Sevgili okurlar;

Tam kapanma kararının ardından oruç nedeniyle genelde çoğumuz evlerimize kapandık. Herkes kendi düşüncelerine göre bir meşgale bulup onunla oyalanmaya baktı. Ben de meşgalem gereği İslam aleminin en büyük mucizesi Kur'an-ı Kerim'in baştan sona mealini okuyayım istedim. ALLAH'a şükür okudum da özellikle YUSUF suresinde devlet adamlığına heveslenen bir kişinin mutlaka bu surenin baştan sona mealini okuması ve kendisine rehber edinmesi hem kendisi hem de halkı için çok mükemmel bir rehber olacaktır.

Ben sadece bu 111 ayetten oluşan Yusuf suresinden 3 ayeti sizlerle paylaşmak istedim. Ve bakın neler çıktı. ALLAH Teala her peygambere bir büyük mucize vermiştir Hz. Yusuf'a da rüyaları tabir etme mucizesini vermiş mısırın aziz kralı bir rüya görür ve bu rüyayı tabir etmesi için onu çağırtır. Yusuf peygamber kralın gördüğü rüyayı tabir eder kral ona peki çare nedir diye sorduğunda işte sizlerle paylaşmak istediğim şu 2 ayeti krala söyler.

YUSUF suresi 54 ve 55'nci ayetler; ey kral sen beni hazine ve maliyeden tam sorumlu yetkili kıl bu işi başarırız. Neden diye kral sorduğunda Hz. Yusuf, ta kıyamete kadar hükmü geçmeyecek ve her DEVLET yönetmeye talip olanların yazıp boynuna asması gereken şu cevabı verir... İNNİ HAFIZUN ALİM... ey kral ben hem çok DÜRÜST devlet malını koruyan HEM DE bu işi iyi bilen .....İŞİN EHLİYİM....

Demek ki devleti yönetmenin en büyük 2 ana temeli DÜRÜSTLÜK VE LİYAKAT olduğunu ta asırlar evvel devlet yönetmeye talip olanlara tavsiyesi ve bir nevi kuranı kerim vasıtasıyla meşalesidir. Bu nedenle devlet yönetmeye ve üst makamlara talip olanların kuranı ve özellikle YUSUF suresini iyi okuyup ALLAH Teala'nın bu konudaki emirlerini okumalarını önemle tavsiye ederim. Günümüz siyasetinde de en büyük kavga zaten bu 2 kavram yani LİYAKAT VE DÜRÜST LÜK üzerinde yoğunlaşmaktadır Hz. Yusuf'u kuyudan sultanlığa taşıyan eşsiz güzelliği .sınırsız yüksek ahlakı ve erişilmez LİYAKATI değil mi günümüzde ki siyasilerden beklentimiz budur.