Sevgili okurlar,
Birkaç gün sonra 18 Mart Çanakkale Şehitleri Günü'ne ulaşmış olacağız. Çanakkale sayfalar dolusu yazı yazılsa onun bir saatini bile anlatmak mümkün değil.Bunu şair Mehmet Akif Ersoy'un şu Çanakkale şiiri ile anlatmaya çalışalım.
Bu mezar taşındır diyerek Kabe'yi diksem başına yinede birşey yaptım diyemem, hatıran Allah'ın evini başına diksem dahi hatıran yad edemem diyor şair bunun üzerine birşey eklemek mümkün değil.
Biz bunları ilerde daha çok yazarız esas konuya gelince geçtiğimiz haftanın en nemli konusu ise canını bu vatan için feda eden aziz şehidimizin babası o acının içinde kendisine eşlik eden bakanın arabasına ayağım çamur diyerek binmemesi.Dünya üzerinde belki deeşine rastlanmayan bir olaydır bu.Ciğerinin yandığı bir günde bile devletineolan sadakatini gösteren büyük bir Ali Cenaplıktır.
Bu muhterem zat belki ilkokulu bile zor bitirmiştir ama içerisindeki iman dağlar kadar büyüktür. 35 Şehidimizi verdiğimiz gün belkide birkaç üniversite bitirmiş ve kendini aydın ve ilerici zanneden nice kuru kafalılar ogece sabaha kadar içkinin başında kendi aleminde sabahladılar.
Peki hangisi vatanperver, hangisi gerici?Demek ki fakülteler bitirmekle ilericilik olmuyor esas olan içindeki iman cevheri eğer bir yerde bu zatı görebilirsem değil ellerini ayaklarını bile öperim.