Geç açılan, dahası açamadığımız sezonun ikinci hazırlık maçına çıktık. Gerçi hep 'Hazırlık maçları ölçü değildir' derler ama ilerisi için az biraz izlenim de verir.
Bir kere transfer yasağımız olduğu için geçen seneden çok farklı bir kadromuz olmayacak. Bana göre tek eksik bölgemiz Hakan Çinemre'nin olduğu bölge diyoruz. Buraya onun yaptığı işi yapacak birisini monte edebilirsek, geçen yıl Alpay hoca ve Mustafa Denizli'nin hatalarını yapmazsak, hedefimizde sapma olmaz diye düşünüyorduk.
Fakat Manisaspor maçını seyredince geçen yıl yapılan hataların hala aynen devam ettiğini görüyoruz. Geçen yıl nasıl gol yiyorsak, şimdi de aynılarını yiyoruz. Bizim ciddi anlamda stoper sorunumuz var. Gol yollarına götürecek adam eksikliğimiz hala mevcut, takımı henüz tanıma aşamasında olan Sergen hoca zaman içerisinde bunları çözmesi en büyük dileğimizdir.
Ben teknik adamların işine karışmayı ve teknik anlamda eleştirmeyi sevmiyorum, tarzım da, haddimiz de değildir. Fakat Ertuğrul Sağlam'dan beri gözlemliyorum. Bizler onu Rıza hoca zamanından beri değişik hocalarla çalışırken izledik. Onun için söylüyorum. Ondan en çok faydalanan hoca, Ersun Yanal'dır. O da forvet arkasında orta sahanın hücum bölgesinde serbest oynattığı için en çok verimi, o almıştı. Kenarda ve çizgi de oynayınca hem marke edilmesi kolay oluyor, hem de topu alan herkes Erkan Zengin'i aradığı için bir türlü dikine ve çabuk oyunu tutturamıyoruz. O nedenle karşı kaleye gitmek için mevsimler geçiyor. İkinci çözülmesi gereken yerimiz de bu bölge ve oyun yapısıdır.
Yine geçen yıldan beri sürekli takımın kondisyon sorunu olduğunu söylüyordum. Bugün bunu ısrarla, üzerine basarak ve altını çizerek söylüyorum. Çözümü uzakta değil çok yakınımızda, bu işi uzmanlarına bırakmazsanız yarın dizlerimizi çok döveriz. Zaten sezonu geç açmışız, hoca nezaretinde çalışmamışız, yarın maçlar başlayınca bu temponun altından kalkmak zor olur. En büyük sorun da, sakatlıklar olarak karşımıza çıkar. İlk çözmemiz gereken sorun bana göre budur.
Sonuç olarak bizim tek beklentimiz mevcut kadroda geçen yıl aksayan yanlarımızı çözecek, futbolcuların moral ve motivasyonunu üst seviye de tutacak, yönetim ve teknik ekibe ihtiyacımız var. Bunları sağlayamazsak şampiyonluk kesinlikle hayal olur. Hiç kimse kimseyi kandırmasın.
Buradan taraftarımıza da şunu söylemek istiyorum. Karamsar olmayın Eskişehirspor'un önünde kritik 3-4 hafta var. Bu haftalar en az kayıpla atlatılırsa ve geçen sene ki sorunları çözebilirsek yolumuz açık olur. Zaten diğer rakiplere bakınca, lig bizim için 11.haftadan sonra başlıyor. Önemli olan bu haftaya kadar sorunlarımızı çözmüş olarak en hasarsız şekilde gelelim. Bir de evet meşaleyi seviyorsunuz ama TFF'den aldığımız duyumlara göre bu sene meşale yakanlara karşı çok ağır yaptırımlar geliyor. Tribün liderleri aman dikkat!