Hafta içinde maç öncesi oluşan gergin atmosferden açıkçası korkuyorduk. Çünkü biz genç bir takımız ve bu tür gergin ortamlar kazanmak zorunda olan takımlar için her zaman büyük risk taşır.Bu nedenle maça iyi motive eden Teknik direktörümüz Suat Kaya ve yönetimimizi kutlamak istiyorum.
Maça gelecek olursak, ben açıkçası bu ligin üçüncüsü, şampiyon adaylarından Amedspor'un bu kadar silik ve etkisiz futbol oynayacağını tahmin etmiyordum. Doğal olarak bu rakipleri de görünce bu ligin en belirgin özelliğinin istikrar olduğunu görüyoruz. Aslında puan olarak kapatılmayacak bir fark olmamasına rağmen işte bu nedenlerden dolayı net bir şey söylemek mümkün olmuyor.
Pazarspor maçında son dakikalarda yediğimiz gol, genç takımı olumsuz etkiler ve bu moralsizlik ilerleyen haftalara yansırdiye düşünüyordum. Beni en çok korkutan sonuçlardan birisi dramatik bir yenilgi olur. Fakat Amedspor maçıhem moralimiziyükseltti, hem de lige tekrar tutunmamızı sağladı. Üstelik bu maçta oyuna hükmeden, kontrollü top oynayan ve daha çok pas yapabilen takım hüviyetindeydik. Oyun olarak savunmada zor pozisyon verdiğimizi, hücumda da zor pozisyona girdiğimizi hep söylüyorduk. Bu maçta akıllı toplarla hücuma çıktık ve pozisyonlar yarattık. Şimdi bu oyun rakibin kötü futbolundan mı, yoksa yaptığımız baskısından mı kaynaklandığınıilerleyen haftalar da göreceğiz.
Maçta gözüme batan şeyler ise ilk defa sağbek oynayan Buğra Çağlıyan, dakikalar ilerledikçe yerine ısınmaya başladı. İlk defa forma giymesine rağmen GöktuğÜnivar'ı ben beğendim.Kendisini tebrik ediyorum. Defansta Arda ile Bartu uyumlu idi.Tolga Yakut kendini maça verdiğinde neler yapabileceğini zaten biliyoruz. Berkay Tanır ise topla çok oynamayıp, daha basit ve sade futbolu seçerse takıma katkısı daha çok olur. Onur Arı'yı zaten yazmaya gerek yok. Enerjisini ekonomik kullanırsa maçın son dakikalarına kadar ayakta kalabilir.Sadece sahamızda maç kazanan takımımız bu galibiyetleri mutlaka deplasmanda da alması gerekiyor. Çünkü ipler sadece bizim elimizde değil. Rakiplerin alacağı puanlar da çok önemli. İstikrarsız sonuçların alındığı ligimizde ne olacağını kestirmek oldukça güç oluyor. Önümüzde maçlar kendi evimizde ve rakiplerimizle olacak. Bu 4 haftalık periyoddan alnımızın akıyla çıkarsak, biz bu işi zorda olsa başarabiliriz.Yeter ki kenetlenelim.
Son olarak kendi evinde etkili olan ve galibiyetleri sahasında alan Eskişehirspor'un en güçlü oyuncusunun taraftarı olduğunu bir kez daha gördük. Fakat edilen küfürler ise 2005 yılından beri bu derece şiddetli ve gereksiz küfür edildiğini görmüyorduk. Maçı izlerken bayan taraftarların 'keşke gelmeseydik' dediklerine şahit oldum. Rakibin kim olduğuna bakmaksızın sporda şiddet ve küfür hiç hoş durmuyor.İlerleyen haftalarda bizim en büyük gücümüz olan taraftarı tribünlerden uzaklaştırırsak, maç kazanmamız zorlaşır. Yönetim bir kişi fazla gelsin, bir bilet fazla satayım diye uğraşırken onları zor duruma düşürmek bizlere yakışmaz. Bunları dile getirmişken kale arkalarını kapayan yönetim, bilet fiyatları ile bu düzenlemeyi devam ettirirlerse daha mantıklı olacağını söyleyebilirim.