Gezi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi suçlamasından yargılanan Osman Kavala ile terör suçlarından yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakıp bırakmayacaklarına ilişkin soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu net bir ifade kullandı. Kılıçdaroğlu, 'Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız. Selahattin Demirtaş ile en fazla görüşen milletvekilleri de CHP'li vekillerdir. Onu da bilmenizi isterim' dedi.
Kılıçdaroğlusık sık yargı bağımsızlığından dem vurup iktidarı yargı kararlarına müdahale etmekle suçluyor ve adaleti tesis edecekleri vaadinde bulunuyor. Şimdi de kalkıp dosyalardaki delil ve detayları dahi bilmeden, uzmanlığı ve yetkisi de olmadığı halde 'SERBESTBIRAKACAĞIZ' şeklinde kesin ve net bir ifade ile yargıya alenen müdahale edeceklerini itiraf ediyor.
Aynı Kılıçdaroğlu bir taraftan da sık sık hakimlerin hür iradelerine de vurgu yapıp yargı bağımsızlığından bahsediyor.
Siyasette samimiyet önemlidir. Bir gün bir şey söyleyip ertesi gün bununla çelişen bambaşka şeyler söylerseniz bu millet size inanmaz ve güvenmez.
Kaldı ki Almanya'nın sahip çıktığı Kavala ve terörist başı Apo'nun heykellerini dikmeye meraklı Demirtaş'ı neden seviyorsunuz bu kadar? Türk milletinin ne düşündüğü ve ne hissettiği önemli değil mi size göre?
Atatürk hayatta olsaydı size nasıl bir cevap verirdi acaba.Sahi CHP içinde Atatürkçülerin bir önemi kaldı mı sizin genel başkanlık döneminizde… Mustafa Kemal'in itleri diyenlere karşı sustunuz, Ermeni soykırımını kabul edip savunanları ya vekil ya il başkanı yaptınız.
Cezaevinde terör suçundan yatan Demirtaş yakın tarihte yaptığı açıklama ile altılı masada oturan tüm liderlere hakaret edip ayar vermeye kalktı. Yenilip yutulmayacak bu hakarete karşı tüm liderler susuyor. Çok yazık! Siz susarsanız bu millet susmaz ve size gereken cevabı sandıkta verir. Ayrıca Atatürkçüler daha ne kadar susacak ve sabredecek sizin yeni CHP projenize karşı?
CHP lideri yeni CHP'den bahsetse de bazı şeyler hiç değişmemiş. Eski adalet bakanı Moğultay'ın CHP İstanbul İl Kongresi sırasında yaptığı 'Ben, Tuncelilileri, Karslıları, Siirtlileri almayacaktım da MHP'lileri mi, RP'lileri mi alacaktım'sözlü savunması, Adalet Bakanlığındaki kadrolaşma hareketinin apaçık itirafıydı.
Kılıçdaroğlu'nun sık sık bürokratları ve yargı mensuplarını tehdit eden açıklamaları da gösteriyor ki iktidara gelseler eskiden olduğu gibi hızla kadrolaşacaklar. Liyakat olacak, mülakat kalkacak diyen bir insan terör suçundan yatanları serbest bırakacağız demez, diyemez! Bunu yapabilmeniz için açıkça yargıya müdahale etmeniz gerekir. İşinize gelmeyen konularda yargının kararı siyasidir diyeceksiniz ama 28 Şubat'ta içeri giren dindar insanlar hakkındahiç sesiniz çıkmayacak.Eski günlerde şiir okuyan hapse atılıyor, muhtar bile olamaz artık diye manşetler atılıyordu gazetelerde.O günlere duyulan bir özlem var bazı kesimlerde!
Türk yargısı Türk Milleti adına karar verir ve Türk milletine karşı sorumludur. Siz kimi temsilen ve kimlerin adına konuşuyorsunuz ve niye sürekli bu adamları serbest bırakmaktan bahsediyorsunuz? Yargıya açıkça müdahale etmeden bir siyasetçi olarak mahkemenin mahkum ettiği bu adamları nasıl serbest bırakacaksınız bunu da açıklayın. Ve tabi Türk Milleti bu konuda ne düşünür, ne der bunu seçim zamanı gelince hep birlikte göreceğiz.