Sevgili okurlar;

Bir insan için en büyük varlık belki de anne babadan daha kıymetli öğretmenidir her ne kadar anne baba bir insanın dünyaya gelmesine sebep olsa da onu ebedi hayata hazır la yan onun hem dünyevi hem de uhrevi geleceğini şekillen diren kişi öğretmenidir İslam'ın öğretmene bakış açısı ise bakın ne kadar büyük.

Yüce peygamberimiz (as) 'Harpte alınan esirleri fidye karşılığı serbest bırakırken fakir olan ama bu fidyeyi veremeyecek durumda bulunan bu esirlerden bir kişi eğer 10 kişiye okuma yazma öğretirse oda Azad edilip serbest bırakılacak' diye emir vermiş o gayri Müslim öğretmenler 10 kişiye okuma yazma öğretmesi sonucunda serbest bırakılmıştır.

Yine İslam peygamberi HZ. Muhammed (as) ben öğretmen olarak gönderildim diyerek öğretmenliğin ne kadar kutsal olduğunu onlara müjdelemiştir. Bunun la birlikte bu kadar övgüye layık olan öğretmenlerimizde kendilerine emanet edilen tertemiz ve günahsız bu yavruları sapık fikirlerle değil Allah ve Resulü nün emrettiği istikamet te dürüst ve huzurlu bir hayata hazırlamak bu övünün sahibi öğretmenlere aittir.

Buna anne ve babanın katkısı da olursa o zaman bu yavrularımız hem vatana hem de milletine tertemiz bir şahsiyet olarak hizmet edecektir. Ne olur sevgili hocalarım Allah resulünün bu övgüsüne layık olanlardan olmaya gayret edin.