Sevgili okurlar;

25 gündür bayram dahil yurdumuzun cennet köşelerini gezmek nasip oldu. Gerçekten sanki Kur'an'da tarif edilen cennete benzer birçok yerlerin var olduğunu gördük dünya yüzünde belki böyle bir memleket yoktur. Ama bunun yanında her duyarlı vatandaşta olması gereken durum gibi bizi de üzen en kötü haber covid hastalığının tekrar artışa geçmesi. Tatilde bile gençlerle çok uzun konuştuğumuz halde ikna ettiğimiz çok az kişi oldu. O kadar saçma bahaneler üretiyorlar ki insanların bunu kabul etmesi mümkün değil.

Peki bu gidiş nereye kadar böyle devam edecek. Bu konuda devletimizin mutlaka yaptırım, önlem alması gerek. İnsan hayatı söz konusu olduğunda hiçbir zaman özgürlük söz konusu olmamalı. Zira sevgili Peygamberimiz A.S. bulaşıcı hastalığı olan evinden çıkmasın ve yine bulaşıcı hastalığı olan başka bir beldeden bir beldeye yolculuk yapmasın diye devlet başkanı olarak talimat vermiştir.

Özgürlük diye herkesin keyfine bu hastalığı bırakırsan bu hastalıktan ömrü billah kurtulmamız mümkün değil. Devletin bir görevi de insan hayatını korumaktır. Bu nedenle aşıyı reddeden kişilere bazı kısıtlamalar getirilmeli ve bunların gönüllü aşı olmaları mutlaka sağlanmalıdır. Bunun için de Ahmet küsecekmiş Mehmet darılacakmış buna bakılmalıdır.

Yoksa böyle nereye gidiyoruz. Ayrıca Akdeniz'deki yangınlara da millet olarak çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu buradan iletmek isterim. Allah daha büyük felaketlerden muhafaza buyursun.