İŞTE FARK BURADA

Sevgili okurlar;

Son günlerde bizim en çok uğraştığımız devlet olan Yunanistan ile ilgili yaşadığım bir olayı ve bunun yanında güzel yurdumun güzel insanları ile ilgili bir örneği sizlerle paylaşmak istiyorum. Aramızdaki farkı da sizlerin takdirlerine bırakıyorum.

Rahmetli Sadık Ahmet'in mevlidi için defalarca muhtereme eşi Ayşe Sadık Hanımefendinin daveti üzerine Yunanistan'a Mevlithan arkadaşlarımızla birlikte gittik ve orada Yunanlıların ne durumda olduğunu gördük. Gelen misafirlere otelde adeta hayvan muamelesi yapıyorlar. Bir de Türk olduğunuzu anladıklarında bu muamele daha da kötüleşiyor. Bun da belki şu anda iki devlet arasında olan sürtüşmenin ve Türkiye'mizin yüzde yüz haklı davasının etkisi de olabilir ama bakın bir de Yüce Türk milletinin güzel yurdumuzun insanlarının durumunu sizlerle paylaşalım.

Geçtiğimiz hafta yine Marmara bölgesinde cennetten adeta bir köşe olan Armutlu'da sahipleri de Eskişehirli olan bir termalde misafir olduk. Orada birçok devletten kişiler vardı. Başta şirin ve kibar insana insan gibi davranan ve evimiz de bile göremeyeceğimiz bir iltifatla bizleri ağırlayan Yunan vatandaşı olan ve Türk olan soydaşlarımız bile bu müdür arkadaşımıza hayranlıklarını gizleyemediler ama bilmeleri gereken bir husus vardı ki oradaki idareci pozisyondakiler hem Müslüman değillerdi hem de Türk değillerdi. Ama bizdeki müdür Ahmet Baysal hem Türk hem de Müslümandır ve hem de gerçek bir milliyetçi idi.

Yunus'un dediği gibi yaratılanı yaratandan ötürü seviyordu aramızdaki fark bu idi. Yunanlı Türk soydaşlarımız bunu Yunanistan'a ve özellikle Yunan vatandaşlarına anlatacaklarını ve bu kadar insana değer veren başka bir ulusun olmayacağını tüm dünyanın da bilmesi gerektiğini söylediler. Sözde Avrupa medeniyeti diye yutturulan bir zulümden insan gibi bir insan içine girmek adeta cehennemden azat olup cennete girmek gibi idi. Ne mutlu bizlere ki hem Türk'üz hem de elhamdülillah Müslümanız.