Eskişehirspor'un bir sonuca ulaşamayan 59. kongresi ikinci kez ertelendi, pardon bu kez ötelendi…
İki saati aşan kongrenin ilk dakikasından son dakikasına kadar Halil Ünal rüzgarı esti.
En çok o konuştu, en yüksek onun sesi çıktı, en çok araya o girdi ve konuşanları daha doğrusu birşeyler anlatmaya çalışanları susturdu.
'Şu geçmişin kavgasını bırakalım. Güç birlikteliği şart' diyerek girdi mevzuya. Ardından, 'Bu genel kurulda seçim olmasın istiyorum' dedi ve dediği gibi de oldu. Genel Kurula ara verildi. Yeni başkan, Halil Ünal'ın isteğiyle 18 Ocak'ta belli olacak. Bakalım kim olacak…
***
Mali Müşavir Baki Dündar bilançoyu okudu kafalar karıştı.
Yıllık 1 milyon 200 bin küsura imza attığını duyduğumuz Teknik Direktör Fuat Çapa'ın 200 bin TL'lik alacağı görünüyordu. Bu güne kadar Fuat Hoca'nın henüz maaş almadığını duyuyorduk.
Ya biz 1 milyon 200 bin rakamını yanlış duyduk, ya da bilançoda 1 milyon TL unutuldu…
***
Euro mu, Dolar mı, TL mi?
Başkan Halil Ünal, bir kuruş geliri olmayan Eskişehirspor'un borcunu azalttıklarını belirtti. Ancak borcun ne kadar azaldığı konusu yine beyinleri yaktı. Ünal önce '14 milyon Euro' dedi, sonra '14 milyon Dolar' oldu, son olarak '14 milyon TL'de karar kıldı. 13 ay önce 184 milyon olan borç şimdi 153 milyona inmiş.
***
Genel Kurul'da kürsüye ilk çıktığında yaklaşık 40 dakikalık bir konuşma yapan Halil Ünal,
'45 gün içinde borçlardan nasıl sıyrılacağız bunun yol haritasıyla geldim' dedi. Daha sonra, 'Şampiyon kadro ikinci devre sahaya çıkıp oynayacak ve bu takım Play-Off'a girecek' diyerek transferin açılacağına olan inancını belirtti. Ünal, sözlerini 'Hepinizden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Ben ne zaman lazımsam bu kulübe o zaman olurum bunu unutmayın. Ölene kadar koşarım. Ama başkan olarak değil' diyerek noktaladı. Aday olmayacağını üstüne basa basa söyledi…
***
Bir de Mesut Hoşcan ve Jalen Yılmaz esintisi vardı.
Hoşcan büyük hataların günahını çıkartmaya çalışsa da Halil Ünal fazla konuşturmadı. Kendi dönemini anlattı. Ünal'ın borçlarını ödediğini söyledi ancak nafile. Fazla takan olmadı.
Jalen Yılmaz ise 'Baktım ki erkekler hiç başkan olmak istemiyor. O zaman ben olayım' diyerek girdi konuya. '18 Ocak'a kadar liste hazırlığı yapacağım' deyip noktaladı sözlerini. 'Reklam diyen' oldu, 'Bir bu eksikti' diyen oldu, 'Helal olsun' diyen de oldu.
Kim ne dedi?
Vahap Özbayer: Yok oradan bu kadar gelecek yok buradan bir kaynağımız var diyorsun, o zaman neden görevi bırakıyorsunuz. Bu borcu yapan siz, topçuyu alan siz, parayı har vurup savuran siz... Madem bu kadar takım iyi olacak neden bırakıyorsun? (Halil Ünal'a)
Halil Ünal: Ben gecemi gündüz edeceğim, evime damıma girmeyeceğim siz gibi abiler sürekli sallayacak. (Vahap Özbayer'e)
Uğraş Erkayman: Bilançoya baktım 2 milyon 390 bin TL size ödenen bir para var. Kulübün bu kadar aciliyet durumu varken niçin verdiğiniz paranızı aldınız. (Halil Ünal'a)
Mesut Hoşcan: Hep korkutuluyoruz, kokmayın. Kim gelirse gelsin bu kulübü daha iyi yönetir,
Erdin Gündüz: Bir A4 kağıdıyla kulübü yönetemezsiniz. (Halil Ünal'a)
Ekrem Birsen: Mesut Hoşcan'ın bu şehirden özür borcu var. O özrü etmeden bu şehir de ona hakkını helal etmeyecek.
Halil Ünal: Konuşacak çok şey var...Balık demiş ki; Konuşacak çok şey var ağzıma su kaçıyor. (Kime ve niye dediği belli değil)