İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş görevinden istifa etti. Sanırım birçok kişi en az benim kadar şaşırmıştır. Özellikle Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ile Mehmet Ektaş'ın arasında bir anlaşmazlık olduğunu ara ara duyuyorduk. Ama bu türden anlaşmazlıklar birçok siyasi partide olan anlaşmazlıklar. Malum bazen milletvekilleri ile partilerin il yönetimleri, bazen de belediye başkanları ile il yönetimleri sorun yaşayabiliyor. Ama bunun ardından bir istifa gelmesi çok alışılagelmiş bir şey değildir. Demek ki mesele bir 'anlaşmazlık' değil sadece.
BENCE 'İYİ' BİR SİYASETÇİ
Mehmet Ektaş'ı nasıl bilirsiniz diye sorarsanız bana, Mehmet Ektaş, her zaman nezaket kuralları çerçevesinde siyaset yapmayı önceleyen bir siyasetçi oldu. Yılların siyasetçileri çoğu zaman Eskişehir'in sorunlarına kulak tıkarken, Mehmet Ektaş yılmadan, usanmadan açıklama yapıp işin peşini bırakmadıklarını ifade ediyordu. Hatta Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündeme getirdiği Merkez Bankası'nın kaybolan 128 milyar doları ile ilgili Ektaş, çoğu zaman CHP'den daha fazla tepki verdi. Politik hamlelerle her fırsatta 128 sayısını gündemde tutmaya çalıştı. Mehmet Ektaş her ne kadar hala İYİ Parti üyesi olsa da bence Eskişehir siyaseti ve Millet İttifakı iyi bir siyasetçiyi kaybetti gibi duruyor.
İLGİNÇ BİR ÜYE KAYDI
Mehmet Ektaş'ın istifasının ardından pazartesi günü Emine Edizgil'in İYİ Parti İl Binası'na geleceğini ve partiye üye olacağı haberini aldık. Parti binasına gittiğimizde kapı kilitliydi. İl yönetimden ulaştığımız bazı kişiler, Emine Hanım'ın partiye geleceğinden haberlerinin olmadığını söyledi. Basın mensuplarının ısrarlı bir şekilde partiye üye kaydıyla ilgili il yönetiminin haberinin olup olmadığına ilişkin soruya Kabukçuoğlu, 'Bunu daha geniş salonlarda kutlayacağız. Böyle bir şey her zaman olabilir. İnsanlar her zaman gelebilir' gibi bir ifadeyle bence kaçamak bir cevap verdi. Anlayacağınız Arslan Kabukçuoğlu ve Emine Edizgil, parti yönetimi ile iletişim kurmadan böyle bir program hazırlamıştı. Partiye 142 kişi üye olmak için evraklarını bıraktı ama benim gördüğüm partiyi 'ele geçirme' çabasına girmiş bir Arslan Kabukçuoğlu ve onun desteklediği bir Emine Edizgil vardı. Emine Edizgil, seçilmiş bir kişinin yerine gelmeyeceğini, kongreyi bekleyeceğini söylese de, Mehmet Ektaş'ın istifasından iki gün sonra partiye Arslan Kabukçuoğlu'nun desteğiyle üye olması bu üyeliğin özel bir nedeninin olduğunu gösteriyor. Düşünün, partisinin il başkanı görevinden istifa ediyor ama Milletvekili, kutlama yapar gibi istifadan iki gün sonra kalabalık bir grupla üye kaydı açıklaması yapıyor. Bu 142 kişi neden bugüne kadar üye olmadı? Mehmet Ektaş mı zorluk çıkardı yoksa bu kişiler belli kişilerin yönlendirmesi ile Mehmet Ektaş'ın istifa etmesini mi beklediler? İnsan merak ediyor neden aniden şimdi diye…