İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şu günlerde güç savaşları yaşanıyor. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan'a yakın isim. Yaklaşık dokuz ay önce Ankara'dan gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sertsöz'de AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya yakın. Atamadan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci eğitimde yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen'in İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gözü kulağı. Eski Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya da Özel Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Fevzi Kavak'ın en büyük destekçisi. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Avcı'ya yakın bir isim olan Murat Sertsöz'ü kurumda en kritik alan olan atamanın başına geçirmek istiyor. Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Yönetimi Cebeci'nin atamadan alınması halinde özel öğretimin başına geçmesini istiyor. Bu olmadığı takdirde Cebeci'nin bu birimi bırakmaması için yoğun kulis yapıyor. Harun Karacan, kendisine yakın isim olan Barış Hancı'nın kurumda daha akif görev almasını istiyor. Hakan Cırıt'a da yakın isim olan Fethi Fahri Kaya, Fevzi Kavak'tan özel öğretimin alınmaması için uğraşıyor. Kavak özel öğretimin kendisinden alınması halinde kesinlikle Osman Cebeci'ye verilmesini istemiyor. Hatta Cırıt'a; 'Bu birimi benden al. Osman Cebeci'ye verme de kime verirsen ver' dediği iddia ediliyor. Milli Eğitim'de yaşanan bu güç savaşları yapılan çalışmaları olumsuz etkilemiyor. Çünkü İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt yaşanan bu durumu çok iyi yönetiyor. Güç savaşları nedeniyle oluşan rekabet ortamı verilen hizmetlerin kalitesini daha da arttırıyor. Herkes birbirine saygılı davranıyor. Birbirleriyle sohbet edebiliyorlar. Sadece Osman Cebeci ile Fevzi Kavak'ın araları pek iyi değil. Birbirlerine saygısızlıklık yapmıyorlar. Ama aralarına mesafe koymaları dikkat çekiyor....
------------------------------------------------
YAPTIĞI GAF GÖNLÜNÜN
GÜZELLİĞİNİ GÖSTERDİ

'Kuaförüm Sensin' programının jüri koltuğunda oturan Tuğba Özay, 80 milyonluk büyük ikramiyeyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından sosyal medyanın gündemine oturdu. Yılbaşı ikramiyesinin adil dağıtılması gerektiğini söyleyen Tuğba Özay'ın '80 milyonmuş galiba büyük ikramiye. Ülkenin nüfusu da 80 milyon olduğuna göre, herkese 1'er milyon dağıtırdım; ülke biraz şahlanırdı' sözleri özellikle sosyal medyada alay konusu oldu. Özay ile 16 yıl önce bir açılışta tanışmıştım. Son derece 'içten ve mütevazi bir kişi olduğunu' gözlemledim. Beden Eğitimi Öğretmeni dostlarım alınmasınlar. Galiba Özay'ın matematik dersine bedenci girmiş(!) Özay'ın matematiği kötü olabilir. Ama 'yaptığı bu gaf; gönlünün güzelliğini ve ülkemizde yaşayan tüm insanlarla ilgili iyi düşüncelerinin olduğunu' bizlere gösterdi. Keşke onun dediği gibi '80 milyon insana birer milyon lira' verilse. Özay'ın hesabı, MHP Liderinin 40. Yıl iktidar matematik hesabından da kötü değil. Bahçeli'nin espiri konusu olan kendi hesabı şöyleydi; '2009'u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2 'nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil kaldı 2. Toplayın ne yapar:11. 2009'un içindeki içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı?40 yapar. Ve MHP'nin 40.yılı.' Biz yıllardır 'simit çay hesaplarıyla ülkemizi şahlandırma masallarını' dinliyoruz. Ekonomiyle ilgili 'çokomelli damat fıkralarıyla' gülüyoruz. Böyle bir ortamda Özay'ın 80 milyon insanı düşünmesi yeter. Özay'ın bu yaptığını 'en güzel gaf' olarak nitelendiriyorum.
----------------------------------------------------
MÜDÜRÜN MASASINDAKİ KEDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların hayvan sahiplenebilmeleri için çalışma başlatmıştı. 'Hayvan Dostu Okul Projesi'yle çocuklara hayvan sevgisi aşılanması hedefleniyor. Bakan Selçuk bu projeyi; Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, barınaktan sahiplendiği ve Bakanlığın bahçesindeki kulübede bakılan 'Pergel' adlı köpek ile fotoğrafına yer verdi. Okul bahçelerinde hayvan beslenmesinin önemini vurgulayan Selçuk, şu ifadeleri kullandı: 'Pergel barınaktan geldi. Okullarımızın da alabilmesi için bir çalışma başlattık. 'Bir bu mu kaldı?' dediler. Emin olun, müfredata hayvan sevgisine dair bir yazı koymakla, okul bahçesine çocuğun seveceği, günaydın diyeceği bir can koymak arasında, 'sevgi' kadar büyük bir fark var.' Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca'nın kendi sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf dikkatimi çekti. Karaca'nın masasında bir kediyle çektirdiği fotoğraf beni çok mutlu etti. Hayvansever Milli Eğitim Bakanının İlçe Milli Eğitim Müdürü böyle olmalı. Bu konuda 'eğitimcilere örnek olduğu için' sayın Karaca'yı kutluyorum. İlimizdeki tüm okullarda bu proje yapılmalı. Sokak hayvanları öğrenci ve öğretmenler tarafından sahiplenmeli.
------------------------------------------------------
NOSTALJİ
İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

