Sevgili okurlar. Güzel yurdumuzun birçok iline en büyük mülki idare amiri olarak valiler atandı. Bu gelenek ta 4 büyük halife döneminden itibaren başlayıp günümüze kadar gelen bir gelenek olarak devletin bekası için olması gereken bir hadisedir. Bunun la ilgili olarak güzel şehrimize de devletimizi temsilen İzmir de görev yapmış ve oradaki tanıdık eş ve dostumuzdan iyidir diye şahitliğini aldığımız değerli bir valimizin atandığını duyduk ve sevindik. İnşallah özelliklede şehrimiz için hayırlara vesile olur. Bu valiler le ilgili İslam tarihini araştırırken adalet timsali HZ. Ömer'in zamanında tayin ettiği valilere ettiği nasihati hatırlamadan geçmek mümkün değil. İşte Ömer'in valilere öğütleri:
1.Mümkün olduğunca 5 vakit namazı halkla daha çok kaynaşmak için şehrin en büyük cami sinde kıl.
2.Asla kapıcı kullanma gelen şahıslarla birebir kendin muhatap ol derdini kendinden dinle.
3.Çok lüks elbiseler giyme. Çok lüks araçlara binme bu seni kibre götürür halka yukarıdan Bakmana sebep olur. İnsanlar rencide olur.
4.Maaşınla geçinmeye çalış. Hiçbir zaman beytülmale yani devlet malına el uzatma çok muhtaç olsan bile. Aslında beytülmal devletin değil milletin malıdır.
5.Ne yaptıysanız neye şahit olduysanız bana yazacaksınız ve her yıl minada halkın huzurunda hesap verecek siniz. Bu şartları kabul etmeyenler bu görevi üstlenmesin. Sayın valim de inşallah HZ. Ömer'in nasihatindeki valiler gibi bir vali olarak hizmet edeceği ümidiyle şehrimize hoş geldin diyoruz. Allah Taala devletimize ve millet imize hizmette yar ve yardımcınız olsun.