Uzun bir aradan sonra 2019-2020 sezonu 1.Spor Toto Ligi'ne, ligin yeni takımı Keçiörengücü ile başladık. Oyunda, skorda hiç istemediğimiz, aslında bizlerin az çok tahmin ettiği gibi başladı. Lige başlangıçlarda geçirilen hazırlık dönemi çok önemlidir. Eskişehirspor yıllardır sezon başı hazırlıklarına sağlıklı başlayamıyor. Ne yönetimsel, ne de sportif olarak hazır olamıyoruz. Bir tek hazır olan, motive olan sadece taraftar. Ama onlar da dün beklenen çoklukta değildi. Ya çalışanlar bayram tatillerini yıllık izinlerle birleştirdiler ya da onlarda umutlarını kestiler. Bu ikinci durumu hiç istemem. Çünkü bu çöküşün başlangıcı demektir. O nedenle taraftarın diri ve sıkı olması her şeyden önemlidir.
Yukarıdaki saydığımız malum sebeplerden dolayı lige hazır olmadığımızı zaten biliyorduk. Kısıtlı kadro ile sezon başı idmanlarına başladık. Kaptan Sezgin, Talha, Mete Kaan, Mevlüt, Cemali ve iki tane siyahi oyuncumuz Jesse ve Kamal Issah'ın fizik ve kondisyon olarak hazır oldukları gördük. Ama burada birkaç futbolcu dikkatimi çekti onları tebrik edemeden geçemeyeceğim. Genç futbolcularımız Talha, Mete Kaan ve Mevlüt'ün geçen yılın üstüne koyduklarını düşünüyorum. Her geçen gün güçlenirler ve gerekli şansları bulurlarsa onların senesi olacağını söyleyebilirim. Daha çok çalışarak ve tecrübe kazanarak ilerleyebilirler.
Bunlarında yanında Mehmet Özcan ve Mehmet Feyzi geçen senenin çok altında kalmışlar. Buradan şunu anlayabiliriz Mehmet Özcan ya bir takımla ön sözleşme imzaladı, son maçlarına çıkıyor. Ya da aklı hala transferde kaldı. Şayet transferi gerçekleşmemişse Mehmet Özcan bu oyunu ile değil İstanbul ve Avrupa takımlarının transfer listesine girmek, oynadığı ligden başka takıma gitmesi çok zor olur. Benden uyarması diyelim.
Tribünde bizlerin, rakip takım teknik direktörünün saha kenarından gördüğü Mehmet Feyzi'nin savunduğu kanadın koridor olmasını bizim kenar yönetimi 90 dakika göremedi. Oyuncu değişiklikleri için bir şey demiyorum. Talha ve Mete Kaan diri ve koşan oyuncular olmasına rağmen tecrübesizlikten üretken olamıyorlar. Yerlerine giren oyuncular hazır olmamalarına rağmen tecrübeleri ile oyuna katkı sağladılar. Ama bir Ferhat Kiraz değişikliği var ki anlam veremedik. Rakibin bütün atakları sağ kanadımızdan gelmesine rağmen Ferhat Kiraz'ı sol beke, Cemali'yi sağ beke alabilirdi. Hiç yapamıyorsan Kaptan Sezgin'i sağ beke kaydırabilirdi. Sonuçta Mehmet Feyzi çıkacak ilk adamdı.
Rakibimiz Keçiörengücü henüz lige adapte olamamış, tecrübesiz ve acemi bir takım hüviyetinde idiler. Tıpkı bizim geçen yıl ilk maçlarda yaşadığımız atmosferi yaşıyorlar. Koşarak ve mücadele ederek maça tutunmaya çalışıyorlar. Böyle bir takıma karşı teknik ekibimizin çaresiz kalması inanılır gibi değil.
Sonuç olarak bir puan için biz rakibin kalecisi Metin Uçar'a, rakibimizde mutlak golleri kaçıran Marko Milinkoviç'e teşekkür etmesi gerekir. Diyeceksiniz ki rakibimiz hakeme de teşekkür etsin. Haklı olabilirler ama Pozisyon 90+5'te olmuş, adama 90+4. dakikaya ne yaptın da, son 1 dakika için hakeme teşekkür ediyorsun demezler mi?