TFF 1. Lig'de son haftaya girerken Hatayspor'un şampiyonluğu ile Adanaspor ve Eskişehirspor'un küme düşmesi dışında kesinleşen sonuçlar olmadı. Son çıkacak ve düşecek takımlar ise ligin son haftasına kaldı.

Bu sonuçlara göre son hafta maçlarının ardından bana göre direk çıkmaya aday 2'nci takım muhtemelen Erzurumspor olur. Adana Demirspor elindeki fırsatı zaten iki hafta önce kaybetmişti. Bu kayıp sanırım bir yıllarına daha mal olacak. İlk ikiden sonra Play Off'lara kalan takımlar da hemen hemen belli oldu. Altay'ın şansı olsa da bu çok zor bir ihtimal. Sıralamaya göre Adana Demirspor-Karagümrük ve Akhisar-Bursaspor eşleşmesi olacak gibi duruyor.

Bu eşleşmeler olursa finale kalacak takımları çoğu kişi tahminde bulunmuştur. Birçok kişi finallerden Bursaspor'un çıkacağını düşünüyor. Camia olarak herkes haklı olabilir ama oynanan oyuna baktığımızda ve savunma zaafı ile Bursaspor'un şansı diğer takımlara göre teknik olarak daha az olan takımdır.

Bu şartlarda kadro zenginliği ve tecrübeli ayaklar itibari ile final sanıyorum Adana Demirspor ile Akhisar arasında oynanır gibi duruyor. Kadro yapılarına ve oyun sistemlerine bakarak yıldızlar topluluğu gibi gözüken Adana Demirspor'un usta ayaklarını durdurabilirse Akhisar çıkacak 3'üncü takım olur diye düşünüyorum. Elbette finallerin havası çok başka olur ve seyircisiz oynanacağı için her takımın şansları eşit olsa da bana göre bu tür maçların altından kalkabilecek bir teknik direktör ve Akhisar'ın oyun yapısı ve tecrübeli ayakları ile önde olan takımdır.

Düşecek son takımın kaderi ise Eskişehirspor'un elinde. Boluspor maçında Bolu'daki 'Es Es Kümeye' seslerini taraftar unutmamıştır. Futbolcu kardeşlerimizde unutmamışsa Boluspor'u çok zor bir doksan dakika bekliyor diyebiliriz.

Son olarak bizim istediğimiz gibi bir yıl olmadı. Geçmiş yönetimlerden gelen borç yükleri nedeni aldığımız önce (-9) puan, ligin ikinci yarısında ise borç iyi yönetilemeyince (-6) puanımız daha silinerek maalesef futbol olarak değil ama maddi nedenlerle düşmüş olduk. Umarım bu da son düşüşümüz olur, zira yeniden gelmek hem kolay değil, hem de uzun zaman alacak gibi duruyor.

Bundan sonra neler olur, nasıl bir yol haritası çizmemiz gerekir konusunda ise ligin son maçından sonraki yazımızda elimizden geldiğince değerlendirmeye çalışırız. Şimdilik kesinleşen sonuçlara göre Hatayspor'un şampiyonluğu kutlar ve 54 yıl sonra gittikleri Süper Lig'de başarılar dilerim. Düşen diğer bir takım olan Adanaspor'a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.