Eskişehirspor'da geçtiğimiz hafta Ankaraspor'a karşı oynanan oyunla cuma akşamı Adanaspor'a karşı oynanan oyun arasında nelerin değiştiğine göz atalım.

Savunmada Sezgin Coşkun, orta sahada Kıvanç Karakaş forvette ise Onur Bayramoğlu ile 'tecrübeli omurga' oluşturan Teknik Direktör Mustafa Özer, Ankaraspor maçında sağ bek oynayan Bedirhan'ı sağ açığa monte etti. Gelecek vaat eden Bilal Ceylan ise sağ bekteydi.

Ankaraspor maçında rakip daha zayıf olmasına rağmen pas yapamayan, geriden oyun kuramayan, hücum varyasyonları üretemeyen bir Eskişehirspor izledik. Üzücüydü…

Adanaspor maçında ise takımın 'İlk maça göre' biraz daha derli toplu olduğunu söyleyebilirim. En azından mücadele vardı.

Yaşı itibariyle fiziken artık ağır kalsa da doğru yerde duran ve geriden oyun kurmada faydalı olmaya çalışan bir Sezgin vardı. Oyunda kaldığı süre boyunca orta sahanın direncini yüksek tutmaya çalışan Kıvanç da fayda sağladı. Kıvanç ayrıca yanındaki isimleri sürekli yönlendirdi. Zaman zaman rakibe diş gösterdi, bazen de ısırdı. Ankaraspor maçında daha pasif bir orta saha izledik…

Ankaraspor maçında stoper, Adanaspor maçında ise forvet oynayan bir Onur Bayramoğlu vardı. Futbolun iki bambaşka mevkisi… Orta sahaları beklerde, bekleri stoperlerde görüyoruz ama bir hafta stoper oynayan futbolcuyu sonraki hafta forvet görmek pek alışıla gelmiş bir durum değil. Şartlar insana neler yaptırıyor… Onur forvette duvar olmayı başardı. İbrahim Halil'deki belki de en büyük eksikliklerden biri bu. Kanatları oyuna zaman zaman dahil etti. Eskişehirspor bu sayede rakip yarı alanda ilk maça oranla daha fazla topla oynadı. Ancak Onur'un da yapabileceklerinin bir sınırı var. Ne stoper ne de forvet… Gerçek mevkisi hücuma dönük orta saha.

İlk devre iki topu direkten dönen Adanaspor, daha baskın olan taraftı. Bunların yanı sıra birkaç pozisyonda da kaleyi çaprazdan yokladılar. İkinci devre Bedirhan, Mehmet Özcan ve Alimi ile fırsat yakalayan ancak değerlendiremeyen bir Eskişehirspor izledik. İkinci devrenin başına Furgan Polat yerine Berkay Tanır oyuna dahil oldu. Berkay'ın ilerleyen haftalarda daha fazla süre alabileceğine inanıyorum. Zaman zaman olumlu işlere imza attı.

Eskişehirspor'un Adanaspor maçında sergilediği performans, takımın belki de maksimum performansı. Bu aslında düşündürücü bir durum. Bunun belki bir tık üstü olur ama görünen o ki daha fazlası ne yazık ki zor…

Umarım yanılırım ama bu takımın sezon içinde en iyi oyunu Adanaspor maçında sergilediği performans civarında olur.