Bir gün cennetin kapıları şiddetle vurulmuş
'Güm, güm, güm'
İçerden seslenmişler, Kim o?
Dışarıdan gök gürültüsü gibi bir ses, biz İstanbul'u fetheden Fatih'in yiğitleriyiz.
Kapılar ardına kadar açılmış. Hoş geldiniz diyerek yiğitleri içeriye buyur etmişler.
Aradan kırk yıl geçmiş, bir gün kapılar yine şiddetle çalınmış.
'Güm, güm, güm'
İçeriden seslenmişler kim o?
Dışarıdan gök gürültüsü gibi bir ses, biz İstanbul'u fetheden Fatih'in yiğitleriyiz.
Hadi oradan onlar kırk yıl önce geldi.
Dışarıdan yine gök gürültüsü gibi bir ses
'Biz Mehteran takımıyız ancak geldik!
İşte Eskişehirspor'da kendine ancak geldi. Dilerim bu hep böyle olur. Çünkü Giresunspor karşısında alınan galibiyet Denizli galibiyetinin önemini de artırmıştır.
Hal böyle olunca birden beklentiler de büyümüş ve Ümraniye karşısında alınacak puan ve puanlar düşünülmeye başlanmıştır. Ama asıl olan kümede kalmaktır. Giresun karşısında oynanan futbol göze gözükmese de amacına ulaşmıştır.
Eskişehirspor artık 'Bizde bu ligde varız kimse bizi hafife alamaz' demiştir.
Arka arkaya alınan galibiyetler bazen takımı rahatlatır ve bu rahatlık neticesinde takıma bir rehavet çöker. Biz inşallah bu rehaveti yaşamayız. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim Televizyonlarda seyreden herkesin tüylerini diken, diken eden ve ağlatan, ölümsüz sevdaların marşını arşivinden çıkaran taraftar, gönüllerin unutulmaz bir şarkısı olan Eskişehir Marşı, göklere açılmış ellerin karşılığını verir gibiydi.
Taraftar tek yürek tek ses oldu ve 'Eskişehir, Eskişehir yalçın kaya sarp yeri' diyerek şehitlerimizi de o yüce makama uğurlamıştır.
Böyle bir tezahüratla stat kültürüne yeni bir ekol getirdiler.
Teşekkürler Eskişehir'in cefakar taraftarı, yine bir ilke imza atarak tarihe geçtin. Denizli, maçı ile almış olduğumuz rüzgarı Giresun ile davam ettirdik. Şimdi ise Ümraniye maçı ile başlayacak yedi günlük zorlu üçlü virajı kayıpsız nasıl aşarız sorusuna geldik.
Kırk gün sonra kendimize geldiğimiz şu günlerde karanlıktan aydınlığı çıkmak için bir fırsat. Bu da Yücel hocanın işi devreye girip ustalığını tecrübesini konuşturmalıdır.