maçta babalık yapmasını bekliyorduk. Şu ana kadar oynamamış, bunu bizler istemesek bile, asıl yedek bekleyen, çimlere ayak basmayı, taraftarı önünde hiç olmazsa 5-10 dakika oynamayı bekleyen gençlerimiz isterdi. Hatta Eskişehirspor çatısı altında ödüller alan teknik direktörümüz gerekirse U17'den takımın en gencini son 5 dakika sahaya sürerek adını altın harflerle bir kere daha yazdırır ve gençlerle bu sezona başlayan Eskişehirspor'a ve bizim çocuklara bir taç daha taktırabilirdi. Ama maalesef düne dair hiç bir beklentimiz gerçekleşmedi.
Bu camia içinde iseniz, gerek yönetici olun, gerek teknik direktör, gerekse futbolcu olun bazı anlar, bizler için özeldir. Bu son maça, hele hele ızdırap ve çile dolu bir yılın sonunda göstereceğiniz tavır ve duruş çok anlamlı olacaktı. Futbolcuyu ayrı tutuyorum. Ona ne verirseniz, ne söylerseniz, saha da onu uygular. Ama yönetici ve teknik adamsanız bunların hepsini hesap edeceksiniz. Çünkü camiayı temsil edenler sizlersiniz. İyi temsil edemediğinizi görüyorduk. Dün emin olduk. Ben her ne kadar hüzünlü de olsa yaşattığınız buruk veda için hepinize teşekkür ediyorum.
Hani yazının başında alınan kongre kararından bahsetmeyi düşünüyordum demiştim ya. İşte göreve talip olanların bu camiayı iyi temsil eden, alkışı hak edecek, bizleri her anlamda temsil edecek kişilerin göreve talip olması en büyük temennimizdir diyerek bu konudaki yazımızı sezonun son maçına bırakalım.