CHP'de İlçe Kongreleri devam ediyor. 15 Aralık'ta Tepebaşı İlçe Kongresi yapıldı. Kongreyi mevcut Başkan Atilay Dalgıç 239 oy alarak kazandı. Diğer aday Yalçın Komşu 127 oyda kaldı.

MİHALIÇÇIK'TA
İKİ ADAY VAR
Tepebaşı İlçe Kongresinde İl Kongresinde 'oy kullanacak 239 delege de' seçildi. 18 Aralık'ta Han'da yapılan seçimde tek aday çıktı. Mevcut başkan Deniz Açık CHP Han İlçe Başkanlığına tekrar seçildi. 19 Aralık'ta CHP Beylikova İlçe Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçime tek liste ile giren mevcut Başkan Yusuf Baykara tekrar ilçe başkanlığına seçildi. Bugün CHP Mihalıççık İlçe Kongresi yapılacak. Bu kongre iki adaylı olacak. Mevcut Başkan Enver Erol ile eski ilçe başkanı İsmet Taner başkanlık için yarışacak. Yarın da Odunpazarı İlçe Kongresi yapılacak. Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılacak kongrede tek aday çıkacak. Mevcut Başkan Rahmi Çınar'ın aday olacağı kongrede 400'ü doğal, 417 delege oy kullanacaktı. Ancak 3 delege askerde olduğu için oy kullanamayacak. Seçimde 414 delege oy kullanabilecek.

28 ARALIK'TA ÇİFTELER
Odunpazarı İlçe Kongresi'nde İl Kongresinde oy kullanacak '291 delege' de seçilecek. 600 İl delegesinin 530'u 'Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinden' gelecek. 28 Aralık Cumartesi günü Çifteler, 29 Aralık Pazar günü Mihalgazi, 30 Aralık Pazartesi günü Günyüzü, 5 Ocak Pazar günü Mahmudiye, 11 Ocak Cumartesi günü Alpu, 12 Ocak Pazar günü İnönü, 13 Ocak Pazartesi günü Seyitgazi, 18 Ocak Cumartesi günü Sarıcakaya, 25 Ocak Cumartesi günü Sivrihisar ilçe kongreleri yapılacak. 12 kırsal ilçeden de '70 il delegesi' seçilecek. Seyitgazi'den 10, Sivrihisar'dan 9, Çifteler'den 6 il delegesi çıkacak. Alpu, Beylikova, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcaka'dan 'beşer delege' il kongresinde oy kullanacak.

61-0 ÖNDE BAŞLIYOR
Mevcut İl Yönetimi 'atama olduğu için' İl Kongresi'nde oy kullanamayacak. Sinan Özkar ile birlikte seçilen '9 kişilik İl Disiplin Kurulu doğal delege olacakları' için İl Kongresinde oy kullanacak. Odunpazarı İlçe Tepebaşı'ndan 52 delege fazla çıkaracak. Buna 9 tabi delege de eklendiğinde aradaki fark 61'e çıkacak. İl Kongresi iki adaylı yapılırsa Kurt ekibi büyük avantaja sahip olacak. Odunpazarı'nı alacak olan Kazım Kurt ekibi Tepebaşı'nı kazanan Ahmet Ataç ekibi karşısında yarışa 61-0 önde başlayacak. Bu durumda Ataç grubunun İl Kongresini alması için Kırsalda 65'in üzerinde delege çıkarması gerekiyor. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen İl Kongresinin tek adaylı olmasını istiyor. Bundan dolayı İl kongresinin iki adaylı yapılacağını sanmıyorum.

KONGRE ÇARŞAF
LİSTEYLE YAPILMALI
Ataç ve Kurt'un kabul edeceği ortak bir il başkanıyla yola devam edilebilir. Büyükerşen mevcut İl Başkanı Abdülkadir Adar'ın göreve devam etmesini istiyor. Bu konuda Kurt'u ikna edebilir. Adar olmadığı takdirde herkesin kabul edebileceği ortak il başkan adayı çıkar.
Şu anda CHP'de tüm gözler Odunpazarı İlçe Kongresine çevrilmiş durumda. Bu kongre sonrasında Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt bir araya gelerek, İl Kongresini masaya yatıracak. Genel Başkanın isteği doğrultusunda bu kongrenin tek adaylı yapılması için uzlaşma ortamı sağlamaya çalışacaklar. Kongre tek adaylı olması halinde seçim blok değil, çarşaf listeyle yapılmalı. Parti Meclisi her zaman çarşaf listeyle belirlenmiyor mu? Eskişehir'de yönetim bu yöntemle seçilmeli. Yönetime girecek isimleri il delegeleri belirlemeli...
--------------------------------------------------
NOSTALJİ
ESKİŞEHİR'E DOĞALGAZI O GETİRDİ

