Yazının başlığına bakarak 'küme düşmenin başarısı mı olur' diyorsunuz ama göreve geldikleri günden beri, küme düşmek için ne gerekiyorsa yapan bu yönetimin bence başarısıdır. Çünkü küme düşmemek için tek bir adım atılmadı.

Futboldan anlayan herkesin göreve geldikleri günden itibaren elimizdeki mevcut kadroyu koruyamazsak düşeceğimizi söylemelerine rağmen, eleştirilere kulak tıkayıp kendi düşünceleri ile hareket eden yönetim iki yıl üst üste küme düşerek aynı hatayı tekrarlamış oldular. Maalesef 2016 yılında ustalarının yapmış oldukları hatayı, bugün de çırakları yapmış oldu. Kısacası aynı senaryo sahneye koyuldu. Geçmişten ders alınmıyor. Aynı hatayı 12 yıl alt liglerde sürünmemize rağmen ders almayıp gene yapmıştık. Bir türlü kalıcı gelir getirecek projelere kafa yormuyoruz. Bizim sorunumuz hep yönetimsel hatalardan kaynaklandı.

Ben burada mevcut yönetime şu konuda hak veriyorum. Böyle alt yapı ile geleceğe güvenle bakılmayacağını onlarda tahmin edemezdi. Bizim transfer tahtamız 2017 yılından beri kapalı ama alt yapıdan çıkan bir golcümüz henüz yok. Bu sürede oyunu yönlendirebilecek bir orta saha oyuncumuz da hala yok. Defans oyuncuları için tek bir laf etmiyorum sağından, solundan tutunda ortasına kadar bir tanesi bile ele avuca gelmiyor. Bir kişi vardı onu da devre arası Beşiktaş'a verdiler. Çok uzağa gitmeyelim. Komşumuz Bursaspor sadece alt yapı ile neredeyse ilk 6 mücadelesi verecek. Kısacası iyi bir yapılanma ve planlamanın olmadığını da görmüş olduk.

Kamyon devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Ben şimdiden söyleyeyim bu takıma güvenip yola çıkacaksınız 3.lige şimdiden hazırlıklı olun. Çünkü alt ligin uzak deplasmanlarından puan çıkarmak, Altınordu deplasmanından puan çıkarmaktan çok daha zordur. O nedenle transferi açamayacaksınız hiç devam etmeyin. Ama cebinizden, ama ömrünüzden ne yaparsanız yapın bu vebal sizlerindir.

Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Küme düşmemizin sebeplerini herkes biliyor. Ben sosyal medyada yazılan romantik 'düştüysek kalkarız', 'sokakta oyna, kaldırımda desteklerim' gibi süslü püslü duvar yazılarını sevmiyorum. Eskişehirspor nerede ben oradayım. Fakat ben Eskişehirspor'u kurulduğu yıllardaki gibi şampiyon takımlara kafa tutan, Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım olarak görmek istiyorum.

1965 yıllarında kurulan ve o yıllarda yaşları 15-20 olan gençler artık bugün 70'li yaşlarını geçtiler. O zafer dolu günleri bizzat yaşayan insanlar var aramızda. Allah hepsine uzun sağlıklı ömürler versin ama insan hayatı da bir yere kadar. Bugün küllerimizden doğarız masallarını Atilla Gezmen abimiz, Şahin Elagöz ve Hasan Gül gibi abilerimize anlatamazsınız. Yaşı 50'yi geçmiş insanlara bu hikayeleri dinletemezsiniz. 2008 yılında borçsuz süper lige çıkan takım Eskişehirspor'u bu karanlık günlere mahkum edenler, bir neslin hayallerini yok etti. Benim şahsi düşüncemdir, artık geçmişte bu karanlık günlerde payı olan, kıyısında ve köşesinde yer almış hiç kimseyi Eskişehirspor çatısı altında görmek istemiyorum. Biz sizin hatalarınızla battık, sizinle de kurtulmamız pek mümkün gözükmüyor. Çünkü tarih bize bazı gerçekleri hatırlatıyor.