Haftaya yine teknik direktör değişikliği ile giren, sahada varlık gösteremeyip içerde ve dışarıda 5 yemeyi adet haline getiren Eskişehirspor şehirde herkesin tüm morallerini alt üst etmeye devam ediyor. Gördüğümüz herkesin 'ne olacak bu Eskişehirspor'un hali' sorusunu duymaktan artık bıktık. Lütfen artık sormayın çünkü bizde bilmiyoruz.
Sahada futbol adına hiçbir doğru olmadığı için saha içine girmiyoruz. 12 yaşından sonra Kanlıkavak alt yapı derneği tesislerinden çıkıp Eskişehirspor bünyesine katılan bu minik futbolculara 12 yaşından sonra ne öğretiliyor, merak ediyorum. Sahada mücadele eden takımın neredeyse hepsi U19 takımından oluşuyor. İyi bir alt yapı eğitimi almadan bu çocukları sahaya sürmek olası bir jenerasyonu çöpe atmak demektir. Çünkü her şeyden önce fiziksel kapasitelerinin yeterli olup olmadığına bakılır. Çünkü maç eksikliklerini tamamlamadan sahaya sürmek cesaret değil, futbolcunun futbol hayatı ile oynamaktır. Bu ligde oynayan futbolcunun bütün alt yapı eğitimini tamamlamış olması gerekir. Oysa sahada bir defans oyuncumuzun daha adam ve alan paylaşmasından habersiz olduğunu görüyoruz. Daha bu oyunculara kademe yapmasını öğretecek, ileri çıkıp hücuma destek vermesini bekleyeceksiniz. Bu çocuklar buraya gelinceye kadar bunları çözmüş olmalıdır. Bunu üst lig teknik adamlarının çözmesini bekliyorsanız, futbolu bilmiyorsunuz demektir. Çaresizlikten sahaya sürüyorsanız da bu çocuklara tek laf etmeye hakkınız yoktur. Kusura bakmayın bu lig Bal ligi değil, 3 lig, 2.lig değil, süper ligin bir altı olan 1.ligdir. Bu takım her maç bir çuval gol yer ama bu çocukların arkasında durarak, psikolojik destek vererek, onları birbirleri ile kaynaştırarak, kolej havasına sokarak geleceğe hazırlarsınız. Ama bunu teknik adama bağlayarak hataları ört bas edemezsiniz. Bu gençleri yanında güvenebilecekleri tecrübeli, abilik yapacak takım arkadaşları ile yan yana oynatarak kazanabilirdik. Fakat bugün birçoğu kadroda yoklar.
Yazıma yazının başlığı ile son vereyim. Geçen yıl küme düşmeyi kaldıran Türkiye Futbol Federasyonu aslında bunun sinyalini o zamanlar vermişti. Süper lig ve TFF 1.Ligi 20 takıma çıkarmak gibi projenin hazırlıklarını yapıyorlardı. Geçen yıl küme de kalan Eskişehirspor'u ayağına gelen bu fırsatı iyi değerlendirmeli demiştik. Bu nedenle tüm gücünü transferi açmak için versin diye yazdık çizdik. Dikkate alan olmadı. Kesinleşmiş olmamakla beraber bugün TFF 1.ligi 20 takıma çıkarmayı düşünüyor. Küme düşmeyi Play Out sistemi ile çözecek. Yani son 3 takım kendi aralarında maç yapacak buradan galip çıkan TFF 1.ligde devam edecek ya da sondan iki takımı direk düşürecek. Bunun sinyali geçen yıldan verilmişti. Ama yönetimimiz buna önlem alamadı. Şimdi taraftarlarımız arasında bir umut gözüken bu sistem gelse ne olacak. Hangi takımla mücadele edip bu ligde tutunacaksın. O nedenle boşuna hayal kurup kendinizi üzmeyin. İç saha maçlarında bile maça sadece 2-3 yöneticinin geldiği bir ortamda hangi başarıyı bekliyorsunuz.