26 Yıl önce. Yıl 1993. TBMM Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk ile Devlet Bakanı Cavit Çağlar Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) konuğu oluyor. Tarihi fotoğrafta Cindoruk ve Çağlar dönemin ESİAD Başkanı Orhan Kesikoğlu ile birlikteler. Kesikoğlu Başkanlığındaki ESİAD o yıllardaki imza attığı işlerle kentimizin önemli sorunlarının çözümünde etkin oluyordu. Şehrin tüm milletvekillerinin Eskişehir paydaşında bir araya getiriyordu. O yıllardaki siyasetçilerde demokratik kitle örgütlerinin sesine daha fazla kulak veriyordu. Hüsamettin Cindoruk 1991 seçimlerinde Eskişehir'den milletvekili adayı olmuştu. Cindoruk Eskişehirli değildi. Ancak eşi Dilek Hanım Eskişehirliydi. Eskişehir'in Eniştesi olan Cindoruk o seçimlerde milletvekili seçildi. Daha sonra TBMM Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı döneminde içinde Eskişehir olmayan hiçbir şeye imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yeni yatırımlar getirdi. Eskişehir'e çok faydası oldu. Cindoruk ve DYP-SHP Hükümeti tarafından getirilen doğalgaz sayesinde Eskişehir bugün havası en temiz iller arasında yer alıyor.
------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
HAYATI ISKA GEÇME

Bir gün arkadaşlarla, eskiden tanıdığımız ve epeydir de görmediğimiz bir arkadaşımıza sürpriz yapmak istedik ve akşam olunca toplanıp haber vermeden evine gittik. Evin kapısını arkadaşımızın hanımı ve küçük oğlu açtı.

KEMAL EVDE YOKTU
'Buyurun Kemal evde yok, ama biraz beklerseniz gelir' dedi. Bizde içeri girdik ve karısı ve oğlu ile beklemeye başladık hatta oğluyla oyunlarda oynadık. Saat gecenin 10'u olmuş hala Kemal gelmemişti.Ben de sıkılmaya başlamıştım. Neyse 11'e doğru Kemal kapıdan içeri girdi. Oğlu, 'Hoş geldin baba' dedi. Kemal çocuğa, 'oğlum sen niye yatmadın? Hanım bu çocuğu niye yatırmıyorsun, al şu çocuğu yatır' dedi.
Bundan ben ve arkadaşlarımda rahatsız olmuş kalkmaya hazırlanıyorduk ki oğlan yatmaya gitmeden önce Kemal'e: 'Baba sen günde ne kadar para kazanıyorsun?' diye sordu. 200 Lira diye cevap verdi Kemal. Oğlan, 'baba bana 100 Lira versene' diye para istedi.
NE YAPACAKSIN 100 LİRAYI
Kemal de kızdı. 'Oğlum sana her hafta 30 Lira veriyorum ya ne yapacaksın 100 Lirayı' diye bağırarak çocuğu azarladı. Hanımına dönerek, 'al şunu yatır' dedi. Aradan birkaç dakika geçti. Artık ben dayanamadım, 'Kemal sen ne yapıyorsun, Çocuk senin gelmeni dört gözle beklemişti, sen ne yaptın oğlum. çocuğu üzdün ağlattın... Lütfen uyumadan gönlünü al şu çocuğun.'

BİR GÜNÜNÜ BANA AYIR
Kemal ben böyle konuşunca dayanamadı, çocuğun odasına gitti. Çocuk daha uyumamıştı. Aradan 5 dakika geçti, Kemal gözleri yaşlı bir vaziyette geldi. 'Ne oldu Kemal, oğlanın gönlünü aldın mı? Parayı senden niye istemiş' diye sordum. Kemal, çocuğun gönlünü aldım, parayı verdim. Niye istediğini sordum. Hemen kumbarasını çıkardı, 'al baba burada haçlıklarımdan biriktirdiğim 100 Lira var, bu da senin verdiğin 100 Lira. Ne olur, yarın 1 gününü bana ayır da, beraber zaman geçirelim' dedi. Ben de Kemal'e şunları söyledim; 'sen hak ettin oğlum, bu kadar hırs, bu kadar iş niye... Çok şükür gördüğüm kadarıyla halin vaktinde yerinde, niye ailene ve en önemlisi kendine zaman ayırmıyorsun? Tamam çok para kazanabilirsin ama o kazandığın paraları da ileride doktorlara vermek zorunda kalırsın ve ailenin çocuklarının sevgisinde kaybedersin. Benden sana tavsiye işlerini biraz azalt ve HAYATI ISKA GEÇME…' (Cem Özer)
---------------------------------------
FIKRA
AŞK NEDİR?

Genç kız annesine sorar: Aşk nedir anneciğim?
-Aşk mı? Şey... Aşk söyle bir şeydir kızım, hani mesela çok zengin ve yakışıklı bir adama rastlarsın, seni Venedik'e götürür, mehtapta gondolla gezersiniz, sonra San Marco meydanında güzel bir restoranda harika bir yemek yersiniz, nazik falan, ve arkasından en lüks bir otelde sana şahane bir gece yaşatır. Sonra da, ne bileyim işte, sana güzel bir araba alır, bir daire alır, ya da deniz kıyısında sana bir villa satın alır, elmas gerdanlıklar, altın yüzükler hediye eder, mutluluktan uçarsın adeta, işte aşk böyle bir şeydir kızım... -Ama anne, peki o heyecanlar, güzel duygular, kalbin küt küt çarpması, ilk buluşma, ilk öpücük, birlikte bir şeyleri başarma, paylaşım...
Bunlar yok mu? -Ha onlar mı? Kızım onlar bedava hatun götürsünler diye komünistlerin uydurmaları, yok öyle bir şey!