İstanbul deplasmanında oynadığımız Ümraniye maçından beraberlikle dönerek, düşmeme mücadelesi veren diğer takımların yenilmesiyle bir puan daha avantaj sağlayarak yeni haftaya giriyoruz.
Bu haftaki rakibimiz A.Afyonspor'u kendi evimizde yenersek bundan sonraki maçlarda sonuçlar ne olursa olsun ligde kalmamız garanti olacak. Komşu ilin takımı bu hafta Altınordu'ya kendi sahasında yenilerek adeta intihar etti. Oysa kalan maçlara göre en zor fikstür Giresunspor'un da ama 4 puanlık farkın son haftalarda kapanması zor gözüküyor. Bana göre büyük süprizler olmazsa düşen ve şampiyon olan takımlar belli oldu. Sadece Play Off'a kalma mücadelesi Ümraniye ve Adana Demirspor arasında geçer. Altınordu hedefsiz takım olduğu için bu toplara son haftalarda pek girmez diye düşünüyorum.
Son haftaların değerlendirmesini yaptıktan sonra futbolun tekniğine ve taktiğine bakmayıp, göze çarpan oyuncularımız için birkaç söz söyleyelim. Çoğu futbolcumuz görevini en iyi şekilde yaptı. Ama Marko Milinkoviç, Hakan Aslantaş kırmızı kart gördükten sonra defansif anlamda oynadığı kanatta old ukça iyi işler yaptı ve savunmaya yardımcı oldu. Kutlarım. Emre Güral kendine gelmeye başlıyor. Bir parantez de Mehmet Özcan için açmak istiyorum. Orta sahada bitmeyen enerjisi ve istatistiksel olarak Türkiye'nin en çok top kapma özelliklerinden birine sahip bu futbolcumuzun hücum yönünü son maça kadar görememiştik. Hatta neden daha fazla hücuma çıkartılmıyor diye bu konuda teknik direktörümüzü de eleştirmiştik. Umarım Mehmet Özcan hücuma çıkınca da ne kadar büyük tehlikeler yaratabileceğini herkes görmüştür. O nedenle cesur olup, her dakika şut ve golü de düşünmelidir. Ona tavsiyem sadece savunma yönü ile değil, dikine ve direk kaleyi düşünerek oynamasıdır. Bugünden sonra attığı her gol bonservisine 200 Bin Euro, kendi alacağına da 100 bin Euro koyacaktır. Umarım kulübümüzün geleceği seni bir yıl daha bizimle oynamaya yetecek duruma getirmiş olur.
Yukarıda bahsettiğimiz oyuncularımızın yanında, bizimle ikinci yarı olmaya başlayıp gözden kaçan birisi daha var. Erdal Akdari'den bahsetmek istiyorum. Bir defans oyuncusu için 11 maçta attığı 5 gol, 1 asist ile istatistikleri dahi şaşırtıyor. Asıl üstünde durulması gereken futbolcumuzdur. Teknik kadrodan özellikle isteğim, defansif anlamda kademe anlayışını geliştirmesine katkı sağlamalarıdır. Çünkü bu istatistiki değerlerde stoper golcü nadir bulunur. Asıl parlatılması gereken başka bir futbolcumuzdur. Onu da kutluyorum.
Son dört haftaya girilirken kazanırsak ligde kalmamız kesinleşecek. O nedenle geleceğin planlamasına şimdiden başlanmalı. Transferin açılması çok zor olacağından son haftalarda arkadan gelebilecek futbolcuları ara ara şans vermemiz isabetli olacaktır. Umarım teknik heyette bizim gibi düşünüyordur.
Yazıma son verirken hafta içinde Avrupa Türkiye Futbol Federasyonu (ATFF) kuruldu. Merkezi Frankfurt olan ve Başkanlığına da hepimizin tanıdığı Eskişehirspor'lu Levent Karaca getirildi. Türk futboluna nasıl bir katkı sağlayacak ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ben Levent Karaca ve ekibine başarılar diliyor, umarım Türk futboluna da Avrupa'dan destek olurlar düşüncesini taşıyarak tebrik ediyorum. Yolları açık olsun.