26 yıl önce, yıl 1994. Tarihi Fotoğrafta, dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat ile birlikte.

'ESKİŞEHİR GELİŞECEK'
1991 Genel Seçimlerine DYP Eskişehir Örgütü 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' sloganıyla girdi. Eskişehir'de birinci parti oldu. Üç milletvekili (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek ve Fevzi Yalçın) çıkardı. Eskişehirli Dilek hanım ile evli olduğu için Eskişehir'in enişte milletvekili olan Cindoruk TBMM Başkanı seçildi. Eskişehir o yıllarda Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Buna rağmen Cindoruk parti olarak verdikleri sözü tutarak, Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Cindoruk, gerekli yazıyı önce İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'e daha sonra Başbakan Süleyman Demirel'e bizzat kendi eliyle imzalatarak Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Cindoruk'un kentimize büyük hizmetleri oldu. İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmadı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yatırımlar getirdi.

ÜÇÜNÜ DE DYP KAZANDI
Merhum Aydın Arat 1994 seçimlerini kazanarak, Eskişehir'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Böylece Eskişehir'i büyükşehir yapan DYP bu hizmetin karşılığını oy olarak almış oldu. 1994 seçimlerinde kent merkezindeki üç belediyeyi de DYP aldı. Merhum Aydın Arat Büyükşehir, Ayhan Boyer Odunpazarı, Orhan Soydaş Tepebaşı Belediye Başkanı seçilmişti.
Aydın Arat 18 Eylül 1997 tarihinde safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Arat, 22 Eylül'de nöroloji servisine alındı. 4 Ekim 1997 tarihinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saat 15.30'da vefat etti. 55 yaşında yaşamını yitiren Arat'ın Eskişehir'e çok değerli hizmetleri oldu. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun.
-------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP eski Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel:
Kazım abi, Odunpazarı'nda iyi başkanlık yaptım. Beni İl Başkanı yapar mısın?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Odunpazarı'nda kal dedim. Beni dinlemeyip meclis üyeliğine aday adayı oldun. Seni il Başkanı yaparsam, yarın da milletvekili adaylığı için istifa edersin.
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Koskoca Parti Meclis Üyesiyim. Bize 'beni İl Başkanı yap' diyen yok. Ormancı hikayesinde olduğu gibi az daha okuyaydım da PM üyesi olacağıma Belediye Başkanı olsaydım!..
----------------------------------------------------
FIKRA
ELBİSE

İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır. Davetten çıkınca bir gazeteci sorar:
-Kıyafetiniz, bir kralla buluşmak için yeterli miydi?
Gandi hiç aldırmadan cevap verir:
-Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi.