Sevgili okurlar;
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündemini oluşturan konu Emine Bulut konuşuldu.
Tabi ki yeryüzün belki bu kadar vahşi bir cinayeti az görmüştür. Böyle bir cinayeti Suriye'de kendi halkına karşı Esed yapmıştır. Herkes bu konuda bir şeyler söyledi; hukukçusu, siyasetçisi hatta Sayın Devlet Başkanımız bile bu konuda görüşlerini ve üzüntülerini Emine Bulut'un babasına arayarak belirtmiştir.
Ben de bu konuda yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim bu tür insanlarla ilgili acaba ne diyor onu araştırıp sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kur'an-ı Kerim'de sadece iki ayet bu cinayeti ve ne yapılması gerektiğini açıkça beyan ediyor. İşte ilk ayet; 'Onlar (vahşi insan) hayvan gibidirler, belki de hayvandan aşağıdırlar.'
Kur'an-ı Kerim o kadar güzel tarif etmiş ki, bu tür insanların hayvan bile olamayacağını bizlere bildirmiştir.
O masum yavrunun (bunlar melek mesabesindedir) bütün yalvarmasına rağmen o sesi duyan bir hayvan bile ürkmesi gerekirken, o hayvan duygusunu dahi yaşamamıştır. Ve Kur'an'ın tarifine göre hayvandan daha aşağıdadır. Kur'an burada bu vahşiyi asırlar evvel işaret edip insanlığa bildirmiştir.
Peki bu vahşete karşı bu cani cezam ne ise yatar çıkarım. O zaman Avrupa'ya değil de Allah'ın yüce kelamı Kur'an-ı Kerim'i dinlesek acaba zarar mı ederiz, yoksa düzelir miyiz. İsterseniz burada da Kur'an'ın yani Allah'ın hükmünü paylaşalım:
'Ey akıl sahipleri kısasta (göze gözde, dişe dişte, kola kolda, başa başta) hayat vardır.'
Eğer bu vahşeti yapana kısas uygulansa idam edilse bunu görenlerin can korkusu ile başka bir cinayete teşebbüs edeceğini kim düşünebilir.
Suçlara itilen insanları incelediğimiz zaman genelde cehalet içinde olduğunu ve dini konularda hemen hemen hiçbir bilgisinin olmadığını hayretle görürüz.
Bu cinayetleri önlemenin başında önce eğitim daha sonra dinini iyi öğretme ve en sonunda da Allah'ın hayat vardır dediği kısası uygulamak gerekir yoksa birkaç yıl yatıp hakim karşısına takım elbise ile çıkıp bir de indirim alıyorsa bu cinayetleri bu vahşetleri önlemek mümkün değil.
Sözlerimizi Allah kelamıyla bitirelim 'Kelamın (sözlerin) en güzeli Allah kelamıdır.'
Ve ne söylemişse doğrudur.
Onun için diyoruz ki Kur'an doğru söyler.